Skocz do zawartości
IGNORED

Chinskie Hi Fi - Ranking

wulisu

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem się zorientować co Szanowne grono sądzi o następujących kandydatach :

Shengya, Xindak ( ten drugi cieszy sie w Polsce chyba najbardziej ) Cayin,Opera. Najbardziej zainteresowal mnie model Xindak xa 6950 i Muse 3 CD ktore modele z w/w firm moga konkurowac z tym zestawem Xindaka ?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/46494-chinskie-hi-fi-ranking/

niewiem dlaczego niebieżesz po uwage Dussuna DS-99,posiadam rewelacja,przed zakupem porownywałem z Xindakiem,żle nie porównywałem tylko słuchałem Xindaka porównanie mniałęm jak już kupiłem Dussuna,spora różnica na korzyść Dussuna

pozdrawaiam

Sluszna uwaga terror ;) Chinskie twory ze wzgledu na cene i tranzystorowe konstrukcje chce brac pod uwage. Co do Xindaka i modelu ktory mnie interesuje, wzialem go pod uwage bo podobno gra raczej cieplo ja mam Roksana Kandy MKIII i CD kolumny Monitor Audio GS20 dlatego szukam czegos pod kolumny i podobny spsob grania.

pisałem dlatego ponieważ sam posiadam taki "twór" vincent 226mnII, z którego jest bardzo zadowolony.bardzo dobre wykonanie, bardzo wydajny zasilacz 500watowy, spokojnie konkuruje z droższymi wzmakami.jest to ciepły wzmak, zwłaszcza bas jest naprawde dobry tnz, nie jest rozlazły oraz dobra tony wysokie z uwzględnieniem dobre szczegółowoiści przekazu.jestem z niego zadowolony.narazie zastanawiam się na wymianą 3 lamp które tam siedzą 12ax7 i rozważam oferte zamiennieka starszego typu.nie wiem jak się sprawują ale zapewne pojade przełoże i posłucham.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

wulisu:

>O kascie vincenta slyszalem tylko troche mnie przeraza ekslpatowanie z lampami, jak czesto trzeba

>zmieniac i jakie sa koszty ?

Wymiana co kilka lat (wcześniej będziesz miał ochotę poeksperymentować z innymi lampami, niż pojawi się rzeczywista potrzeba wymiany), koszty niskie - od kilku do kilkudziesięciu złotych za lampkę. Nie ma się czego bać.

taj jak Teo napisał, najczęściej będziesz z nimi eksperymentował. z tego co wiem jest to najprostsza droga do uzyskanie z tego piecyka innego brzmienia.w preampie masz 3 12ax7 zapewne na nich oszczędzono dlatego ja rozważam zamiennik e88cc może jakiś mullard, telefunken, zobaczymy.opcji jest wiele.za 150 zł masz już niezłą lampe, popatrz

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Kolega niedawno kupił Shengya a więc Vincenta. Kupił komplecik => wzmak i cd (odpowiedniki Vicka 236 i cd-s6).

Gra to naprawdę bardzo dobrze, a przy tym zero zastrzeżeń co do jakości, czy designu.

Szczerze mówiąc to cd-ek spodobał mi się na tyle, że po powrocie kursów walut do jakiś normalnych poziomów sam skuszę się na Shengya cd-s10.

Słuchając rozumu....

wulisu, 27 Paź 2008, 08:16

>Rzeczywiscie jakos mi umknal. A jakie zrodlo u ciebie gra ? Lubie miec klocki z jednego systemu ale

>jesli jesli jest przepasc na korzysc innej konfiguracji to sie nie upieram.

Usher CD-7 to bedzie nastepny krok ale juz nie z Dussunem tylko Music Angelem MK800III

teraz jak w opisie Nad c521bee

H.Himler, 27 Paź 2008, 11:20

>Pablo-rock jedno pytanie,skoro podoba ci sie ten dussun, dlaczego chcesz go sprzedac?zobaczylem go

>w ogloszeniach.

niestety niestać mnie na dwa zestawy wiec rezygnuje z Dussona na sprawe lampy MA mk800III,zreszta juz jest i gra ;-)

H.Himler, 27 Paź 2008, 19:32

>Pablo-rock MA duzo lepszy jest?

jest inny w sensie dokładnie lepszy,ja lampe odbieram tak ze poprostu wszyskiego jest wiecej i intensywniej,ale tego trzeba posłuchać

pozdrawiam

H.Himler, 27 Paź 2008, 19:32

>Pablo-rock MA duzo lepszy jest?

zresztą poczytaj tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Xindak Muse 1 Deluxe i Muse 2 biły wszystko w swojej cenie, a przetestowałem przed zakupem około 20 odtwarzaczy. Najgorsza w całej stawce okazała się Opera Consonance CD-120 - kiepska średnica, podbita dolna część wysokich tonów, mało szczegółów, zupełny brak sceny. Vincent wypadł nieco powyżej średniej. Przyzwoity był też Music Hall. O ile pamiętam, jest to jakiś klon Shanlinga, czy Ushera.

Jeżeli chodzi o ranking Jakość/cena :

1 > T-amp

Ukryta Zawartość

2 >Shengya

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja bym jeszcze dodał Trends Audio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Xindak Muse 1 Deluxe i Muse 2 biły wszystko w swojej cenie, a przetestowałem przed zakupem około 20

>odtwarzaczy. Najgorsza w całej stawce okazała się Opera Consonance CD-120 - kiepska średnica,

>podbita dolna część wysokich tonów, mało szczegółów, zupełny brak sceny. Vincent wypadł nieco

>powyżej średniej. Przyzwoity był też Music Hall. O ile pamiętam, jest to jakiś klon Shanlinga, czy

>Ushera.

tak... ten sam chyba co go sprzedaje MBL za parenaście tyś. pln:) Według Pana Pacuły to oczywiście perełka w zestawie "startowym" MBL - więc chyba nawet jak na cene kilkanaście tyś jest wybitny;)))

pewnie to bzdura, ale podejrzewam, ze za cenę 2 tyś pln jest niezły:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.