Skocz do zawartości
IGNORED

Zachłanność kleru sięga dna...

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Muls

"Kosciól nie widzi interesu w tym zeby jezus był komunista.na tym nie da sie zarobić."

Ależ oczywiście, trzeba mieć "oczy szeroko zamknięte", aby pewnych spraw nie dostrzegać, lub nie chcieć widzieć, wiedzieć.

St. Michalkiewicz

"Kierownictwo partii postanawia, dajmy na to, rozpocząć padgatowkę do rozprawy przeciwko "reakcyjnemu klerowi". Te decyzje są przekładane na język rozkazów operacyjnych i w rezultacie odpowiednie polecenia od swoich oficerów prowadzących otrzymują zarówno przodujący w pracy operacyjnej oraz wyszkoleniu bojowym i politycznym redaktorzy, jak i tajni współpracownicy. No i od samego rana słychać wszędzie: ja wprawdzie jestem wierzący, ale... – i tak dalej. Opinia publiczna śpiewa z właściwego klucza.

A przecież za komuny rola opinii publicznej była znacznie mniejsza, niż za demokracji! Dlatego pomysł, że partia, której najtwardszym jądrem była razwiedka, dbała o "więź z masami" tylko za komuny, a teraz nie dba, można spokojnie włożyć między bajki. Teraz dba jeszcze bardziej, a żeby się o tym przekonać, wystarczy zajrzeć na byle jakie forum internetowe, żeby nie fatygować się w miejsca publiczne, gdzie swoje pensum odrabiają konfidenci."

• Redaktorzy

Degrengolada, jaką przechodzi dziennikarz stający się propagandystą, jest na szczęście spektakularna i trudno ją przegapić. Dobrym znakiem jest stosowanie epitetów i określeń popularnych w swoim kółku politycznym, które przez sam fakt swojego zastosowania mają zaszeregować przeciwnika. Michałkiewicz jest tu exemplum monstre.

Redaktor, 31 Paź 2008, 11:50

>Degrengolada, jaką przechodzi dziennikarz stający się propagandystą, jest na szczęście

>spektakularna i trudno ją przegapić. Dobrym znakiem jest stosowanie epitetów i określeń popularnych

>w swoim kółku politycznym, które przez sam fakt swojego zastosowania mają zaszeregować przeciwnika.

>Michałkiewicz jest tu exemplum monstre.

oni wszyscy michalkiewicze, zaremby, ziemkiewicze, sakiewicze mogliby się uczyć warsztatu, klasy i niezależności u redaktora rachwałda nietoperzologa, któren oprócz znawstwa polityki, zna też dogłębnie szeroki asortyment elektroniki- gdyż dobry dziennikarz rachwałd jest człowiekiem renesansu (łubu dubu) doskonałym w każdej dziedzinie- mógłby prowadzić szkolenia np. dla tych tam "oni wszyscy michalkiewicze, zaremby, ziemkiewicze, sakiewicze"

szczególną cechą a.rachwałda jest niezależność jego umysłu, prezentuje treści wyodrębniające się oryginalnością od tych z tvn i wybiórczej, to zupełnie NOWA, autorska myśl

wspomnijmy też że posiada on zdolność wróżenia co inni powiedzieliby..

cieszę się że mogę czerpać z krynicy niezdegrengoladowanego pana rachwałda, który zawsze celuje w unikaniu "epitetów i określeń popularnych

w swoim [jego] kółku politycznym"

tylko czemu "redaktora" nie zapraszają np. do telewizji, czy innych dzienników?

to chyba jakiś spisek kaczyńskich (mają go na krótkiej liście) albo tego bojówkarza michalkiewicza

}:->>

a łon taki namiętnie opiniotwórczy (o innych redachtórach) jest

ja tam bym Go od razu do TVN zaprosił, z Monią by se pogawędził o prześladowaniu przez Kaczora..

ciekawe czy pan Aleksander też by się rozpłakał od spojrzenia kaczego

A może posłuchać :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Pierwszy raz zgadzam się z jakimś pissuarem, ale ma facet rację.

Skoro tak głęboko kler wierzy w istnienie boga to może ich tam wysłać ekspresem ? Sami się przekonają czy istnieje czy nie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

"Trzeba było drogi Redaktorze zachować czystość i nie zabierać głosu w wątku, wtedy cytowany fragment..."

Oczywiście, należało skorzystać z okazji do niezabierania głosu, a najlepiej uderzyć czołem i oddaać cześć bóstwom twoim i Horsta. Głos moze zabierać tylko namaszczony przez Horsta i ciebie, a namaszczony jest Michalkiewicz, Rybicki, ewentualnie Łysiak. Czemu oni piszą dokładnie to samo i nawet używając tych samych zwrotów, przeważnie zaczerpniętych z rosyjskiego ("razwiedka" itp.), to mała tajemnica kuchni dziennikarstwa zaangażowanego. Prawdopodobnie przyprawy biorą z tej samej półki. Ale nic mnie, skromnemu recenzentowi audio, do tych wielkich. Bo inaczej Horst mi pokaże. Tylko kim jest Horst? Głową dintojry?

niepotrzebnie wyważacie otwarte drzwi, ten palący problem dużo skuteczniej rozwiązano w rosji za stalina i w niemczech za wujka adolfa

martin borman zalecał żonie aby za nic w świecie nie poddawała się trującemu wpływowi świąt (brr) bożego narodzenia

bieżcie przykład też z rodzimych rozwiązań IV wydziału urzędu bezpieczeństwa

oto wasi idole męczennicy:

"zostało skazanych czterech esbeków: Grzegorz Piotrowski i jego przełożony Adam Pietruszka (obaj na 25 lat) Leszek Pękala (15 lat) i ..."

czcijcie pamięć ich źarliwej obrony ludu polskiego przed strasznym wyzyskiem kleru

}:->>

Aleksandrze wielki, po co ta skromność, czcimy cię, niech się inni uczom od Ciebie oryginalności, niezależności..

czcijcie, bo:

>oni wszyscy michalkiewicze, zaremby, ziemkiewicze, sakiewicze mogliby się uczyć warsztatu, klasy i

>niezależności u redaktora rachwałda nietoperzologa, któren oprócz znawstwa polityki, zna też

>dogłębnie szeroki asortyment elektroniki- gdyż dobry dziennikarz rachwałd jest człowiekiem renesansu

>(łubu dubu) doskonałym w każdej dziedzinie- mógłby prowadzić szkolenia np. dla tych tam "oni wszyscy

>michalkiewicze, zaremby, ziemkiewicze, sakiewicze"

>

>szczególną cechą a.rachwałda jest niezależność jego umysłu, prezentuje treści wyodrębniające się

>oryginalnością od tych z tvn i wybiórczej, to zupełnie NOWA, autorska myśl

>

>wspomnijmy też że posiada on zdolność wróżenia co inni powiedzieliby..

>

>cieszę się że mogę czerpać z krynicy niezdegrengoladowanego pana rachwałda, który zawsze celuje w

>unikaniu "epitetów i określeń popularnych

>w swoim [jego] kółku politycznym"

łubu dubu

Aleksandrze kiedy Cię zobaczymy w TVN. POciesz spłakaną Monisię..

dołącz do pluralystycznego grona dziennikarzów Waltera (to ten przydupas Gierka)

wzbogać ich tęczową róźnorodność

może źeby zaiskrzyć swą genialną wielostronnością dołącz tam do grona pisowców w TVNie

i nie uźywaj jednocześnie określeń popularnych w twoim cercle, ale jakiś i innych, a na dokładkę wykręconych kota ogonem

Redaktor, 31 Paź 2008, 14:00

>Oczywiście, należało skorzystać z okazji do niezabierania głosu, a najlepiej uderzyć czołem i oddaać

>cześć bóstwom twoim i Horsta.

swoich nie mam, a o Horstowych nic mi nie wiadomo - lekkie nadużycie powodowane nieokiełznanym temperamentem erystycznym

>Głos moze zabierać tylko namaszczony przez Horsta i ciebie, a

>namaszczony jest Michalkiewicz, Rybicki, ewentualnie Łysiak.

myślę, że do świętokradztwa namawia Redaktor z jednej strony z czystej niewiedzy w sprawach religijnych, a z drugiej, określa kondycję zdrowotną rzekomo "naszych bóstw"; BTW dzięki za szczerość w sprawie listy osób piszących z którymi Redaktor a priori się nie zgadza, nawet jeśli piszą o pogodzie

>Czemu oni piszą dokładnie to samo i

>nawet używając tych samych zwrotów, przeważnie zaczerpniętych z rosyjskiego ("razwiedka" itp.), to

>mała tajemnica kuchni dziennikarstwa zaangażowanego. Prawdopodobnie przyprawy biorą z tej samej

>półki.

a mogło by być np. "Geheimdienst"

Ale ten marginesik kulturowy jaki pozostał po czasach pańszczyźnianych buńczuczny? Ho, ho... jak pistolecik... w rączkach byłego premierka. :-)

Horścik dziś nie jest w formie, nie brałeś dziś leków?

muls, czy jesteś w stanie zdiagnozować aktualny stan horsta?

czy jest na sali lekarz?

horścik....tak tak...guru powiedział

" Szatanów bardzo łatwo zidentyfikować, widać te buzie także w mediach"

"Szatani są czynni, by zaszkodzić naszemu krajowi"

Fajny watek.

Naszla mnie z nagla taka mysl, dlaczego "czarni" chodza w czarnym?

Jesli wziac pod uwage ich ideologie to powinni chodzic ubrani na bialo, w koncu sa nieskazitelni...

Pierwsze skojarzenie to kominiarz, strasznie sie chlop przy robocie ubabrze...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.