Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio na allegro były za 4000 pln. Nie zdecydowałem się, a teraz żałuję. Gram na JBL L36 i szukam czegoś z lepszym (precyzyjnym) basem ale w podobnym stylu grania. Nie znam tych kolumn ale tak sobie myślę, że to może być to.

są do sprzedaży tutaj:

http://www.audio.home.pl/product_info.php?products_id=652&osCsid=5e24d14a22d2f6e0fe9dbaeae315646d

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

No to się zapiszę /obecnie as1000 cd-s 1000 rx-v771 bds 671/ posiadałem zachwalaną przez jeszcze sat audiovideo ax 590 i niedawno as 500 grało to z dali lektor2 ma bx2 magnat quantum 653 mission m34i - obecnie heco metas xt501 ale w moim pokoju 16 m to trochę za duże kolumny i rozglądam się ponownie za monitorami po głowie chodzą dynaudio ushery sonusy i....pylony topaz (niemonitory) -jeśli to się komuś przyda Yamaha as 500 b ładnie grała z lektorami 2- i to chyba kierunek mojej marszruty jeśli chodzi o klimat brzmienia natomiast klimaty w stylu MA i wiele razy słuchane eposy m12i zdecydowanie nie moje - jednak te kopułki metalowe z yamahą- coś jest na rzeczy

Czy można się dopisać do szanownego grona, moja kolekcja jest co prawda malutka, Pianocraft 410, A-720, KX-670, T-85 ale zawsze:)

pozdrawiam

Witam jezeli mozna? Sprzedam swietna koncowke YamahaM2 + pre C4 =waga 35kg,oraz najwyzszy model swietnie grajacy i precyzyjny Tuner tx 1000

Modell: TX-1000/U Baujahre: 1989-1992[/color]

• Hergestellt in
  • Farbe: schwarz
  • Fernbedienung: Ja
  • Leistungsaufnahme: 15 Watt
  • Abmessungen: 43,5x9,5x36,7cm
  • Gewicht: 6,1 Kg[/color]
  • Neupreis ca.: 1200,- DM
  • Frequenzen:

• : 87,5-108 MHz
      • MW: 520 - 1620 KHz

[*]Frequenzgang: 20 - 15000 Hz

[*]Eingangsmpfindlichkeit: 1,6/20 µV (Mono/Stereo nach IHF)

[*]Klirrfaktor: 0,05%

[*]Signalrauschabstand: 90 dB (Stereo IHF)

[*]Kanaltrennung: 68 dB

[*]Trennschärfe: 90 dB (IHF)

[*]Gleichwellenselektion: 1,2 dB

[*]Nebenwellenselektion: 110 dB

[*]Spiegelfrequenzdämpfung: 95 dB

[*]ZF-Dämpfung: 115 dB

[*]AM-Unterdrückung: 70 dB

[*]Ausgangspegel: 500 mV/1 KOhm

[*]RDS: Nein[/color]

[*]Stationsspeicher: 24

stan perfekt cena d.u -warto.info na priv.

Edytowane przez lukag72

Będziesz żałował sprzedaży M-2 :o) No chyba że kupiłeś coś kilkakrotnie droższego :)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Mam nadzieje ze nowy nabywca bedzie wiedzial ze kupil rarytas. Uwga cena bardzo przystepna kto pierwszy ten lepszy.

Brac bo okazja moze sie nie powtorzyc

Witam

Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów miał już okazje posłuchać na żywo

sieciowy odtwarzacz CD Yamaha CD-N500

Czy jest naprawdę taki dobry jak piszą o nim czy to tylko artykuły sponsorowane??

Mam nadzieję że nie będzie tak dobry bo sprzedałem swoją a-s 500 bo nie było do niej towarzystwa - nabyłem za to zestaw 1000 - może i on się doczeka sieciówki? - tymczasem wiem jedno: drewna na boki nie wrzucili więc piękny nie jest ;-)i coś mi tu zajeżdża marketingiem - taki skazany na sukces -już wypisują że gromi cd-ki za 10000zł

Zrobiłem właśnie 25cm wysokie stendy do NS1000M według oryginalnego projektu i już chyba wiem dlaczego są tak zbudowane, mają wzmacniać dolne rejestry i ogólnie uspokajają brzmienie w porównaniu do żeliwnych stendów które miałem wcześniej.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Yamachy cały czas szukają nowego Pana I jak nikt nie zainteresowany ? Panowie gniazda w końcówce to WBT. Cena śmieszna szkoda żeby takie klocki poszły do kogoś nieodpowiedniego.

No Panowie nie róbmy konkurencji allegrze i rodzimym ogłoszeniom - rozumiem że czasem mamy coś na oku i się niecierpliwimy ze sprzedażą ale heloł .....twardym trzeba być -bo się wątek rwie

I tak bywa, ani Ardeny, ani Electy Amator 1, ani IRS Omegi czy wielkie Audiostatici nie dały im rady :-) Średnica i góra w NS1000M jest dla mnie nie do pobicia.

Aż strach pomyśleć jakby zagrały z nowymi zwrotnicami od Troelsa.

W tej chwili tweeter mam ustawiony na 0 a midrange na -3dB ze względu na odbicia od ścian bocznych. Trzeba zrobić kilka absorberów i będzie po kłopocie.

Dopiero zakup DACa Metrum NOS Octave pokazał jaki potencjał w nich drzemie. Zrobiłem też standy według oryginalnego projektu i dźwięk nabrał masy, szczególnie poprawił się bas, ale tu już trzeba to dokładnie dostrajać bo te podstawki grają razem z kolumnami i trzeba u ważać na dudnienie od podłogi.

Już drugi dzień słucham z bananem na twarzy, wczoraj Wish You Were Here od deski do deski, dzisiaj New Blood Petera Gabriela. Dynamika jest nieziemska :-))

Te Yamahy to chyba najbardziej stonowane kolumny z jakimi miałem doczynienia, brzmią całkowicie spójnie i w połączeniu z NOS DACiem bardzo naturalnie.

Na pewno znajdzie się jakaś maruda twierdząca że mój zestaw brzmi nerwowo i w twarz, ale ja tak lubię, ma cały czas trzymać w napięciu ale nie męczyć przy dłuższym odsłuchu. Nie ma lipy: perkusja ma brzmieć jak perkusja i kiedzy trzeba musi potrafić zatrząść gnatami.

Edytowane przez czolgista778

i, ja tak lubię, tak trzymaj, pozdrawiam serdecznie....

;-)

zainteresuj się czymś z serii cdx-11xx, nie będziesz chciał mieć nic innego...

pozdro... ;-)

ps. bas, to nie wszystko..

Oczywiście że bas to nie wszystko ale przy problemach z falami stojącymi nawet jakikolwiek bas jest jak zbawienie:-))

Temat cedeków jest u mnie na wieki zamknięty od kiedy przesiadłem się na Squeezeboxa. Najlpierw był Duet, teraz jest Touch z Toolboxem 3.0 i Tomankowym zasilaczem. Mam na serwerze około 13k więc tutaj żonglowanie z płytami CD odpada. Teraz wystarczy tylko kilka kliknięć i gra muzyka nie ruszając tyłka z fotela :-)

CDXy Yamahy są super, szczególnie CDX-1120 ale u mnie stałby już bardziej jako dekoracja.

Oczywiście że bas to nie wszystko ale przy problemach z falami stojącymi nawet jakikolwiek bas jest jak zbawienie:-))

Temat cedeków jest u mnie na wieki zamknięty od kiedy przesiadłem się na Squeezeboxa. Najlpierw był Duet, teraz jest Touch z Toolboxem 3.0 i Tomankowym zasilaczem. Mam na serwerze około 13k więc tutaj żonglowanie z płytami CD odpada. Teraz wystarczy tylko kilka kliknięć i gra muzyka nie ruszając tyłka z fotela :-)

CDXy Yamahy są super, szczególnie CDX-1120 ale u mnie stałby już bardziej jako dekoracja.

Czołgista !!!

Czy można u Ciebie posłuchać ??? Jeżeli tak to w jakim mieście???

Wpaść na odsłuchy zawsze można, tylko trochę daleko masz :-)

Google Maps

Wpaść na odsłuchy zawsze można, tylko trochę daleko masz :-)

Google Maps

O kurde!! Z tak daleka to nawet nietoperz nie usłyszy!!! Czyli lipa. Pozdro!!!

Szybko się kolega poddał, a wystarczy z urlopu dwa tygodnie i dobry rower, a i o zdrowie można zadbać i czegoś pięknego posłuchać :) a tak serio, to dalej kolego na zachód nie mogło wynieść? choć w sumie, lepiej tu niż do Lizbony :)

Specjalnie się tam Czołgista przeniósł, bo ma bliżej do wysp gdzie sprzęt jest o połowę tańszy niż na kontynencie :-)

Hmm, to może tam poszukam yamahycdx-930 rs.... bo właśnie poluję...

Jest na All......o.

wiem, ale skoro na wyspach o połowę taniej:) to po co mam wydawać 600, jak mogę 300:) 300 będzie na kasety do mojego kx-930RS :D

Edytowane przez Maciej Bieliński

wiem, ale skoro na wyspach o połowę taniej:) to po co mam wydawać 600, jak mogę 300:) 300 będzie na kasety do mojego kx-930RS :D

600 może gość chce, ale 400 można zaproponować -- sprzedaje ją już dłuuugo.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.