Skocz do zawartości
IGNORED

plazma - dostawa kurierem

burz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, noszę się z zamiarem kupna tv plazmowego. W sklepach internetowych taniej, jednak obawiam się złego traktowania tv podczas przesyłki. Widziałem, jak f-my kuyrierskie je traktują... i się boję.

Jakie są Wasze opinie, ryzykować kupno z przesyłką kurierem czy wybrać taki sklep, z którego mogę odebrać towar osobiście?

https://www.audiostereo.pl/topic/47414-plazma-dostawa-kurierem/

Kupiłem przez sieć - kurier dowiózł i było cacy. Nawet w samchodzie w pionie karton stał a nie leżał.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A myślisz, że jak towar trafia do sklepu? Metodą teleportacji?

Plazma jest za duża aby tym rzucać, nie powinno być, źle. Producenci poza tym zdają sobie sprawę jak możse przebiegać dostawa i sprzęt jest naprawdę dobrze zabezpieczony w fabrycznym kartonie.

Ja niedawno kupiłem plazmę 50 cali w sklepie internetowym i transport był bez problemu. Telewizor był w kartanie już z założoną nóżką więc i tak jedyną pozycją w jakiej mógł być przewożony to pozycja stojąca. Jak kupisz w zwykłym sklepie plazmę to i tak musisz transport zamówić (nie zawsze taniej niż z netu, nie wszystkie oferują transport za friko). No i jak piszą inni transport ze sklepu odbywa się busem, a nie teleportacją :)

Pozdrawiam

Szuler

Jak przyjechał telewizor to kurier wniósł go ze mną do domu, sam zaczął ściągać karton z góry, tak że było widać telewizor. Kazał mi dobrze popatrzyć czy nie ma żadnych uszkodzeń i dopiero po tym dał do podpisania papiery. Tak więc jakby coś się stało w czasie transportu to po prostu nie przyjmujesz telewizora, on wraca do firmy i wysyłają Ci inny - a o ten uszkodzony to już się wojują z firmą transportową. Jak dla mnie to nic nie ryzykujesz - tylko musisz dobrze obejrzeć czy nie ma jakiś fizycznych uszkodzeń.

Pozdrawiam

Szuler

Dwa tygodnie temu kupiłem w sieci 50PV8. Duuuuży telewizor. Przyjechał w pozycji pionowej. Z kurierem wniosłem go do domu z kureirem. Rozpakowałem. Włączyć nie mogłem bo na zewnątrz było coś koło zera a w domku plus 22 stopnie. Obejrzałem dokładnie. Podpisałem kwity. Za tzry godziny wisiał na ścianie i go wtedy odpaliłem. No problem. Polecam.

Chociaż tuner sat Golden Interstar 890 HD przyjechał zmasakrowany. Właśnie jestem w trakcie postępowania reklamacyjno - ubezpieczeniowego.

Zresztą cały mój sprzęt hi-fi też przyjechał kurierem: Onkyo 805 i Missiony.

Wczoraj dojechał do mnie 42" LCD. Pierwszy taki zakup przez neta.

Wysłali go DPD w poniedziałek o 12:25, kurier zadzwonił do mnie następnego dnia o 8 rano co by się na odbiór umówić.

Cena - brutto wyszło 120 zł taniej niż w superpromocji Avansu i o 420 niż cena w Euro, a tam też musiałbym jakoś przewieźć to pudło do domu.

Raczej salony dla mnie zmarły...

Sama procedura odbioru dzieli sie na etapy:

1 - oglądasz opakowany towar - jak widzisz uszkodzenia na pudełku możesz zrezygnować, jak nie, podpisujesz ze paczka przyjechała w całości.

2 - wnosisz z kurierem sprzet na chatę, rozpakowujesz i oglądasz dokładnie. Jak ci się coś nie zgadza, czy to uszkodzenia fizyczne, czy pilota brak, czy model nie ten, cokolwiek, spisujesz protokół z kurierem - mają odpowiednie blankiety - to jedyny sposób udowodnienia że tv tak przyjechał a upadł na glebę jak rozochocony chciałeś go na szybko powiesić na ścianie.

3 - jak wszystko OK to płacisz i odbierasz, po czym rozochocony wieszasz na ścianie, albo lecisz o sklepu po odpowiedni srubokręt co by podstawę skręcić ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.