Skocz do zawartości
IGNORED

Zachłanność kleru sięga dna...

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

. pewien nieskazitelny jankowski paradował w białym również.Z medalami,wisiorkami,pomponami.czarne mniej sie ...brudzi.Praktyczne przy...... DUZYM WYSILKU.

Znaczy sie urlopowany byl chodzac w bieli.

Ale jak do roboty to tylko w czarnym.

Oj, jak ten gornik na przodku jeden z drugim sie utytła.

Potrzeba matką wynalazku.

również w złocie...Australian Idol star Paulini

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

proponował bym zastanowić się nad ściemą audiofilną, mistyką interkonektów, blackgate'ów itp, oraz szmalem i marketingiem w tej dziedzinie

gdzieś tu była wzmianka o wypowiedzi religi- że wg. niego boga nie ma

bardzo charakterystycznie "oprawiona": "mimo że pisdryk to popieram to zdanie"

charakterystycznie:

1. wybitny chirurg i minister jest przede wszystkim "pisdrykiem"

2. wybiórczość- podoba się tylko że boga nie ma

dla mnie to jest właśnie postawa, religa nie jest ateistą: ma tylko swoje poważne zdanie- godne, nie chce go narzucać, nie chce bulwersować, nie jest wulgarny zaczepny pryszczaty- jak WY dzieci palikota

taka jest różnica między "pisdrykiem" religą a wami- podskakującymi pryszczato konsumentami merdialnej papki

Owszem chirurg wybitny i nikt mu tego nie zabiera. Minister tragiczny i pissuar ( jego decyzja ).

Rozmawiamy tu o klerze i o bogu ( jakoś tak powiązane z klerem ) a nie o prof. Relidze.

Patrząc historycznie to liczba cudów nieustannie maleje. W starożytnym Egipcie ciemny lud nawet zaćmienie słońca uważał za cud ( tamtejszy kler już nie ).

Jak myślicie dlaczego kler sprzeciwia się badanim na ludzkich zarodkach ? Etyka ? W życiu, po prostu boją się wyników tych badań.

>Jak myślicie dlaczego kler sprzeciwia się badanim na ludzkich zarodkach ? Etyka ? W życiu, po prostu

>boją się wyników tych badań.

No tak... Czemu nie zacząć od razu "produkować" ludzi jako "lek" dla żyjących? Jako dawców narządów czy dla pozyskania krwi pępowinowej... czemu nie zacząć traktować człowieka jako towar i nie robić na nim doświadczeń podobnie jak hitlerowcy w obozach?

Dużo osób które wypowiadają się w tym temacie pewnie zakłada że Kościół to tylko kler a zapomina o ludziach świeckich którzy też są członkami tegoż Kościoła i nawet odliczając tych którzy mają to tylko w "papierach" to i tak ludzi świeckich o poglądach które większość tu krytykuje (bądź podobnych) jest więcej niż kleru.

>No tak... Czemu nie zacząć od razu "produkować" ludzi jako "lek" dla żyjących? Jako dawców narządów

>czy dla pozyskania krwi pępowinowej... czemu nie zacząć traktować człowieka jako towar i nie robić

>na nim doświadczeń podobnie jak hitlerowcy w obozach?

No słucham dlaczego nie ? Tylko konkretne argumenty proszę a nie teologiczne brednie

I nie ma to nic wspólnego hitlerowcami w obozach, więc ich w to nie mieszaj.

Jeśli nie mamy wchodzić w "teologiczne brednie" to wystarczy poczytać konstytucje różnych państw które w swym założeniu mają zapewnić równość obywateli i ich jednakowe prawa, przynajmniej te podstawowe.

Jeśli dozwolone byłoby "wyprodukowanie" człowieka w celach leczniczych to co stałoby na przeszkodzie "produkcji" w celach gastronomicznych, rozrywkowych czy innych?

Co w końcu stałoby na przeszkodzie aby ktoś kiedyś rościł sobie większe prawo do Twojej wątroby czy serca niż Ty sam? Zakładając oczywiście że byłbyś wynikiem "produkcji" w jakiejś manufakturze...

marcin316, 3 Lis 2008, 13:58

fajnie napisane

>Zakładając oczywiście że byłbyś wynikiem "produkcji" w jakiejś manufakturze...

"moja" manufaktura składała się z mamy i taty, ale postmodernizm usilnie pracuję, więc... ???

>marcin316, 3 Lis 2008, 13:41

>Dużo osób które wypowiadają się w tym temacie pewnie zakłada że Kościół to tylko kler a zapomina o

>ludziach świeckich którzy też są członkami tegoż Kościoła

Kiedy to głównie księża zapominają, że Kościół to przede wszystkim wspólnota wiernych i zachowują się nie jak kapłani, tylko jak urzędnicy skarbowi. Zamiast wypasać owieczki tylko patrzą, jak je zagonić do kupy i ostrzyc.

Jestem Europejczykiem.

A co za różnica czy robimy to z człowiekiem czy świnią ? Zwyczajowo psów nie jemy ale w Chinach jedzą. U nas zabicie psa jest przestępstwem w wielu innych krajach nie. Jaka różnica jest miedzy zabiciem psa a świni ? To są bariery wynikające z przyzwyczajeń i przeszłości.

Zasłaniacie się przepisami nieadekwatnymi do rozwoju nauki.

Dlaczego używasz słowa wyprodukowanie w "" ? Jest jak najbardziej adekwatne. Jesteśmy w stanie wyprodukować świnię jak i człowieka. Różnica jedynie w kilku genach.

Jeśli nie widzisz różnicy między człowiekiem i świnią a życie obydwu jest dla Ciebie tyle samo warte to daremne są tu wszelkiego rodzaju argumenty...

Jaro_747, 3 Lis 2008, 14:22

jumbo porusza się jak zwykle z gracją, a jaki bezinteresownie troskliwy względem owieczek; ale jak by tak zajrzeć pod słoniowy uniform, to naszłoby się tam wilka, a wtedy o bezinteresowności nie byłoby mowy, i procedura "obsługi" owieczek byłaby szybko zmodyfikowana - owieczki byłyby wprawdzie też strzyżone, ale przed śmiercią

marcin316, 3 Lis 2008, 14:29

>Jeśli nie widzisz różnicy między człowiekiem i świnią a życie obydwu jest dla Ciebie tyle samo

>warte to daremne są tu wszelkiego rodzaju argumenty...

ze świni mamy przynajmniej: schab, szynkę, nóżki, uszy (mogą być wędzone), boczek, słoninę.... i produkt uboczny - gnój i fetor, a niektórzy ludzie ustawicznie wytwarzają wyłącznie świński produkt uboczny

>marcin316, 3 Lis 2008, 13:58

>Jeśli dozwolone byłoby "wyprodukowanie" człowieka w celach leczniczych to co stałoby na przeszkodzie

>"produkcji" w celach gastronomicznych, rozrywkowych czy innych?

Odnoszę wrażenie graniczące z pewnością, ze spora część ludzi została "wyprodukowana" w celach rozrywkowych ;-).

Jestem Europejczykiem.

marcin316, 3 Lis 2008, 14:29

>Jeśli nie widzisz różnicy między człowiekiem i świnią a życie obydwu jest dla Ciebie tyle samo

>warte to daremne są tu wszelkiego rodzaju argumenty...

Nie oceniaj, bo tego nie wiesz. Powidz mi lepiej jaka jest różnica, po za kulturowymi i zwyczajowymi ?

>Nowy2, 3 Lis 2008, 14:47

>jak to nie? zwykła zawiść, że nie golisz ty lub twoi pobratymcy

Mówisz o kosmitach?

Nie ma w tym żadnej zawiści. Jestem przeciwko hipokryzji: Kościół narzeka, jaki on to biedny i prześladowany, a gromadzi majątek i trzęsie życiem publicznym nie podlegając kontroli społecznej.

Jeżeli ktoś daje Kościołowi swoja kasę, to proszę bardzo, ale dlaczego ktoś rozdaje moją bez mojej zgody? Może wprowadzić opodatkowanie obywateli na Kościół tak, jak np. w Niemczech? Przecież z 90% by dawało.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 3 Lis 2008, 14:55

>

>Nie ma w tym żadnej zawiści. Jestem przeciwko hipokryzji: Kościół narzeka, jaki on to biedny i

>prześladowany, a gromadzi majątek i trzęsie życiem publicznym nie podlegając kontroli społecznej.

>Jeżeli ktoś daje Kościołowi swoja kasę, to proszę bardzo, ale dlaczego ktoś rozdaje moją bez mojej

>zgody? Może wprowadzić opodatkowanie obywateli na Kościół tak, jak np. w Niemczech? Przecież z 90%

>by dawało.

Plączesz się bratku w zeznaniach, ale może kosmici tak mają. najlepiej utworzyć lotne szwadrony IRCHy, które by sprawowały kontrolę społeczną

ludzie narzekają, że księża biorą zdecydowanie za dużo za chrzest, ślub czy pochówek, ale płacą bo bezczelni księża przystawiają im wyimaginowany pistolet do głowy w postaci bliżej nieokreślonego braku zbawienia, Sądu Ostatecznego i... płacą. jakie byłyby oszczędności w Polsce, gdyby podobny pistolet przystawić obywatelom, to zaoszczędzilibyśmy na US, sądach, policji skarbowej, policji celnej, celnikach, komornikach itp.

Skibus, 3 Lis 2008, 15:02

>Kolejny paranoik:

Ukryta Zawartość

jak się patrzy ze środka, to się nie ma dystansu i perspektywy, dzieciaku :P

Ukryta Zawartość

Nowy2 > mnie wypowiadaj się już w tym wątku. Rozboli Cie tylko główka. Poruszaj się w swoich utartych schematach cisanogłowy i udawaj, że jesteś szczęśliwy.

>Nowy2, 3 Lis 2008, 15:14

>Plączesz się bratku w zeznaniach, ale może kosmici tak mają.

A niby w którym konkretnie miejscu?

>ludzie narzekają, że księża biorą zdecydowanie za dużo za chrzest, ślub czy pochówek, ale płacą bo

>bezczelni księża przystawiają im wyimaginowany pistolet do głowy w postaci bliżej nieokreślonego

>braku zbawienia, Sądu Ostatecznego i... płacą.

Skoro tak piszesz, to pewnie tak jest. Ja nie narzekam i nie płacę.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 3 Lis 2008, 15:47

>Skoro tak piszesz, to pewnie tak jest. Ja nie narzekam i nie płacę.

Odwagi, ty nasz kosmito! Trzeba było nie motać i wprost napisać, że nieuzgodnieni świadczą usługi fryzjerskie i to jeszcze bez państwowego patentu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.