Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dopisuję się do klubu - posiadam Tuner oraz wzmacniacz, chociaż wzmacniacz służy bardziej do tv niż do muzyki - do niej szykuje coś innego.

Ogólnie bardzo ładnie wygląda :)

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Panowie, moze ktos porównywał besposrednio odtwarzacz Yamaha cd s1000, z s700?

Mysle o zmianie zródła do mojego systemu. Xindak którego mam ma zdecydowanie przygaszoną góre pasma, wzmak zresztą tak samo łagodnie traktuje tę częsć pasma, więc wybrzmienia blach nieco kuleja.

Pytanie, czy warto dopłacać do s1000, czy moze wystarczy s700, do mojego systemu, jak w o mnie-studio 60v3 i xindak-xa6950v:) Pozdrawiam.

" Forever Death Metal "

Yamnick jak wypada Twój DAC do tego CD'eka?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

kivlov - DAC uzywam w 99% do PCta, w 1% przez lampowe wyjscie do jazzu, ale na moje (i nie tylko moje ucho) odstaje jakoscia dzwieku in minus od CD-S2000, szczegolnie na wyjsciu solid, bo lampowe jest calkiem OK.

Zostal mi sie jakoby "w spadku" po poprzednim systemie (NAD) - tam robil swietna robote, wywindowal jakosc dzwieku o najmniej poleczke wyzej w kazdym aspekcie - tu juz niestety (albo i stety) nie ta klasa.

Takze chwilowo sobie jest, bo nie mam nic innego na USB i czekam na "wypust" nowego DACa Emotiva XDA-1. Jednak bez wiekszego bolu sie z nim rozstane, jesli znajdzie sie chetny :)

Primodium. Medium. Finis.

• 2 tygodnie później...

Letni katalog Yamahy na Polsce wprowadza znane ale nowe produkty :

1. BD-player BD-S 667

2. CD-player CD-S 300 ( miał być tylko w Japoni )

3. CD-player CD-C 600

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 3 tygodnie później...

Witam.

Zgłaszam akces do klubu Yamahy z moim nowym skromnym nabytkiem, cd-s700;)

Odtwarzacz dotarłdo mnie dziś, więc jest w fazie testowania.

Yamaszka zastępuje dzielnie Xindaka Muse 2.0:)

post-11738-100000033 1279726371_thumb.jpg

" Forever Death Metal "

Powinno sie to calkiem sympatycznie zgrywac z Xindakiem :)

Jednak MUSE 2.0 mimo wszystko uwazam za lepszy CDek niz 700 - nie sluchalem ich "face-to-face" bo 700 tylko w sklepie (ze wzmakiem 700 i KEFami iQ50 powiem szczerze, ze bylo bardzo nieprzekonujaco), a MUSE u znajomego (z lampowym Cayinem i bylo zupelnie odwrotne wrazenie niz na Yamaszce), ale 700 zestawiona z Xindakiem powinna byc ok, bo z duetu cd-wzmak jakos wyzej jednak oceniam cd, zupelnie odwrotnie niz u siebie, gdzie wyzej cenie wzmak :)

Yamnick, 21 Lip 2010, 18:40

Mialem kupić tysiączke, ale chciałem jeszcze zostawić kasy na lampke Yaqina MC-10L.

W tym tygodniu powinien jeszcze dojść lampiak:)

W niedalekiej przyszłośći pewnie i tak kupie tę tysiączke a siedemsetka będzie do systemu słuchawkowego, tak pirazyoko planuje:D

Zobaczymy jak się wygrzeje?

W tym Xindaku nie podmienialem fabrycznej lampy, mialem go dośc z powodu koszmarnej pracy napędu,

miałem chyba felerny model:(

Pozdr..

" Forever Death Metal "

kompakt yamachy S 2000 jest super w kontekście ceny,natomiast wzmacniacz S2000 przeciętny ,brzmi sterylnie ,zimny ,męczący tranzystor nie nadaje się do długich odsłuchów

Piotr

23031970 - sluchales A-S2000 dluzej, wygrzanego i z dobranymi peryferiami ?

Bo niestety, ale sie z Toba nie zgodze. Ze jest sterylny, hmmm, ok - tu jeszcze moge przytaknac, jest poprostu prawdziwy w dobrym tego slowa znaczeniu :) Ale absolutnie nie okresle go jako zimny, meczacy i nie nadajacy sie do dlugich odsluchow - chyba ze byle czym, z byle czym i do byle czego go zapniesz, to napewno nie odwdzieczy sie litoscia :) Dobrze okablowany, z odpowiednim zrodlem (wcale nie musi nim byc CD-S2000, z modyfikowanym Denonem zagral tak ze kapcie spadaly...) jest mocny, muzykalny a jednoczesnie mozliwie prawdziwy, "transparentny"

P.S. Z Twojego "O mnie" widac, ze raczej nie preferujesz stylu i szkoly brzmienia Yamahy :)

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam i ja się wpisuję ze swoją yamaszką.Trochę mnie denerwuje jej dzwięk bo prawy kanał gra bardziej na górze bardziej symbilanatami.Jest tak od nowości tz mój wója se te wieże kupił 3lata temu do sypialnie i mi ją teraz odsprzedał.

post-25069-100000033 1279814333_thumb.jpg

post-25069-100000034 1279814333_thumb.jpg

post-25069-100000035 1279814333_thumb.jpg

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Wina pomieszczenia to nie jest miałem bowersy i było tak samo ,sprawdzałem u ojca w 25metrach bylo tak samo a jeszcze bardziej jak właczyłem płyte destyni child surfivor czy jakoś tak zamiast s było słychać sz i wina leży w zmaku ale odkreciłem pokrywe i nic tam nie ma przypalone ani nic.Nie wiem czy to wina produkcji czy co??/ Che moze ktoś wie to pomoże???

Witam!

Potrzebuję odgadnąć do czego służą takie przyciski we wzmacniaczu Yamahy AX-700 :

1) Subsonic filter;

2) Tone bypass (potencjometr);

3) Treable defeat (potencjometr);

4) Bass defeat (domyślam się);

5) Loudness (potencjometr) - od "flat" i chyba -40 dB.

Z góry dziękuję za udzielenie porady.

Pozdrawiam.

M.

No i ja dolaczam do klubu. Od kilku dni slucham CD-S2000 (czarny). Wg mnie rewelacja. Miedzy bajki mozna wlozyc opinie ze gra 'beznamietnie' czy 'technologicznie' itd. Dla mnie jest niezwykle muzykalny, gora wygladzona ale nie 'martwa', ma wiecej zycia niz np. Marantz (Pearl) ktorego niedawno sluchalem. Dol jest niezwykly, swietnie kontrolowany. Sczegolnie imponuje zdolnosc do odtwarzania cichych fragmentow, nie ma sie tego wrazenia ze trzeba galke glosnosci podkrecic. Wokale fantastyczne. Sluchalismy wczoraj 'Ciemnej Strony' SACD - moglbym sie zalozyc ze uslyszalem pewne szczegoly ktorych poprzednio nie zauwazylem, Doug McLeod (fantastycze odwzorowanie wokalu i jego gitary), Earth, Wind & Fire (Gratitude, SACD)- polecam szczegolnie czesc koncertowa. Oczywiscie nie robilem zadnych DBT (a moglem) wiec mozecie mi wierzyc lub nie. Ten odtwarzacz warto kupic chyba tylko dla jego konstrukcji/wykonania (zartuje!). To otwieranie kieszenie z dyskiem trzeba zobaczyc! Wszystkie odsluchy na kablach XLR polaczonych do Anthem 225. Przelaczalismy pare razy na RCA i roznicy nie wykrylem choc moze kiedys sie pobawie w DBT. Prawda jest taka ze w tej cenie nie ma nic co by konkurowalo z ta Yamaha (moja opinia oczywiscie). Ogolnie zakup trafiony w 100%! Dzieki yamnick ze mnie zaraziles ta Yamaha.

jackk - milo, dziekuje :)

Dwa slowa: RCA vs. XLR - wg. mnie i innych recenzujacych przewaga XLRa lezy w budowaniu sceny (wieksza w kazda strone, wiecej powietrza, lepsza lokalizacja).

jackk; daras66 & Yamnick "Siewcy Yamahy" :D Heh, a powaznie - o tym CD roze rzeczy mozna powiedziec, ale to, ze jest beznamietne to napewno nie :)

jackk - a jak roznicowanie CD/SACD ? Satysfakcjonujaco/podobnie do mojego opisu, czy jakos inaczej to odbierasz ?

Ostatnia prosba - mozesz wrzucic foto pilota :) ?

Yamnick, 29 Lip 2010, 12:05

Czolem

Potwierdzam ze jest roznica miedzy CD a SACD. Wyrazna ale nie znaczy to ze CD brzmi slabo. Chyba bardziej mnie zaskoczyla roznica (w porownaniu z moim starym CD playerem) na plus grajac tylko 'Red book CD'. Wczoraj sluchalem 'Take Five' (Brubeck)- SACD ale to gralo pomimo ze nagranie ma kilkadziesiat lat!Niestety z pracy teraz nadaje wiec zdjecie musi poczekac (pilot jest srebrny).

• 3 tygodnie później...

Witam

czy ktoś może ma wiedze kiedy Yamaha w prowadzi do sprzedaży w Polsce Europie modele RX A3000 2000 1000 i co bedzie w zamian Z-7 i jak bedzie sie nazywało

pozdrawiam

post-27129-100000011 1281812419_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Pytanie do znawcow Yamaha potrzebuje informacji o brzmieniu zestawu: Yamaha MX1+CX1 czy ktokolwiek slyszal i moze cos napisac o tym zestawie?

post-27971-100000074 1283088261_thumb.gif

chwilowy brak działalności w audio.

jorn - ja szukam odpowiedniego sprzetu do moich monitorow i zastanawiam sie nad ta Yamaha ale jej nie slyszalem i nie wiem czy spelnia moje wymagania odnosnie charakteru dzwieku bo jesli chodzi o jakosc to powinno byc dobrze i dlatego chce zeby ktos napisal jak to gra

chwilowy brak działalności w audio.

Ktoś sprzedaje te Yamaszki, za ile możesz je mieć? Osobiście bardzo podobają mi się stare klocki tej firmy i chętnie bym sobie ich posłuchał:)

" Forever Death Metal "

zgodnie z przewidywaniami Yamaha rozwija serie "S" czyli nowe urządzenia :

integry A-S 500 oraz A-S 300

amplitunery R-S 300 , R-S 500 , R-S 700

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.