Skocz do zawartości
IGNORED

dylemat; marantz?audiolab?nad?

dargut

Rekomendowane odpowiedzi

chcialem kupic wzmak+cd+jakies kolumny do sluchania rocka mam trzy typy mozecie cos podpowiedziec?pomieszczenie 30m2

NAD 315 bee lub 355bee+cd nada(nie pamietam symbolu)

marantz pm7001+cd sa7001

audiolab 8000s+cd8000

jezeli ktos ma taki zestaw niech napisze na jakich gra kolumnach ulatwi mi szukanie jak zdecyduje siena wzmacniacz i cd.

https://www.audiostereo.pl/topic/47224-dylemat-marantzaudiolabnad/

sam posiadam zestaw C315bee oraz C542, powiem tak nie mam doswiadczenia w odsluchu wiekszej ilosci sprzetow wiec dla mnie bomba, slyszalem ze marantz dostaje lekko w tyle...co do audiolaba -nie wiem jak to sie je!!:)kupujac Nada musisz wiedziec ze dzwiek ma odczyn analogowy niczym nie przypominajacy technicsa czy denona:)

Mam Marantza zestaw wraz z kolumnami 5005 uwazam ze kolumny sa naslabszym elementem tego zestawu ,chodz mozna jeszcze podrasowac troche kabelkami np siltecha st 48 g3 ktory jak w sklepie przesluchwalem w/w zestaw mnie zaczarowal .....

Wzmak gra dokladnie zaden rejon dzwiekowy nie jest wyrozniony ani wycofany ,Cd natomiast gra spokojniej wiec jest pole do popisu w wyborze kolumn........oj bym cosik szczegolowego a zarazem milego memu uchu znalazl :D

parasol7, 25 Lis 2008, 18:14

slyszalem ze marantz dostaje lekko w tyle...

Wybacz, ale będę tępił to zjawisko, niezależnie od marki. "Słyszałem..." A ja słyszałem, że nie ma bardziej mulącego sprzętu niż NAD. Ale być może to nie jest prawda. Dokąd dojdziemy?

Chcesz się wypowiedzieć, to idź do sklepu i posłuchaj a nie powielasz jakieś kalki. Nieważne - Marantz, Rotel CA czy McIntosh - przyjmij zasadę - nie słuchałem, nie wypowiadam się.

• 2 tygodnie później...

Porównywałem bezpośrednio NAD'a 325 (wg mnie bardziej muzykalny od 315 i 355) i Audiolaba 8000. Cięzko wybrać:/. "Musisz" sam posłuchać, Marantza radziłbym Ci odpuścić, jeśli ma być rock

mialem Maranza 7001 wypozyczony na dobe na odsłuchy, po 2h spakowalem go z powrotem do kartonu, nie zrobil na mnie najmniejszego wrazenia, taki CA 640 V2 opluwany tutaj tak na forum zrobil na mnie wieksze wrazenia, nie mial moze tak dobrego basu jak Marantz ale CA słuchało sie przyjemniej. Do tego w Marantzu jaka oszczednosc kur... jedno pozlacane wyjscie, tandetny plastikowy pilot, troid w Marantzu to luksus...phi zdecydowanie Nad i Audiolab

Witam a ja polecę Arcama. Do rocka miło i energetycznie bas może nie największy ale bardzo punktualny. Z twoich typów to Audiolab-mniej mięsa od Arcama, bardziej wyrównany, nie tak energetyczny ale duża klasa w dźwięku.

pozdrawiam

Przez rok bawiłem się 325BEE Nada. Moje wrażenia są takie, że to wzmacniacz nudny. Poprawny, bez rewelacji, więcej radości przysporzył mi postrzeganiem tej marki przez znajomych niż dźwiękiem. Za to PM7001 to dobry klocek do elektroniki. Świetnie wyizolowane dźwięki, klarowne dolne pasmo. Gra to z podłogowymi Jamo D570 i brzmi rewelacyjnie, choć faktycznie brak mi tu jeszcze odpowiednio zgranej góry. Nad zagrał lepiej niż HK970 (nie wpłynął na to nawet dobry design HK).

Niezle bzdury co poniektorzy z Was wypisuja, panowie.

Do rocka raczej nie Marantz, choc to swietna elektronika, brzmienie nie tak stanowcze jakiego rock niewatpliwie wymaga. Moim zdaniem bdb w swojej cenie, ale do czegos "delikatniejszego"

NAD, Audiolab. Pierwszy dobry, drugi... moim skromnym zdaniem lepszy (mowie o rocku w tym przedziale cenowym). Z obu bedziesz zadowolony, ktory zagosci u Ciebie bedziesz musial wybrac samemu. Jak juz wybierzesz elektronike wroc i pytaj konkretnie o kolumny.

Zgadzam sie w pelni co do Marantza :)

Moim ulubionym nurtem muzycznym jest elektroniczna muzyka wiec swietnie sie do tego nadaje z tym ze trza troszke poprawic niektore skladowe syatemu (patrz wyzej ;) )

slucham 04 bardzo duzo i to z roznymi kolumnami, ostatnie co bym o 04 powiedzial to ze sa meczace. A robia wrazenie faktycznie, z nowek w tej cenie ciezko o cos lepszego - laczacego przyjemnosc odsluchu z pazurem.

"czlowieku kupuja audiolaba - to znacznie wyzszy poziom niz nad..."

Ja sluchałem swego czasu tak chwalonego tu Audiolaba. Zestaw Wzmacniacz i cd. No cóz, moim zdaniem strasznie zamulony sprzęt. Zero życia, wysokie tony słabiutkie. Wszystko zlewało sie w jedną breję dźwiękową. pozdrawiam

Raziel, 13 Gru 2008, 21:28

>"czlowieku kupuja audiolaba - to znacznie wyzszy poziom niz nad..."

>

>Ja sluchałem swego czasu tak chwalonego tu Audiolaba. Zestaw Wzmacniacz i cd. No cóz, moim zdaniem

>strasznie zamulony sprzęt. Zero życia, wysokie tony słabiutkie. Wszystko zlewało sie w jedną breję

>dźwiękową. pozdrawiam

On ma wysokie tony. Ma je w zupełności. On nie ma rozdzielczości (podobnie jak niektóre Xindaki) - dlatego gra "plamami". Dźwięk się na siebie nakłada, brak powietrza między instrumentami. Brak oddechu - gra wysiłkowo, grubo. Wzmak, który ma rozdzielczość, gra lekko bez wysiłku, z oddechem. Każdy instrument ma swoje miejsce i gra z powietrzem. Łatwo go wyodrębnic na scenie. To nie ma nic wspólnego z górą pasma. Mylicie górę z brakiem rozdzielczości.

Założyciel tematu jeszcze pewnie założy 3 identyczne, zaczym podejmie sie odsłuchu któregoś:)

Wij nie stety jestes w bledzie bo nie zalozylem podobnych tematow a na odsluchu sprzetu bylem i w/w wzmaki mam juz za soba(opisalem moje wrazenia dla dwóch z nich) czytaj w forum ''odsluch denona iaudiolaba''.pozostalych nie opisuje bo mam podobne wrazenia.w tym tygodniu ide posluchac MARANTZA PM8003 czytalem jego opis oraz sposub wykonania podobno rarytas w swojej grupie cenowej.

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.