Skocz do zawartości
IGNORED

Pomysły na biznes

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wkurzyli mnie ostatnio kierowcy wymuszając na pasach a na dodatek na czerwonym (dla nich)Nie lubię być mokra plamą krwi nawet jak dostanie taki gość 3 lata w zawieszeniu na dwa, bo co mi z tego!

Pomysł na byznes

Prywatne fotoradary i dzielenie się z budżetem 50/50

Zarabiamy,ludziska zaczynają normalnie jeździć, bo prywatna firma nie będzie ustawiać "misków" w tym samym miejscu co go wszyscy znają-liczy się obrót i dobre zdjęcia :)

Na źle zaparkowanych samochodach też można by w końcu zarabiać cykając fotki Urzędnicy robia za naganiaczy-przykład poniższy

Nie wiadomo tylko jak zarabiać na Urzędzie Miasta np. Krakowa-nie ma im kto dowalić i na nich zarobić. Wybudowali w samym centrum miasta nowy urząd Wydział Komunikacji -0 parkingów podziemnych. Obok wybudowano potężne skrzydło sądu-więcej petentów 0 parkingów podziemnych żywcem nie ma gdzie zaparkować. Buduje się tuż obok potężny nowy budynek prokuratury i więzienie-0 miejsca do parkowania. Niedaleko obok dobudowano pietra w np. Wydziale Architektury-więcej petentów 0 parkingów i genialny pomysł z za Gierka powrót jak wtedy były wąskie uliczki z jednym kierunkiem.Kierowcy niedługo zamiast na samych rogach skrzyżowań będą parkować na szczytach znaków drogowych

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)

I ustawić się w nocy w weekend na ulicach uczęszczanych przez klubowiczów a do obsługi zatrudnić jakiegoś sobowtóra aktorów PRL a cena za napój powinna być wysoka im wyżej tym lepiej i ustaiwć się kąćie żeby tylko wtajemnicznie wiedziedzli a wtedy będą kolejki że ho-ho!

no i kurcze był ktoś szybszy ... :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale to fals, bo nie maja poobijanych musztardówek i wtrysku. Żadna atrakcja, to marna podróba!

Ukryta Zawartość

Oprócz opowieści o Koszalinie rozmawialiśmy o biznesie. Nie da się snuć rozważań na temat sensowności jakiegoś pomysłu bez podawania przykładów. Najpierw podaj o jakiej kasie rozmawiamy.. na rozkręcenie.. a potem będziemy naprawdę gadać o biznesie. Inna rozmowa jest na temat kiosku ruchu a inna o wejściu KFC do miasta. To tak jak z aparatami fotograficznymi. Zacznę opowiadać o super sprzęcie Canonie D5 Mark II i obiektywie Canona EF 180mm f/3.5L macro.. a Ty mi tu wyskoczysz, że chodziło o wydatek 1500 zł na cały sprzęt. Oczekujesz konkretów a sam ich nie podajesz. Inna też sprawa dotyczny wioski, małego miasta a inna Warszawy.

Pomysł na biznes nr 1: otworzyć agnecję totolotka we wsi i połączyć z agencją poczty polskiej z dwoma okienkami banku PKO.

Pomysł na biznes nr 2: sieć taksówek mająca wyłaczność na postój pod Okęciem.

I co.. "nadawam" się do rozmowy??

Karolka, 20 Lis 2008, 11:26

>Pomysł na biznes nr 2: sieć taksówek mająca wyłaczność na postój pod Okęciem.

To plagiat z pomysłu Sobiesława Zasady FLY&Drive miał wypożyczalnie luksusowych samochodów mercedesa (nawet"600" z kierowcą) na Okeciu, rezerwacja np. w NYC i co ano taki sobie biznes.

Po drodze miał walki z mafią taksówkową i przeboje z Portami Lotniczymi aktualnie nie śledzę sprawy

No ale dobrze główkuj dalej

>Pomysł na biznes nr 1: otworzyć agnecję totolotka we wsi i połączyć z agencją poczty polskiej z

>dwoma okienkami banku PKO.

Były takie pomysły ale agencje naprzyjmowały pieniędzy od tubylców i zniknęły-szuka ich teraz prokurator

W sumie fajny szybki biznes-troche strach

Wiesz.. takich pomysłów to można tutaj nastukać tysiące. Jak się komuś nudzi to proszę bardzo.

Jeśli natomiast ktoś chce bardziej precyzyjnych pomysłów musi podać kilka ważnych danych, które bierze się pod uwagę przy tworzeniu Biznes Planu. Niestety takie są realia. Ktoś kto w obecnych czasach zaczyna interes bez badania rynku może od razu przygotować papiery do likwidacji.

Kapitał, liczba potencjalnych klientów, lokalizacja.. to sam początek długiej listy od której trzeba zacząć.

Tylko o to mi chodzi.

Poza tym łatwiej coś krytykować niż wymyślać.

Bo, jak mam nadzieję, traktujesz założony przez siebie wątek jako jajcarski. Jeżeli naprawdę chcesz tutaj wyczytać, jak zrobić biznes w czasach bezlitosnej konkurencji i światowego kryzysu - kiedy przedsiębiorstwa nie są pewne co i czy w ogóle coś będą robić za pół roku - to, nie obraź się, ale jesteś infantylny.

Engineer

"Ciekawych pomysłów tu niewiele było , chyba nie było żandego."

A może mam przyjechać i kanapki Ci robić przed pracą.. albo główkę umyć bo sam nie umiesz.

Najpierw prosisz ludzi aby podawali Ci pomysły..

My tu po nocach nie śpimy aby pomóc Ci w dalszej drodze życiowej. Sprawdzamy najnowsze trendy, rozwiązania.. oglądamy discovery a Ty co??? Błuhahahaha..

Taka wdzięczność?!

...do kitu...mało ciekawe.. nie o Koszalinie..

Cwaniaczq.. podaj chociaż jeden.. taki swój.. prywatny.. wyśniony po nocach.

Ja dzisiaj wpadłam na genialny.. na obiedzie.. Niestety Koszalinek jest za małą wiochą.. a ja jako Tłumok lepiej nie będę się już więcej wypowiadać na temat biznesu. Wszak jestem kobietą od mycia garów i zajmowania się dziećmi. Czyż nie?!

Całe szczęście, że jesteś niszą społeczną i istnieje coś takiego jak demokracja.. i mogę sobie myć gary kiedy chcę. O.. np. teraz sobie myję...

Robienie bardzo trwałych wyrobów, jest nisza, co chwila trafia nam się gówno z Chin i nie tylko z Chin.

Wyrób ma być dobry,piękny,solidny a co za tym idzie drogi i na lata.

Tak przy okazji skończymy z superszybką zamianą surowców w śmieci, czyli wyrób ekologiczny i na czasie,ludzie będą mieli pracę bo taka działalność wymaga sporych nakładów pracy,także ludzkich

Engineer, 20 Lis 2008, 21:52

>Juz istnieją trwałe wyroby..

Energia słoneczna też istnieje i co palimy dalej węglem jak myślisz komputer Ciebie na co zapycha?

taaak na wungiel z Węgorzewskiej:)

Zupełnie nie widzisz że to wdłuższej perspektywie świetny interes a na dodatek w bardzo szerokiej gamie branż.Bogatych nie stać na kupno drogich w eksploatacji urzadzeń i skakanie przy nich tracąc swój bezcenny czas. Niektórzy kupują ze snobizmu szczotkę do czyszczenia WC za 5000 zł a niektórzy kalkulują sobie że się opłaca mieć dla siebie takie WC z komputerem, które dozuje wodę, mierzy ciepłotę ciała analizuje trucizny wydalane z organizmu i robi wiele innych pożytecznych cech chroniąc bezcenne zdrowie użytkownika a na dodatek jest bardzo trwałe i bezobsługowe.

Co roku w Kołobrzegu czy innych "plażowych" miejscowościach jest masa osób niepełnosprawnych.

Nie mają możliwości podjechać pod samo morze. Wózki inwalidzkie zakopują się w piasku.

Trzeba poszukać konstruktora, który to zrobi.. albo gotowy produkt, który będzie podobny do quada.. sterowany ręcznie.. potrafiący jeździć po piasku.

Pod plażą zrobić wypożyczalnię takiego sprzętu.. Niemcy na pewno "kupią" taki pomysł. Ewentualnie oferować sprzedaż takich pojazdów ośrodkom uzdrowiskowym.

Ja czegoś takiego nie widziałam.

Rynek duży.. lokalizacja prosta do określenia..niepełnosprawni bywają nad morzem od kwietnia do października.. czyli długi okres zarobku.. z przerwą na zimę...

engeenier...

nie lubie sie dzielic dobrymi pomyslami...ale ta propozycja jak sie dobrze za to zlapiesz....to bedziel latem kasse trzepal a zima lezysz do gory kuntakinte..

tak jak wloscy wlasciciele durzych lodziarni na zachodzie...

moze malutka podpowiedz..obok obowiazkowo malinowego wprowadz z czarnej porzeczki-bio sok i starujesz jak J16

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.