Skocz do zawartości
IGNORED

Źródło dźwięku w stereo

fecisko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Do Yamahy RX-396RDS podpiąłem DVD Yamaha S550 celem sprawdzenia, czy ampli stereo zagra lepiej niż posiadany przeze mnie amplituner KD Yamaha RX-V657. Oczywiście zagrał. Stad pytanie - czy wymiana tego DVD jako żródła dzwięku (wiem, wiem, to wogóle profanacja) na CD np Yamaha CDX-397 lub 497 przyniesie jeszcze jakąś wymierną poprawe jakości dzwięku? Lub ewentualnie inny CD w kwocie do 1000 zł? Tylko, proszę, nie polecajcie mi żadnego używanego sprzętu...

nie wiem, czy którykolwiek z wymienionych przez ciebie odtwarzaczy coś wniesie, ale całkiem sporo używek w tej cenie z pewnością :)). a swoją drogą też myślałem tak jak ty, do kiedy nie zrozumiałem, że na kupnie używek więcej zyskujesz cenowo/brzmieniowo i mniej tracisz bądź nie tracisz przy ewentualnej sprzedaży. od jakiegoś czasu kupuje tylko używki, choć po prawdzie na gwarancji zazwyczaj. nigdy się nie zawiodłem.

Na chłopski rozum - myślałem, ze DVD a CD to zupełnie inna bajka z uwagi na różne przeznaczenie tychże i nawet słaby CD będzie lepszy niż przeciętny (w tym wypadku) DVDk. Myle się? Nic nie mam do używek - jednak w przypadku napędów CD starszy sprzęt sugeruje większe prawdopodobieństwo zużycia napędu itd. A w to mi się nie chce bawić.

CD na pewno zagra lepiej od DVD, ale dysponując 1000 zł możesz kupić jakiś DAC, np. Stelmach i podłączyć z DVD cyfrowo. Dźwięk będzie lepszy i system będzie miał większe możliwości rozbudowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.