Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

No to pocisnęli z cenami... serii 2100

http://www.stereolife.pl/1378

pzdr.

Oni coś tam ściemniają.

cyt "Wzmacniacz ma kosztować 3999 dolarów, a odtwarzacz płyt kompaktowych będzie o 500 dolarów tańszy."

Właśnie chciałem zamówić a-s2000. Niestety już ich kupić nie można. W sklepie zaproponowali mi, żebym poczekał do 21 lipca i odebrał a-s2100 za 1950 Euro.

Te 3999 to trochę kosmiczne.

Oni coś tam ściemniają.

cyt "Wzmacniacz ma kosztować 3999 dolarów, a odtwarzacz płyt kompaktowych będzie o 500 dolarów tańszy."

Właśnie chciałem zamówić a-s2000. Niestety już ich kupić nie można. W sklepie zaproponowali mi, żebym poczekał do 21 lipca i odebrał a-s2100 za 1950 Euro.

Te 3999 to trochę kosmiczne.

jak to nie ma już a s2000? zerkałem na ceneo potem dostępność w sklepach, jest trochę...

W TopHiFi, chyba już nie mają, a to przecież patronat AudioKlan, przedstawiciela Yamaha.

http://www.tophifi.pl/index.php?site=list&action=detail&category_id=16&produkt_id=184&list_category_id=227&sub_category_id=0

Chyba że sprowadzają już resztki z innych salonów TopHiFi, dla zainteresowanych.-:)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Dzięki za kontakt.

Wysłałem maila, zobaczymy jaka będzie odpowiedź. We wszystkich sklepach,, gdzie do tej pory sie dobijałem okazywało się, że oferta na stronach internetowych jest nieaktualna i wzmacniaczy juz nie ma.

ciekawe jak bardzo używki które i tak trudno spotkać pójdą w górę

Używek na rynku praktycznie nie ma. Przeczesałem większość europejskich e-bay`ów i nic.

6 lat w ofercie a teraz wszyscy nagle go zapragnęli....

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

6 lat w ofercie a teraz wszyscy nagle go zapragnęli....

Zawsze tak jest:) Naklej metkę manufaktury, podnieś drastycznie cenę lub wycofaj ofertę z rynku i natychmiast pojawia się poruszenie w światku audiofilskim!

Zawsze tak jest:) Naklej metkę manufaktury, podnieś drastycznie cenę lub wycofaj ofertę z rynku i natychmiast pojawia się poruszenie w światku audiofilskim!

Nie zawsze. Ja po prostu wcześniej nie miałem kasy na nowy wzmacniacz. Teraz mogę sobie pozwolić na to sobie upatrzyłem, a tu pech.

Wycofany z produkcji :-(

Z tymi używkami, tylko ostrożnie, dwa lata temu, nawet tu na forum ktoś chciał sprzedać nie do końca sprawny.

Także bądź czujny, i szukaj, powodzenia. -:)

Moze Kiza bedzie wymienial kiedys piec, to bedziesz mial z dobrych rak :-)

Nie ten portfel, i zapewne już tak zostanie, oby nie było gorzej.

Piec rzeczywiście w idealnym stanie, i grany 3-5h tygodniowo,

brak czasu , albo chęć na spokój po pracy.Tyle tych A-S 2000,

było na rynku, i nawet na tym forum nie szczędzono mu krytyki,

że można za te pieniądze 100 razy lepiej, a tu popatrz, zaczyna

znikać bez śladu.Ja jeśli chodzi o nówki, i ofertę sprzed kilku

lat (wzmacniaczy), w tym pułapie cenowym bym chyba

postąpił tak samo ? Teraz przybyło Firm, nowych modeli,

i bym miał ciężki orzech do zgryzienia co kupić, chyba bym musiał

poprosić szanowne forum o pomoc w wyborze he, he.Kangie, pozdrawiam serdecznie -:)))))))++

.Tyle tych A-S 2000,

że można za te pieniądze 100 razy lepiej,

A pamiętasz jeszcze za co zbierały krytykę?

AS 1000 też powoli znika z rynku, a za co krytykowana jest Yamaha hmmm tu taka polityka na forum " nie znam, nie słuchałem ale krytykuję za nazwę" i tak potem idziesz do sklepu po rotela jak ja a wychodzisz z yamahą

Nie ten portfel, i zapewne już tak zostanie, oby nie było gorzej.

Piec rzeczywiście w idealnym stanie, i grany 3-5h tygodniowo,

brak czasu , albo chęć na spokój po pracy.Tyle tych A-S 2000,

że można za te pieniądze 100 razy lepiej, a tu popatrz, zaczyna

znikać bez śladu.

Cieszmy sie Kiza. Kupilismy kiedys "bieda-sprzet" marki Yamaha a teraz model ten staje sie obiektem westchnien innych. Prawdziwy rarytas mamy.

A pamiętasz jeszcze za co zbierały krytykę?

W pismach, i testach, same pozytywy, że te klocki pod inną audiofilską nazwą by kosztowały ponad 10tys.zł szt.

Bardzo dobre komponenty, itp.

Za mało audiofilską nazwę ;)

Tutaj na forum, tak, zgadza się.

Prawdziwy rarytas mamy.

Pewno że się cieszę, chociaż coś mam w miarę przyzwoitego,

ale i tak nie wszyscy się z tym zgodzą.

Rudy-102, nie czytaj tych opinii na forum, bo Ci zrobią wodę z mózgu,

jak znajdziesz to posłuchaj, i to będzie miarodajna Twoja Opinia.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.-:))))))Kolejka dla wszystkich+.

• Redaktorzy

Tak samo z kolumnami firmy Yamaha. Nie ma co czytać forum. Najbardziej kumaci nie odzywają się tutaj, albo mało piszą.

Warto wyrabiać sobie zdanie samemu słuchając muzyki na konkretnym sprzęcie. Ale niekażdy ma taką możliwość. Chociaż gdy ktoś bardzo chce, to... osiągnie cel.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Nie ma co czytać forum.

Po ostatnim proteście, który nic nie dał, dużo ludzi z doświadczeniem przestało pisać, albo odeszło.

To już nie to forum co dwa lata temu.Ale Yamaha, od kilku lat niezmienni na tym samym poziomie,

powiem więcej, pnie się do góry.Na tym forum zachwala się dużo nowości firm, od niedawna

na rynku, ale "audiofilskie",a po pewnym czasie okazuje się że konstrukcja jest niedopracowana.

Powietrze "audiofilskie", też jest w cenie.Idę słuchać swoich gratów.-:))

P.S. Najgorsze jest to że gra cały system, włącznie z pomieszczeniem, a firmy nie chętnie

wypożyczają sprzęt do domu, i większość z nas nie kupuje od razu całego systemu, tylko

" na raty". Co wiąże się czasami z niedopasowaniem klocków, lub żmudną konfiguracją.

Za mało audiofilską nazwę ;)

Tak. Z tym tez się kiedys spotkałem. Opowiadałęm pewnemu panu, że lubię brzmienie Yamahy, a on na to - co Yamaha, przecież to masówka!

Kurde - a sam jeździ Volkswagenem. Tak przy okazji ja też :-)

W ramach alternatywy zacząłem rozważać SV-236 MK Vincenta, ale dalej szukam a-s2000.

• Redaktorzy

Słyszałem, że Yamaha to był HiEnd w latach 70-tych. Ile w tym prawdy nie wiem, ale mając od kilku tygodni kolumny Yamaha z berylowymi kopułkami głośników wysokotonowych myślę, że to może być prawda :) Dzisiejsze konstrukcje w cenie kilka tysięcy złotych za sztukę mogą się schować. Słuchałem tego trochę i wiem o czym piszę ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

lubię brzmienie Yamahy

Może już tu też szukałeś, ale na wszelki wypadek.-:)

http://www.taniomania.pl/q/yamaha-a-s2000?se=TRBYRmynglTlgL15JrWGfZgorfP1hRbu&gclid=CMu-iKXG7L4CFYXMtAodbioA7A

Trzymam kciuki, nie śpiesz się, znając życie za pewien czas będzie wysyp używek, i na pewno coś upolujesz.

Część maniaków będzie wymieniać graty na nowe serie.-:)

Szczerze mówiąc to A-S2100 też mi się bardzo podoba - na razie wizualnie bo nie można jeszcze tego nigdzie posłuchać. W testach niemieckiego Audio wychodzi znakomicie.

Tylko, że trzeba będzie jeszcze więcej ze skarpety wysypać. Tego to moja małżonka już chyba nie wytrzyma ;-).

Hej faktycznie seria S2000 jest już prawie niedostępna. W tamtym tygodniu kupiłem ostatnia sztukę CD-S2000 w moim srebrnym kolorze ... choć zastanawiałem sie czy nie polować na używke, ale uznałem, ze CD warto kupić nowe.

PS.

W sumie to szkoda, ze CD S2000 nie ma wejścia do DAC ... Można by podłączyć do jego jakieś cyfrowe Flac'i przez laptop/iPad .... CD 2100 ma już takie wejście ... Ale kosztuje ponad 2k drożej niż 2000 :)

Yamaha A-S3000 \ Yamaha CD-S2000 \ Yamaha T-S1000 \ Yamaha CT-710 \ Yamaha YP-700 \ Yamaha TC-511S \ Yamaha WXAD-10 \ Vienna Acoustics Mozart Grand SE

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.