Skocz do zawartości
IGNORED

Ortofon 2m black ,Goldring 1042 ......?

jarecki

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za info, czy ktoś u nas sprzedaje ten ONZOW ZERODUST?

Próbowałem Shure 97 i tak jak Denon 103 nie sprawdził się na moim pro-jectowym ramieniu.

Było za ciemno i za nudno.

>>>mamz,

"...i tak jak Denon 103 nie sprawdził się na moim pro-jectowym ramieniu. Było za ciemno i za nudno..."

Odniosłem kiedyś takie samo wrażenie jak Ty. Napisałeś na początku tego wątku (kurde, ale mi się rymnęło), że używasz K-6 i trochę Ci się już igła zużyła. Dlaczego nie kupisz sobie Grado, seria Prestige? Te wkładki wyjątkowo lubią się z tymi ramionami. K-4 oraz K-6 nie ma i nie będzie. Pro-Ject zakończył współpracę z Grado, romansuje teraz z Ortofonem.

Pozdro,

Yul

@Yul, conri: Ale ja nie piszę o zniekształceniach wywołanych brudem czy nieprawidłowym ustawieniem wkładki. Mówię o zniekształeceniach powstających na czystej płycie odtwarzanej prawidłowo skalibrowaną wkładką. Co do oczyszczania samej igły: używam wyłącznie pędzelka. Gra bez zastrzeżeń. Cud. Nie powinno.

Yul

Otóż moja wkładka k6 to właśnie Grado Presitge Gold. Dobrze działa na tym ramieniu ale chciałbym już coś lepszego, myślę o serii Grado Reference (drewniane) tyle że dystrybutor nie ma tych wersji wysoko napięciowych. Myślę tez nad Goldringiem 1042 oraz Ortofon 2m Black ale z tego co wiem dystrybutor nie ma tych wkładek i są na specjalne zamówienie a wogóle to nie wiadomo. Fima Mediam ma być na Audio Show, może się coś wyjaśni.

>>>mamz,

Jeśli Grado Reference to chyba raczej w wersji niskopoziomowej (LO). A tak na marginesie, to mam wątpliwość czy to będzie rzeczywiście taki wielki przeskok po założeniu Reference albo tego Goldiego. Czy to nie będzie aby tylko trochę inaczej, ale niekoniecznie lepiej w każdym aspekcie. Tak często bywa. Porównać wkładkę z wyeksploatowanym ostrzem z czymś zupełnie nowym jest zresztą trudno - nowa, nienaruszona wkładka, nawet niższej klasy, zagra lepiej, czyściej niż taka mocniej zjechana, ale jeszcze "dychająca". Ciekawym co wybierzesz, daj znać i opisz efekty.

Pozdro,

Yul

>>Yul

Rozwin jak możesz temat "ledwo dychajacej" wkładki

Mam 20 letnie shury, at , signety i nie słyszę w nich "wieku"

Oczywiście wkładki są z nowymi igłami.

Jakie są symptomy upływu czasu dla przetworników.Igła -jasne że się zużywa

;

>>>conri,

Miałem tu na myśli wkładkę forumowicza , który sam o swojej wkładce napisał, że się kończy czy dogorywa. Igły chyba nie zmieniał nigdy, obecnie już igieł do K-6 nie ma. W tym sensie wkładka "ledwo dycha".

Pozdro,

Yul

• 6 miesięcy później...

Nie mialem okazji sluchac wymienionych wkladek, ale warto pamietac ze igla od Blue pasuje do Red bo sama wkladka jest taka sama. Podobnie igla od Black pasuje do Bronze. Czyli jak ktos ma tansza wkladke to moze tylko dokupic igle od drozszej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

The 2M series is available in four different iterations, which are divided into two tiers. The 2M Red ($99) and Blue ($199) share the same plastic cartridge body and engine, but where the Red uses a standard elipitical stylus, the Blue employs a polished, nude elipitcal diamond. The second tier is comprised of the Bronze ($389) and Black ($669), which share an advanced Noryl/glass composite body and a more sophisticated engine. The Bronze sports a nude fine-line diamond, while the Black has a top-of-the-line Shibata profile. Both the Bronze and Black also use silver-plated wire internally instead of copper. Styli are interchangeable within both tiers, so the buyer of a Red can cost-effectively upgrade to Blue for only the price of the stylus unit. Ditto with the Bronze and Black.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.