Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

NS1000 to specyficzny sprzęt, lekko podkolorowane grają właśnie idealne i tracą swój studyjny chłód. Najlepszymi partnerami są V-Fety typu Yamah B2 czy Sony F7/N7 ale nie pogardzą też tranzystorem w klasie A i dobrą lampą. Za dużo basu nie mają ale jest można powiedzieć że idealnie zintegrowany z resztą. Jedyne do czego można się przy nich przyczepić to nadmierna ilość detali i tendencja do wyciągania na wierzch wszystkich brudów w nagraniu. Tzn: nie wiesz czy masz uszkodzony sprzęt czy po prostu nagranie jest tak beznadziejne :-)

Dalej żałuję że sprzedałem swoje, szukam parki ale nikt już nie chce sprzedać. Za swoje płaciłem jakiś czas temu €600 (i wtedy to było drogo!) teraz pewnie ludzie będą chcieli ze dwa razy tyle.

p.s

Brzmienie można bardzo poprawić zmieniając terminale na pozłacane z Ebaya, kosztują chyba niecałe 40 dolców, są zrobione idelanie na wymiar. Naprawdę warto.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Dalej żałuję że sprzedałem swoje, szukam parki ale nikt już nie chce sprzedać. Za swoje płaciłem jakiś czas temu €600 (i wtedy to było drogo!) teraz pewnie ludzie będą chcieli ze dwa razy tyle.

A jednak? :)

Tak przy okazji zapytam tutaj: A-S2000? Ktoś w Was ma ten wzmacniacz? Jakie wrażenia? (głownie chodzi mi o budowanie sceny i czystość dźwięku)

Edytowane przez Swordfish
  • 2 tygodnie później...

A jednak? :)

Tak przy okazji zapytam tutaj: A-S2000? Ktoś w Was ma ten wzmacniacz? Jakie wrażenia? (głownie chodzi mi o budowanie sceny i czystość dźwięku)

Mam A-S 2000 i napiszę tak.Nie miałem okazji porównywać jego z innymi wzmacniaczami podobnej klasy, po za NAD C-372.Jak dla mnie Yamaha wypadła lepiej, ale to też na pewno kwestia gustu.

Budowanie sceny i czystość dziwięku moim zdaniem jest na dobrym poziomie, tylko to nie jest wzmak który można ocenić po przesłuchaniu dwóch płyt.

Słuchałem go w różnych pomieczszeniach, i w każdym grał inaczej (akustyka), nie wsponnę o reszcie toru.Gra cały system, włącznie z pomieszczeniem, także trudno jest oceniać sam klocek bo u Ciebie może on zagrać zupełnie inaczej.Proponuję wypożyczenie i przekonanie się samemu, bo nie każdemu odpowiada takie granie, i każdy ma inne warunki (akustyka)??

Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Mam pytanie do miłośników tej marki. Czy wzmacniacz wielokanałowy Yamaha DSP-3090 ma także możliwość podbicia tonów niskich i wysokich poprzez menu ekranowe, a nie tylko za pomocą potencjometrów w panelu czołowym. Mam zamiar ją kupić. Posiadam teraz do KD amoli RX-V2090 i brakuje mi wysokich tonów. Bas natomiast jest tak potężny, że nie potrzebuję suba. Czekam na odpowiedż i pozdrawiam wszystkich miłośników tej marki

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Mam pytanie do miłośników tej marki. Czy wzmacniacz wielokanałowy Yamaha DSP-3090 ma także możliwość podbicia tonów niskich i wysokich poprzez menu ekranowe, a nie tylko za pomocą potencjometrów w panelu czołowym. Mam zamiar ją kupić. Posiadam teraz do KD amoli RX-V2090 i brakuje mi wysokich tonów. Bas natomiast jest tak potężny, że nie potrzebuję suba. Czekam na odpowiedż i pozdrawiam wszystkich miłośników tej marki

Witaj ponownie! A próbowałeś jak grają te kolumny w zakresie wysokich tonów w połączeniu z innym amplitunerem lub wzmacniaczem?

Witaj ponownie! A próbowałeś jak grają te kolumny w zakresie wysokich tonów w połączeniu z innym amplitunerem lub wzmacniaczem?

Cześć Piotrze. Tak jak do Ciebie dzwoniłem Sprzedałem RX-V3067 i zakupiłem RX-V2090. Bas super w kinie i w muzyce, natomiast przy porównaniu środka i sopranów z MX1/CX1 jest dużo ich mniej w kinie. Dlatego zadałem pytanie czy poprzez menu ekranowe mogę dodatkowo podnieść wysokie tony. Jeżeli tak wówczas sprzedaję %RX-v2090 i kupuję DSP-A3090. Dsp-a3090 jest to klocek prawie identyczny jak rx-v2090, jest bardziej rozbudowany.

Kolumn słuchałem z wzmakiem denoe 15... i z ampli Yamaha 3067. Dużo gorszy dźwięk niż RX-V2090

Cześć Piotrze. Tak jak do Ciebie dzwoniłem Sprzedałem RX-V3067 i zakupiłem RX-V2090. Bas super w kinie i w muzyce, natomiast przy porównaniu środka i sopranów z MX1/CX1 jest dużo ich mniej w kinie. Dlatego zadałem pytanie czy poprzez menu ekranowe mogę dodatkowo podnieść wysokie tony. Jeżeli tak wówczas sprzedaję %RX-v2090 i kupuję DSP-A3090. Dsp-a3090 jest to klocek prawie identyczny jak rx-v2090, jest bardziej rozbudowany.

Kolumn słuchałem z wzmakiem denoe 15... i z ampli Yamaha 3067. Dużo gorszy dźwięk niż RX-V2090

Ok! Te starsze klocki do kina mają analogowe potejcjometry barwy na panelu frontowym i działają tylko na lewy i prawy frontowy, natomiast w menu jest dodatkowy korektor barwy kanałów efektowych łącznie z centralnym, w tych nowych barwa regulowana jest już cyfrowo łącznie z regulacją głośności. Te Yamahy 3090 i 2090 to niezłe maszyny deklasujące niestety model 3067, podejrzewam że w kinie mniejsza ilość wysokich będzie normalną rzeczą-ważne jest aby w filmie dzwięk był czysty i naturalny i raczej z podbitym basem, natomiast przy odsłuchu muzyki ilość wysokich w zależności od gustu i typu muzyki może lub powinna być większa. Jeśli masz muzykę na DVD to zrób sobie odsłuch i przeanalizuj jakość wysokich, możesz też pod 3090 lub 2090 podłączyć inne kolumny jeśli masz możliwość i porównać jakość wysokich na innych głośnikach. Sądząc po sprzęcie jaki posiadasz raczej nie zrażałbym się mniejszym cykaniem na filmie, ja ten problem miałem z RX-V1800 ale była to wina nowego amplita poprostu udawał że generuje dzwięk a po zmianie na DSP-AX1 wszystko było ok.

Ok! Te starsze klocki do kina mają analogowe potejcjometry barwy na panelu frontowym i działają tylko na lewy i prawy frontowy, natomiast w menu jest dodatkowy korektor barwy kanałów efektowych łącznie z centralnym, w tych nowych barwa regulowana jest już cyfrowo łącznie z regulacją głośności. Te Yamahy 3090 i 2090 to niezłe maszyny deklasujące niestety model 3067, podejrzewam że w kinie mniejsza ilość wysokich będzie normalną rzeczą-ważne jest aby w filmie dzwięk był czysty i naturalny i raczej z podbitym basem, natomiast przy odsłuchu muzyki ilość wysokich w zależności od gustu i typu muzyki może lub powinna być większa. Jeśli masz muzykę na DVD to zrób sobie odsłuch i przeanalizuj jakość wysokich, możesz też pod 3090 lub 2090 podłączyć inne kolumny jeśli masz możliwość i porównać jakość wysokich na innych głośnikach. Sądząc po sprzęcie jaki posiadasz raczej nie zrażałbym się mniejszym cykaniem na filmie, ja ten problem miałem z RX-V1800 ale była to wina nowego amplita poprostu udawał że generuje dzwięk a po zmianie na DSP-AX1 wszystko było ok.

Przeniosłem temat tutaj.

Sprzęt jeszcze nie przyszedł ale mam pytanie, czy mogę do DSP-A 3090 podłączyć bluray po cinch x 5 ???? i następne pytanie czy ten sprzęt ma jakiś dobry przetwornik anal/cyfr bo widzę , że ma wejście koaxialne dla CD ???????

Sprzęt jeszcze nie przyszedł ale mam pytanie, czy mogę do DSP-A 3090 podłączyć bluray po cinch x 5 ????

jeśli chodzi tobie o podłączenie DVD z jego wyjść audio out 5.1, do YAMAHY DSP-A3090 to nie ma takiej możliwości bo ten model nie posiada wejść MULTI CH INPUT

czy ten sprzęt ma jakiś dobry przetwornik anal/cyfr bo widzę , że ma wejście koaxialne dla CD ???????

polecam podłączyć CD wejściami analogowymi do Yamahy pod tuner i cyfrowym pod wejście coaxsial CD ,i będziesz miał możliwość sam odsłuchać, jak będziesz przełączać raz na CD i na tuner ,który dzwięk tobie bardziej odpowiada ,

Pozdrawiam

Tomasz

jeśli chodzi tobie o podłączenie DVD z jego wyjść audio out 5.1, do YAMAHY DSP-A3090 to nie ma takiej możliwości bo ten model nie posiada wejść MULTI CH INPUT

polecam podłączyć CD wejściami analogowymi do Yamahy pod tuner i cyfrowym pod wejście coaxsial CD ,i będziesz miał możliwość sam odsłuchać, jak będziesz przełączać raz na CD i na tuner ,który dzwięk tobie bardziej odpowiada ,

Wnioskuję , że bluraya muszę podłączyc po koaxialu ale i tak nie zdekoduję audio DTS HD MA , więc w bly muszę ustawić opcję , aby po koaxialu wysyłał mi sygnał PCM??? Czy ja dobrze myślę???

Wnioskuję , że bluraya muszę podłączyc po koaxialu ale i tak nie zdekoduję audio DTS HD MA , więc w bly muszę ustawić opcję , aby po koaxialu wysyłał mi sygnał PCM??? Czy ja dobrze myślę???

nie, dlatego ze jak ustawisz w DVD w menu funkcję DIGITAL OUT na PCM to nie będzie wysyłany sygnał przez coaxsiala tylko przez wyjścia analogowe ,ustaw w menu audio dla DIGITAL OUT funkcję ALL wtedy będzie wysyłany sygnał z DVD z coaxsjala i z wyjść analogowych

I jeszcze w menu dla HDMI ,AUDIO ustaw OFF wyłączysz audio w wyjściu HDMI ,podłącz kabel HDMI bezpośrednio do TV otrzymasz wszystkie możliwości dla wizji w HDMI, oprócz audio

na PCM to nie będzie wysyłany sygnał

zapomniałem dopisać ze nie będzie wysyłany sygnał wielokanałowy tylko stereo a jak ustawisz na ALL to przez coaxsiala będzie wysyłany sygnał dla wszystkich formatów

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

nie, dlatego ze jak ustawisz w DVD w menu funkcję DIGITAL OUT na PCM to nie będzie wysyłany sygnał przez coaxsiala tylko przez wyjścia analogowe ,ustaw w menu audio dla DIGITAL OUT funkcję ALL wtedy będzie wysyłany sygnał z DVD z coaxsjala i z wyjść analogowych

I jeszcze w menu dla HDMI ,AUDIO ustaw OFF wyłączysz audio w wyjściu HDMI ,podłącz kabel HDMI bezpośrednio do TV otrzymasz wszystkie możliwości dla wizji w HDMI, oprócz audio

zapomniałem dopisać ze nie będzie wysyłany sygnał wielokanałowy tylko stereo a jak ustawisz na ALL to przez coaxsiala będzie wysyłany sygnał dla wszystkich formatów

Nie kumam czyczy. Mam w bly ustawienia do wyboru coaxial/optical 1.bitstream 2.PCM 3.reeocode.4.Off. Co mam zrobić???

"I jeszcze w menu dla HDMI ,AUDIO ustaw OFF wyłączysz audio w wyjściu HDMI ,podłącz kabel HDMI bezpośrednio do TV otrzymasz wszystkie możliwości dla wizji w HDMI, oprócz audio"

nie mam takiej opcji , po co wogóle w to wchodzić i zmieniać. HDMI idzie swoją drogą ??

Nie kumam czyczy. Mam w bly ustawienia do wyboru coaxial/optical 1.bitstream 2.PCM 3.reeocode.4.Off. Co mam zrobić???

"I jeszcze w menu dla HDMI ,AUDIO ustaw OFF wyłączysz audio w wyjściu HDMI ,podłącz kabel HDMI bezpośrednio do TV otrzymasz wszystkie możliwości dla wizji w HDMI, oprócz audio"

nie mam takiej opcji , po co wogóle w to wchodzić i zmieniać. HDMI idzie swoją drogą ??

podaj model i marke swojego DVD

Pozdrawiam

Tomasz

<br />

Yamaha BD-S1067<br />

<br />

http://www.manuals365.com/swf/yamaha/bd-s1067_g-en.html?page=37 <br />

tu masz manual dla tego modelu i według mnie na pewno nie powinieneś ustawić na PCM tylko reeocode lub spróbuj na bitstream <br />

tak aby DVD przesyłało coaxjalem audio dla wszystkich wielokanałowych formatów ,a jeśli ustawisz na PCM to tyko dostaniesz sygnał dwu kanałowy dla frontu .<br />

Pozdrawiam

Tomasz

<br />

http://www.manuals365.com/swf/yamaha/bd-s1067_g-en.html?page=37 <br />

tu masz manual dla tego modelu i według mnie na pewno nie powinieneś ustawić na PCM tylko reeocode lub spróbuj na bitstream <br />

tak aby DVD przesyłało coaxjalem audio dla wszystkich wielokanałowych formatów ,a jeśli ustawisz na PCM to tyko dostaniesz sygnał dwu kanałowy dla frontu .<br />

Jakl sprzęt przyjdzie wówczas sprawdzę i napiszę opinię. Zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdro!!!

Jakl sprzęt przyjdzie wówczas sprawdzę i napiszę opinię. Zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdro!!!

czy już jesteś w posiadaniu tej YAMAHY DSP-A3090 ,

Pozdrawiam

Tomasz

Od piątku zeszłego idzie jakąś badziewną firmą kurierską, może dzisiaj przyjdzie. Dam znać !!1 Spoko!!!

<br />

Sprzęt przyszedł , ale nie mogę go podłączyć bo do piątku baba moja wymyśliła malowanie k... mać !!!!!

<br />

Sprzęt przyszedł , ale nie mogę go podłączyć bo do piątku baba moja wymyśliła malowanie k... mać !!!!!

Przetestowałem sprzęt , jesli tak można powiedzieć. Przetestowałem tylko w kinie domowym ponieważ nie było możliwości odsłuchu bez efektów kinowych. Sprzęt podłączyłem zarówno koaxialem do kina - dźwięk do bani ; podłączyłem po optyku - dźwięk do bani. podłączyłem do wejścia cd analogowo - sprZęt przerobił stereo na 5,1 - do bani. Mimo róznych wszystkich dostępnych konfiguracji i ustawień nie mogłem odsłuchać muzy w normalnym stereo tylko i wyłącznie z efektami. Po wyłączeniu efektów brak sygnału. Uznałem , że sprzęt posiada wadę i odsyłam go do sprzedawcy. Pozostaję już tylko przy ampli RX-V 2090. To jest dobre. W kinie domowym amplitunery mają tą właściwość , aby potęgować niższe rejestry dźwięku i tak ma zostać. Na tą chwilę ten klocek bije wszystkie ampli jakie miałem- mówię o kinie. Kiedyś może jak DSP-Z11 stanieje może zaryzykuję. Na ten czas nie ma takiej potrzeby. RX-A 3090 był moim zdaniem niesprawny także nie sugerujcie się na mojej opinii. Nie działały przy efektach potencjometry basu i sopranu. Zniechęcił mnie ten klocek do dalszych zmian i pozostaję przy RX-V2090. Przy okazji wspomnę , że przetestowałem dzięki grzeczności nowego kolegi z Olsztyna jego własnej roboty daca. Dźwięk zarówno po koaxialu jak i po optyku marzenie......... Waży z pięć kilo. Zajefajny !!!!!!!!!!

powinieneś siąść i naprawę zastanowić się czego tak naprawdę chcesz , czy dobrego kina ,lub większość będę na moim sprzęcie słuchał muzyki i wtedy zastanowić się nad zakupem ,przyszłych klocków

Pozdrawiam

Tomasz

powinieneś siąść i naprawę zastanowić się czego tak naprawdę chcesz , czy dobrego kina ,lub większość będę na moim sprzęcie słuchał muzyki i wtedy zastanowić się nad zakupem ,przyszłych klocków

tomaszeu

Zostaje jak pisałem . Jeśli się mylę zapraszam na odsłuch. Siądziem , pogwarzym, ćmika zajarzym, tatuaży pokażym.....

Fajny klocek, ciekawe jak gra? Może już ktoś ma?, i może opisać zalety, jak i wady tego użądzenia?

Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Na ifa pokazano prototypowy model wzmacniacza A-S3000. Z tyłu urządzenia nie było nawet nadrukowanych opisów gniazd :)

Edytowane przez peritus

Ale z słuchawkami to dowalili, widać jak byk że to tandetne Beatsy z innym malowaniem :/

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

destiny123

Dzięki za info :)

Pewnie za nie długo pojawi się specyfikacja i więcej danych (podoba się mi ten wyświetlacz z wskaźnikami dB/Watt)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.