Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

nikt nie kupił bo jeszcze z taśmy nie zeszły

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Piękne, zacne klocki, ciekawe, jak brzmieniowo?

Tylko cena będzie jak zwykle "za wysoka".

Kangie, nie wyprzedzaj mnie.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Redaktorzy

Gdzie ja Ciebie bym wyprzedzal, Kiza. Ja z ta moja 700-tka pewnie do grobowej deski... ;-)

Edytowane przez kangie

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gdzie ja Ciebie bym wyprzedzal, Kiza. Ja z ta moja 700-tka pewnie do grobowej deski... ;-)

Dobre, uśmiałem się.Chodziło mi o wpis, bo jak zaczynałem pisać to Ciebie nie było.

Po skończeniu, i kliknięciu "napisz", P.Kangie pojawił się pierwszy.

Nie przesadzaj, z "grobową deską", marzenia się spełniają.

Serdecznie Tobie tego życzę.Pozdr.

Piękne te nowe Yamahy z serii 3000 cudne!

Zawsze wolałem srebrne ale w tym wypadku czarne bym wybrał bo... jest zgodność z wyświetlaczami wzmaka i cd a w srebrnej w wzmaku jasny a cd czarny mogli by w tym samym kolorze dać wyświetlacze :(

No ciekawe jak to będzie grało.

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Miałem nadzieję że wzmacniacz będzie trochę mocniejszy.Ale nie ma co gdybać, może jest wydajny prądowo, i brzmi świetnie?

Poczekamy, zobaczymy.Nie ma co się napalać w ciemno!!

Oficjalnie :)

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/

Trzeba by posłuchać czy będzie charakterem suchotnika czy bardziej plastycznie/ cieplej zagra :)

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

• 4 tygodnie później...

Też jestem ciekaw na ile Yamaha wycenia swoje nowe dziecko

18432-4.jpg

18436-4.jpg18433-4.jpg

18431-4.jpg

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Jak dla mnie Yamaha( chiba ) zatrudniła powrotnie starą dobrą gwardie, co z tego wyniknie dalej, zobaczymy, ale zapowiada się całkiem nieżle

Pozdr.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Jak dla mnie Yamaha( chiba ) zatrudniła powrotnie starą dobrą gwardie, co z tego wyniknie dalej, zobaczymy, ale zapowiada się całkiem nieżle

Pozdr.

Z tak nadszarpniętą reputacją, i kojarzeniem firmy z budżetowymi konstrukcjami, trudno się będzie przebić przez ofertę konkurencji.

Solidnie to, to wszystko wygląda, zobaczymy jak zagra??Chodzi mi o serię 3000.Pozdr.

Widzę, że trwa gorączkowe wyczekiwanie na serię 3000. Ponieważ z grubsza wiadomo jak klocki wyglądają zewnętrznie to zostały dwa główne pytania do rozstrzygnięcia:

1. Jak grają ?

2. Za ile będą grać ?

Ponieważ stosunkowo niedawno kupiłem CD i A z serii 2000 i jestem z nich zadowolony a do tego nie planuję ich zmieniać na 3000 więc tak przez ludzką ciekawość też chętnie bym poznał odpowiedź na oba pytania. Spróbuję już dziś zaryzykować i podzielić się próbą odpowiedzi "w ciemno":

1. Obawiam się, że większości z nas nie będzie dane poznać na własne uszy jak to gra. Z bardzo prostego powodu, po prostu nas nie będzie stać na ten zestaw i w naszych domach on nie zagości. Oczywiście dowiemy się jak wspaniale gra z recenzji gazetkowych. Być może ktoś umówi się na krótki odsłuch do Top Hi-Fi. Raczej nikt nie wypożyczy za kaucją klocków do domu.

2. Cena wygląda, że będzie z kosmosu. Przejrzałem najświeższe fora francuskie. W kilku różnych źródłach podawana jest jako aktualna cena na rynek francuski:

A-S3000 za 4800 E

CD-S3000 za 4300 E

a więc plotki, że w Polsce jeden klocek będzie kosztował 19990 zł wyglądają na prawdopodobne. Prawie 40 000 zł za wzmacniacz i kompakt firmy Yamaha to niezależnie jak to będzie grało i jakie ma wnętrzności - to gruba hi-endowa przesada.

Tu podsyłam dwa linki ze zdjęciami wnętrzności oraz cenami:

http://www.hdfever.fr/2013/06/24/gamme-2013-yamaha/

http://www.hdfever.fr/2013/04/10/yamaha-a-s3000-cd-s3000-lecteur-cdsacd-amplificateur/

Miłych marzeń sennych życzę

musi z powodu .... ceny

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Redaktorzy

Wytrawni audiofile często lubią jak coś jest drogie. Dlaczego? Często dlatego że chcą odciąć się od plebsu i biedoty tą bardzo grubą linią wyznaczaną przez wysokie ceny sprzętu audio.

Możliwe, że Yamaha zawyżyła ceny by zwabić tych bogatszych słuchaczy. Bogacz taniego nie kupi, bo tanie jest dla biedoty. Nawet jak tańsze zagra tak samo jak droższe, wybiorą droższe. Dziwny jest ten świat...

Edytowane przez kangie

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.