Skocz do zawartości
IGNORED

Zachłanność kleru sięga dna...

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Skibus, 3 Lis 2008, 15:28

>Nowy2 > mnie wypowiadaj się już w tym wątku.

hej, mały uzurpatorku pogadaj z gospodarzem tego wątku discomaniakiem71, a może ze zniżką załatwi ci to

>Nowy2, 3 Lis 2008, 16:29

Widzę, że nie chcesz pewnych rzeczy zrozumieć. Klon jacusia czy ki ...

Kościół (cały czas mówię o instytucji) bardzo polubił wyjątkowe, asymetryczne traktowanie.

Poucza innych, a dostaje szału gdy słyszy uwagi pod własnym adresem, wyciąga rękę po cudzą kasę a innych nazywa złodziejami, odgradza się od zwykłych ludzi (w przenośni i dosłownie) jednocześnie wzywając innych do okazywania miłości i takich tam innych...

Jeszcze raz zaznaczam (dla mających problemy z rozumieniem pisanego), że nie piszę o poszczególnych księżach, a o instytucji jako takiej. Dla nadal nie rozumiejących przykład: był sobie w pewnej parafii ksiądz który nie brał od biedaków za posługi. Jakoś to się rozeszło po okolicy no i zrobiła się afera. Księdza odwołano, delegacje do biskupa nic nie wskórały, sytuacja wróciła do normy (czyli nowy ksiądz przywrócił stary cennik). Widać dla biskupa ważniejszy był dopływ kasy i niepsucie rynku, niż opieka nad wiernymi i życie wspólnoty.

Jestem Europejczykiem.

kosmito, z racji pozaziemskiego pochodzenia, to co ty możesz wiedzieć o KK ;)

jeśli, jak piszesz, nie płacisz na KK, to po cholerę strzępisz gębę; jeśli idzie o odpał z kasy ogólnej lub przywileje, to masz konstytucyjne prawo do wpływania na swoich posłów czy senatorów i zrób z tym porządek, a nie jojcz tu

państwowość mamy więcej niż dupiatą, a jedyną niezależną a sprawdzoną w chwilach próby instytucją był i mam nadzieję, że będzie KK i oto idzie cała ta gra

z powyższego względu zawsze będę przeciwko takim postawom jak twoja i innych tuzów zbocznicy, bo wiem iż KK w chwilach próby pozwoli nam przenieść dalej nasze JA (przypomnij sobie okołostanowojenny flirt Michnika z KK zakończony chrztem jego dzieciaka; a pamiętasz koteczku kto był ojcem chrzestnym? - bo to jazda obowiązkowa)

nie zasłużyłeś sobie na to, bo wiem że grasz mocno nieczysto, ale niech tam...

mnie w dzisiejszym kościele bardzo uwiera zurzędniczenie wszystkich instytucji KK, począwszy od parafii, a skończywszy wyżej. dzisiaj bez papierka i pieczątki nie załatwisz niczego, co przy założeniu iż obie strony są wyznawcami tej samej wiary prowadzi do dziwnego wniosku, że to Bóg wymaga tej całej papierkowej sprawozdawczości

>Nowy2, 3 Lis 2008, 17:31

>nie zasłużyłeś sobie na to, bo wiem że grasz mocno nieczysto, ale niech tam...

Taaaa? W którym momencie konkretnie? Zrozumiałbym, gdybym wyjeżdżał z mordowaniem Indian, lub topieniem czarownic, ale niczego takiego nie było. Nie było też o pederastii, pedofilii, hurtowym przewalaniu samochodów bez cła i tym podobnych drobiazgach. Rozmowa o kasie tak cię zdenerwowała? Kościół zawsze był strasznie wrażliwy na tym polu ;-).

>jeśli, jak piszesz, nie płacisz na KK, to po cholerę strzępisz gębę

Niestety wszyscy płacimy, czy tego chcemy, czy nie. Ja tylko chcę tak oczywistej sprawy, żeby płacili tylko ci, którzy chcą. To naprawdę taki wielki problem? A czy moralne jest wyrywanie komuś na siłę pieniędzy?

Jestem Europejczykiem.

a tak na marginesie ...te budke z jednym grobem ksiedza na placu budowy,ktory tam nie chciał lezeć w w-wie- dalej budują??pomijac pieniadze, to nawet szacunku dla zmarłych nie mają.

jestem katolikiem chodzę do kościoła i za dużo nie zarabiam, ale wiem że bynajmniej dużo szmalu ode mnie kościół nie wymaga, a gdybym chciał to w ogóle byłoby jeszcze dużo mniej, aż śmieszne

i nie wyobrażam sobie, żeby prysczaty ateizm był przez kler bardziej obciążany

wy jary mulsy i inne lewaki (w sensie globalnym), dla mnie waszą podstawową wadą jest zakłamanie i posługiwanie się kłamstwem- w tym- po prostu- rzecz!

i tyle

Horścik....guru powiedział....

"Godzić w tę instytucję, to godzić w fundamenty polskiego życia narodowego."

"Najkrótsza droga do dechrystianizacji Polski prowadzi przez Zjednoczenie Chrześcijańsko-Narodowe."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wlaziu do rzeczy, czy to prawda że kler ciebie- jako ateistę i niepokornego- tak za karę oskubał że chodzisz w dziurawej odzieży- ile z ciebie ściągają, konkretne liczby poproszę

Nowy2, 3 Lis 2008, 17:31

>z powyższego względu zawsze będę przeciwko takim postawom jak twoja i innych tuzów zbocznicy, bo

>wiem iż KK w chwilach próby pozwoli nam przenieść dalej nasze JA (przypomnij sobie okołostanowojenny

>flirt Michnika z KK zakończony chrztem jego dzieciaka; a pamiętasz koteczku kto był ojcem

>chrzestnym? - bo to jazda obowiązkowa)

flirt michnika

i flirt tuska, któren w godzinie przedwyborczej próby poślubił swoją (pod względem religijnym) konkubinę (to ta ze zdjęć z walentynek, na których w tajemnicy- powielanej w dziesiątkach tysięcy przez tabloidy- prezentują pijaruśmichy)

horścik....guru rzekł

"Nie jesteśmy zbyt radykalni, aczkolwiek w pewnym stopniu jesteśmy radykalni, bo Polska pewnego radykalizmu, jeżeli chodzi o zmiany i oczyszczenie, potrzebuje."

"Nasi przeciwnicy to strasznie mali ludzie, marni pod każdym względem – intelektualnym i moralnym."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Horst, 4 Lis 2008, 07:12

>wy jary mulsy i inne lewaki (w sensie globalnym), dla mnie waszą podstawową wadą jest zakłamanie i

>posługiwanie się kłamstwem- w tym- po prostu- rzecz!

Przejrzałeś mnie helmut! Na wylot! Bez kłamstwa po prostu żyć nie mogę. Dlatego do śniadania puszczam sobie oświadczenia prezydenckich przydupasów, a ty powoli stajesz się moim idolem :-).

Jestem Europejczykiem.

Horst, 4 Lis 2008, 08:37

>jaruś poślubiłbyś swą konkubinę przed wyborami?

>jak tunio..

Czemu nie, ale skoro tyle lat wytrzymał bez tego...

Ale "Paryż wart jest mszy". Tusk nie był pierwszy i nie będzie ostatni.

Jestem Europejczykiem.

horścik...guru informuje...

"Jestem człowiekiem moralnie i psychicznie normalnym, więc obecność w moim otoczeniu ludzi, którzy mnie nieustannie obrażają, nie odpowiada mi."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Horst, 4 Lis 2008, 07:12

>jestem katolikiem chodzę do kościoła

Piękne wyznanie, szkoda że dla wielu katolików bycie nim ogranicza się właśnie do chodzenia do kościoła.

Horst

"jestem katolikiem chodzę do kościoła i za dużo nie zarabiam"-toż to typowy przedstawiciel elektoratu Prawa lub Sprawiedliwości!

Zwłaszcza ten ostatni człon zdania wiele tłumaczy.Stąd ta zazdrość,zawiść i zakompleksienie!

Horst, 4 Lis 2008, 07:12

>jestem katolikiem chodzę do kościoła i za dużo nie zarabiam

czytaj:

mam kompleksy, nie myślę samodzielnie, jestem nieudacznikiem. Brawo Horścik !

>wy jary mulsy i inne lewaki (w sensie globalnym), dla mnie waszą podstawową wadą jest zakłamanie i

>posługiwanie się kłamstwem- w tym- po prostu- rzecz!

>

Własnie wymieniłeś największą wadę kk. Brawo ponownie ! Trochę jeszcze gubisz się ale i do tego dojrzejesz ( jak zdążysz )

Gość

(Konto usunięte)

Pacholęcie skibus

Matałku dla ciebie "chodzenie" do kościoła jest równoznaczne z ...mam kompleksy, nie myślę samodzielnie, jestem nieudacznikiem...

Powiedz skąd w tobie taka ogromna ilość głupoty? Chłopie przebierasz już!I dlaczego sie musisz ulewać akurat na tym forum?

Tusek sprowadzi nam Norrisa :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Norris (Chuck)TM zobowiązał się w ramach czynu partyjnego PO obniżyć zachłanność kleru.

W nagrodę przyjęty zostanie do PO.

Norris (Chuck)TM zastosuje sobie tylko znane :-)ale skuteczne metody.

I pierwszy z ręką opatrzności?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyraźna aluzja do Salome z głowa Jana Chrzciciela.

Czyżby wróżba przed kolejnymi wyborami prezydenckimi, czyli Ziobro z głową Geniusza Mazofsza?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.