Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM CZY MOZE KTOS MI NAPISAC JAK SIE SPRAWUJE BLURAY YAMAHY CZY WARTO DAWAC TYLE KASY NA NIEGO CZY KUPIC LEPIEJ COS TANSZEGO A W ZAMIAN TEGO DOKUPIC SOBIE JESZCZE JAKIS ODTWARZACZ CD. PROSZE O WYPOWIEDZI SZCZEGOLNIE TYCH CO MAJA BLURAY YAMAHY I TYCH CO WIDZIELI GDZIES WIECEJ W AKCJI TEN bD. CHODZI MI TU SZCZEGOLNIE O OBRAZ I ODZWIEK W STEREO PRZY ODTWARZANIU PLYT CD. POZDRAWIAM I CZEKAM NA WYPOWIEDZI.

LOLEK

PS. CZY TO PRTAWDA ZE MAJAC TEN BD TO TAK JAKBY SIE TEZ MIALO OD RAZU ODTWARZACZ CD ZA 1500 ZL - DLA MNIE TO BZDURA I NIE TYLKO DLA MNIE ALE PROSZE TEZ WYPOWIEDZIEC SIE W TYM TEMACIE.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• 3 tygodnie później...

Dorwałem ostatnio odtwarzacz CD YAMAHA CD-2000. Nie mylcie tego z CD-S2000.

Już udało mi się zaprzęgnąć do pracy tego dziadka. Wygląda to tak:

2022145.jpg

Zdjęcie komórkowe. Kablami się nie przejmujcie bo mam remont i przez 2 tygodnie koczuję w innym mieszkaniu.

Na górze CD-2000 topowy model yamahy... sprzed ... ok. 18 lat

Pod spodem jego późny wnuk amplituner YAMAHA RX-V465. To jednak rodzinka, więc się nie gryzą . Wszystko podłączyłem z głośnikami Monitor Audio Bronze BR2.

Muzyka z tego sprzętu jak dla mnie jest niesamowita. Wcześniej jako CD używałem audiofilskiego klocka PS3 ;). Szkoda tylko, że nie mam do tego pilota - ale spróbuję uruchomić obsługę z tego od ampli. Może się uda.

W związku z tym mam parę pytań:

1. Czy ktoś użytkuje jeszcze taki sprzęt (z tego co czytałem w necie kiedyś był to niczego sobie odtwarzacz)?

2. Czy ktoś posiada do tego instrukcję? Mogę kupić skan/ksero itp.

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie,

Panowie Forumowicze, bede wdzieczny za kazdą informacje dot. oceny brzmienia kolumn z serii NS,

ktora reprezentuje np NS1000, NS2000. Konkretnie mam mozliwosc zakupu w idealnym stanie NS30X.

Wizualnie oraz katalogowo jest to ta sama linia co wspomniane wyzej, tylko sa mniejszych gabarytow(ok 50cm), oparte na basowcu 20cm. Niektorzy, co zwiedzali Audio Show 2009 w Sobieskim wspominali, ze NS1000M slynnego Pana Macka(tego od monoblokow MPM)zaskakiwaly brzmieniem i niesamowitym kopem(staly w pokoju AUDIOSTEREO. U mnie mialyby chodzic z NADem 319 lub z 3400 tez NADem. To mocne wzmaki,

posiadajace ponad 100W mocy nominalnej na 8ohm.

Pozdrawiam i z gory dziekuje.

mariuszdab na jednym z forum( nie polskim ) sporo czytalem dobrego na temat NS1000 , bylo tez sporo superlatyw wlasnie o 30,czesto okreslane jako mniejszy braciszek 1000.Wiele tam osob poszukuje tych glosniczkow jednak dodam ze przewazajaca czesc osob ktora posiada te glosniki pisala ze byly one oddawane do renowacji.

to jedna z fotek z tego forum :)

post-21568-100008184 1250271183_thumb.jpg

Te, ktore sa mi oferowane sa w stanie perfekcyjnym, podobno jak nowe, poza dwoma malo widocznymi ryskami na jednej kolumnie, przetworniki podobno perfekt, jak myslisz zaryzykowac?, posluchac nie mam jak gdyz dziela mnie kilometry, i to spore, przesylke zalatwiam gratis(po znajomosci z firma kurierska)Tak jak wczesniej pisalem sluchalem NS1000M, szczeka opadla mi do ziemi:)

Tak na prawde, to szukam aprobaty dla mojego pomyslu o zakupie.

Na pytanie czy warto zaryzykowac musisz odpowiedziec sobie Sam ;) Napewno trzeba tez pamietac ze te glosniczki maja sporo lat na karku. Najlepiej byloby fakytycznie je zobaczyc i posluchac osobiscie niestety piszesz ze nie masz takiej mozliwosci. Moge Ci powiedziec ze Ci co je maja tez kupowali w wiekszosci przypadkow w ciemno ;) w koncowym rezultacie staruszki zostawaly , jeszcze raz zaznacze ze wiele osob tam pisze ze predzej czy pozniej oddawali je do renowacji.

Zycze Powodzenia

ps. na fotkach wygladaja swietnie ciekawe czy tez graja tak dobrze jak pisza Ci co je maja.

post-21568-100008115 1250342756_thumb.jpg

post-21568-100008116 1250342756_thumb.jpg

Dzieki, na dzien dzisiejszy wiem, ze sa jak nowe i w zakresie przetwornikow jak rowniez w zakresie estetycznym, dostalem zdjecia i proponowano mi odsluch online :), wygladaja apetycznie i patrzac na nie mam w uszach brzmienie NS1000M. Gosc zapewnia, ze graja jednakowa barwa, czyli nie sa zwalone poszczegolne przetworniki, zmierzyl pomiarem na wzmaku, ze oba glosniki trzymaja jednakowa efektywnosc(ok 95db).

Podobno przywiozl je z Niemiec ok rok temu prawie nieuzywane i do tej pory niewiele eksploatowal.

Na 80% jestem zdecydowany, utargowalem na 6 paczek. W 100% wygladaja na prawie nowe i nie sadze aby w najblizszym czasie wymagaly renowacji. Problemem sa standy, gdyz chcialem kupic podobne do fabrycznych, "sanki" grundigowskie, jak 3 miechy temu mialem mozliwosc, tak teraz nie ma na Allegro.

Pozdrawiam

mariuszdab dodam tylko od siebie. Kupowanie prawie 30 letnich kolumn za 6tys zł to szaleństwo. Bardzo wątpię w to że koleś kupił je jako nie używane z prostej przyczyny - jakim cudem takie kolumny przeleżały tak długi okres czasu nie używane?

Zle odczytales, 6 paczek - 600zł, kolumny widzialem na focie, moze przesadzilem, ze nie uzywane, ale

stan zadziwiajaco idealny, a propos, posiadam TANNOYE M2,5 kupione w czerwcu 2000, przegraly ok 100 godzin, mam Elacki EL71S z 1997, przegraly ok 20 godzin, widzisz wiec wszystko jest mozliwe:)

Pozdrawiam

ALTON,

Powiedz, jakie jest Twoje zdanie, poszerz wypowiedz, kazde zdanie w tym momencie jest dla mnie bardzo wazne, gdyz celuje w zasadzie w ciemno, albo strzal w dyche albo klopot z odsprzedaza za

mniejsza kwote, gdyz takimi dziadkami malo komercyjnymi na wiadomym portalu jest male zainteresowanie.

No i dzieki serdeczne za podbudowanie duchowe, wdzieczny bede za wszelkie inne sugestie na ten temat.

Do wtorku 18.09.2009 do wieczora mam czas na podjecie decyzji.

miałem ns1000 u siebie. czy warto? za 600pln??? jak ci się nie spodobają to odkupię od ciebie za 650 :-)

zajebiste kolumny, nie tak dobre aby zastąpić moje ale naprawdę znakomite.

dartman,

Przesledz moje wpisy od poczatku, chodzi o NS-30X, to jest produkt z tego samego katalogu, wizualnie

łudzaco podobny do NS-1000, tylko mniejsze, poza tym z wentylem z przodu i bez berylowych glosnikow.

Chyba brak opcji zeby ktos opychal 1000 za 6 paczek:)

Wizualnie wydaja sie bardzo podobne do NS-1000, brzmieniowo - nie wiem, brak mozliwosci odsluchu.

Zdaje sie na podpowiedzi forumowiczow oraz wlasna intuicje.

Jak tylko dowiedzialem sie o nich, to jakas taka lampka zapalila mi sie we łbie, majac w pamieci

brzmienie NS-1000M Pana Maćka na Audio Show. Ma to grac w niskim bo 2m pomieszczeniu o powierzchni okolo 16m2 z NADem 3400.

• 3 tygodnie później...

Witam!

Z przyjemnością zapisuję się do klubu :))

Od niedawna jestem właścicielem zestawu CD-S100 i A-S1000 (zdjęcia umieściłem w wątku "Wasze ustroje").

Chciałoby się serię 2000 ale niestety pułap cenowy już nie ten :(

Początkowo przymierzałem się do sprzętu Marantza albo Musicala, ale jak zobaczyłem Yamaszkę, z tą stylizacją retro, z boczkami z drewna, to się najzwyklej w świecie zakochałem (mimo, iż wcześniej nie przywiązywałem dużej wagi do wyglądu sprzętu)! Musiałem ją mieć ;)

Na razie gra jeszcze z Excellencami, ale jak spłacę elektronikę, to natychmiast kupię coś lepszego.

Sprzęt mam od miesiąca i wciąż zachwycam się brzmieniem i wyglądem.

"Tynk pożera dźwięk" 747

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.