Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

a na co ;) ? AS3000.....

Patryk nie zgadłeś, stara seria S-2000, nie do ruszenia, brak funduszy

aby przeskoczyć o jedną półkę.Ale to też związane z audio, nie chcę

zapeszać , bo może nic z tego nie wyjść.

Wszystkim Życzę Wesołych, Spokojnych Świąt, oraz obfitego Zająca,

"Tylko go nie goncie". Pozdrawiam. :)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

No to mamy kolejną nowość !!! do tego wskaźniki mocy, czyżby nowy "stary" trend wchodził do coraz to niższych modeli ?? Ja jestem za :-)

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/amps/a-s2100_g/?mode=model

No to mamy kolejną nowość !!! do tego wskaźniki mocy, czyżby nowy "stary" trend wchodził do coraz to niższych modeli ?? Ja jestem za :-)

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/amps/a-s2100_g/?mode=model

Witam ! ależ piękny wzmacniacz , chyba trzeba będzie zamienić, ciekawe ile będzie kosztował może ktoś wie.

Bodajże 2000 Euro. :)

w UK podają takie info: The Yamaha A-S2100 will be available in the UK in the summer of 2014. The SRP’s will be £1699.95,

ale na stronie niemieckiej piszą o 2500 euro: http://www.heimkinomarkt.de/Produkte/9021/Yamaha/A-S2100/

czyli przedział cenowy to 2000-2500 euro co by się zgadzało w pozycjonowaniu cenowym pomiędzy serią 3000 a 1000.

Ja za swoją serię 2000 dałem trochę ponad 1000 euro a więc dwa razy taniej a to jest na tyle duża różnica aby dać sobie spokój z gonieniem za nowym modelem tylko dla wskaźników wychyłowych.

w UK podają takie info:

Trochę mi się pomyliło, to chyba CD-S2100 kosztuje 2000eu, a wzmak tak jak piszesz.

Już po śniadaniu. ??Pozdrawiam.:)

Po śniadaniu i po dobrej kawie;)

Oj już po trzech kawach, i kolacji, starczy świętowania, jutro do pracy.

Dzisiaj nawet udało mi się przewietrzyć Yamahy na spokojnie - Clannad.:)

Jak to jutro do pracy? w lany poniedziałek, to gdzie ty pracujesz w obozie....??;-)

Przepraszam za bezpośredniość

Dzisiaj nawet udało mi się przewietrzyć Yamahy na spokojnie - Clannad.:)

Również często słucham Clannad, kawałki z Robina

Pozdrawiam

Tomasz

Jak to jutro do pracy? w lany poniedziałek, to gdzie ty pracujesz w obozie....??;-)

Nie będę pisał gdzie, bo po co wszyscy mają pozazdrościć. He, he, -:)

To Wam napiszę że piątek i sobotę po 12 godzin (od 19 do 7 rana) a że jestem fanem aut do dziś (niedziela) wróciłem do domu a o 9 Formula 1, oczywiście że obejrzałem później trasa do 100km do teściów przyszłych ;-) pare flaszek pękło ale mam siły jeszcze by do Was chłopaki zajrzeć :-D

Ja dopiero we wtorek na 7 rano na 12 godzin i w środę tak samo do tyrki :-)

pzdr.

KIZA

z racji że rano do roboty idziesz - szacuneczek wiem jak to jest.

ps. Clannad też uwielbiam chłopy.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

KIZA

z racji że rano do roboty idziesz - szacuneczek wiem jak to jest.

ps. Clannad też uwielbiam chłopy.

Ja szanuję wszystkich, a zwłaszcza pracujących na utrzymanie rodziny, którzy mają jeszcze kasę, siłę, i cierpliwość aby rozwijać swoje hobby.Tych samotnych "singli", też szanuję, a co tam.Spokojnego wtorku, ! Pozdrawiam. :)

Patryk

A ty co taki uśmiechnięty ? ;-)

+

kiza

W wtorek w sumie mam wolny od pracy, ale za to zaplanowałem sobie taką harówkę koło domu, że nie wiem czy to vsehno zvladne;)

Pozdrawiam

Tomasz

kiza

W wtorek w sumie mam wolny od pracy, ale za to zaplanowałem sobie taką harówkę koło domu, że nie wiem czy to vsehno zvladne;)

Ja mam mały maraton od dzisiaj, osiem dni pod rząd, potem dzień wolnego (działka), także nie jesteś osamotniony

w tyraniu w dni wolne.Może coś na temat: ŁADNE TE NOWE SERIE YAMAHA.Świąteczne kalorie to ja dzisiaj już

spaliłem, także jutro już będzie tyranie, na luzie, bez zbędnego balastu.Pozdrawiam wszystkich, i życzę udanego powrotu

do rzeczywistości po tych Świętach. -:)

Czy porównywał ktoś kiedyś przedzwmacniacze Yamahy - konkretnie chodzi mi o modele MX-1000, CX-830 i C-85 (ale bardziej dwa pierwsze). Zastanawiam się nad większymi zmianami w moim zestawie i chyba pójde w jakiś przedwzmacniacz.

• Redaktorzy

Kiedys porownywalem te dwa modele. Jak dla mnie nie bylo roznic w dzwieku. W slepym tescie nie odgadlbym co gra. Dlatego wybralem klocek z radiem, czyli R-S700.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

>Varrol

jeśli C-85 to to samo co C-65 (bez wyjść inverted ale ta sama pg)

od siebie polecę c2 c4

od kilku lat nie znalazłem nic lepszego :-)

ps cx-1000 :-)

Edytowane przez olog

700 bliżej dawnej 596

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

>Varrol

jeśli C-85 to to samo co C-65 (bez wyjść inverted ale ta sama pg)

od siebie polecę c2 c4

od kilku lat nie znalazłem nic lepszego :-)

ps cx-1000 :-)

Dzięki :)

CX-1000 zgadza się - musiałem końcówki oglądać to pisząc :)

Z klockami problem taki, że najładniej wygląda pasujący do siebie zestaw, który można z jednego pilota obsługiwać - niestety gra słabo. Rozwiązaniem jest np. CX-1000 + TX-1000 + jakaś końcówka (tu prawie każda podpasuje).

Cześć, jako przyszły klubowicz Yamahy (zakochalem sie w S1000) chciałbym dobrać optymalne kolumny do moich preferencji.

Swoje wątpliwości rozwinalem w wątku http://www.audiostereo.pl/kolejny-nudny-temat-zakup-hifi-po-20-latach-przerwy_111295.html .

Jak na razie moja miłość do Yamahy jest tylko platoniczna (nie miałem jeszcze możliwości przesłuchania zestawu) stąd szukam kolumn, aby uczucie pozostało po odsłuchu.

Proszę podajcie propozycje kolumn do odsłuchu.

PS

Fajnie zapowiada się S2100 ... Tylko jak na razie nie na moja kieszeń. Na cały zestaw cd/wzmacniacz/kolumny chce wydać do 10k. .... Idealnie byłoby, aby w tym zestawie zmieścił sie finansowo także tuner.

Dzięki

Yamaha A-S3000 \ Yamaha CD-S2000 \ Yamaha T-S1000 \ Yamaha CT-710 \ Yamaha YP-700 \ Yamaha TC-511S \ Yamaha WXAD-10 \ Vienna Acoustics Mozart Grand SE

Seria 1000 to świetny wybór. Nie daj sobie wmówić że jest inaczej dopóki sam tego nie sprawdzisz :-) Do swojej Yamahy AX-700 szukałem dość długo kolumn. Wybrałem JBL Studio 580. Jeżeli ich wygląd Cię nie zniechęci to w Twoim repertuarze zagrają wybornie. Z troszkę tańszych dobrze zagra Mission seria mx. Niedawno słyszałem Sonus Faber Toy Tower, piękny dźwięk, nowe powyżej budżetu ale używane widziałem w granicach 4-5 kpln. U mnie zupełnie nie sprawdziły się kolumny z metalową kopułką ( seas ). Było za ostro i sycząco na górze.

A sprawdz sobie jeszcze as 700 z tym as 1000 ( podobno nie ma duzej roznicy) . Nie slyszałem as 1000 -bo przekraczalo to moje mozliwosci finansowe. Co do kolumn to monitor audio bx 6 mi pasowalo z as 700 . Co do muzyki to mocniejsze kawalki -metal , ale rocka tez lubie. Pozdrawiam

A sprawdz sobie jeszcze as 700 z tym as 1000 ( podobno nie ma duzej roznicy) . Nie slyszałem as 1000 -bo przekraczalo to moje mozliwosci finansowe. Co do kolumn to monitor audio bx 6 mi pasowalo z as 700 . Co do muzyki to mocniejsze kawalki -metal , ale rocka tez lubie. Pozdrawiam

Zastanawiałem się nad AS700 ale w rezultacie kupiłem AS500 w swojej cenie to dobre urządzenie

Czy ktoś z Was porównywał cdx 496 / cdx 396 z cd-s 700 ?

Teraz sam mogę sobie odpowiedzieć bo od dzisiejszego południa nowa siedemsetka stoi w zestawie. To całkiem fajny klocek. W porównaniu z cdx 496 jest odrinkę wiecej przestrzeni, a co najważniejsze w muzyce jest powietrze. Słucha się o wiele przyjemniej. To jeszcze nie to samo co analog, ale przełączenie bezpośrednie tej samej płyty z winyla na cd nie powoduje bólu. No i wygląd jest super.

Tak sobie czytam, i jedni uważają że między A-S700, a A-S1000, jest znikoma różnica?

Inni twierdzą że między A-S500, a A-S700, też.Już nic z tego nie wiem, może A-S300,

jest również porównywalna, i nie ma sensu wydawać kasy na droższy klocek. ?? -:)

A sprawdz sobie jeszcze as 700 z tym as 1000 ( podobno nie ma duzej roznicy) .

Sek w tym, ze podobają mi sie te wspaniałe drewniane boczki .... Także 1000 pozostaje na celowniku. Szkoda mi kasy na 2000 ... Nie mówiąc o 3000 :-)

Yamaha A-S3000 \ Yamaha CD-S2000 \ Yamaha T-S1000 \ Yamaha CT-710 \ Yamaha YP-700 \ Yamaha TC-511S \ Yamaha WXAD-10 \ Vienna Acoustics Mozart Grand SE

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.