Skocz do zawartości
IGNORED

IC Stereovox- HDSE czy VESPA ?

Kmicic

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem w sieci ale nic nie znalazłem.

HDSE ma kolega i słuchałem. Czy ktoś mi rzeczowo objaśni różnice pomiędzy HDSE a VESPA IC Stereovoxa?

Czym się różnią w budowie i brzmieniu? Ktoś porównywał oba modele?

https://www.audiostereo.pl/topic/47781-ic-stereovox-hdse-czy-vespa/

Miałem jakiś czas temu wypożyczoną na odsłuch na kilka dni Vespę. Wydaję mi się, że różnica pomiędzy HDSE a Vespa to tylko charakterystyczna niebieska oprawa przewodów, w celu dodatkowego zabezpieczenia i usztywnienia przed uszkodzeniem interkonektu. Co do różnicy w brzmieniu to w wydaje mi się, że brzmią identycznie.

Wydaje Ci się tylko czy bezpośrednio porównywałeś?

Szukam właśnie konkretnej odpowiedzi. Wszędzie ludzie piszą że im się wydaje, ale nikt tego nie wie na 100%. Zastanawiam się w jakim celu jeśli jest to identycznej budowy IC zmieniono nazwę modelu, który zdobył sobie uznanie? A może nie są to te same IC i producent uznał, że HDSE jest za tani w stosunku do swoich możliwości brzmieniowych?

Tyle osób na forum i naprawdę nikt nic konkretnego nie wie?

Jedynie stwierdziłem różnicę w wyglądzie zewnętrznym, natomiast nie chcę wypowiadać się na temat HDSE bo go nie słuchałem. Może proponuję skontaktować się z dystrybutoem -z pewnością idzieli na to pytanie kompetentnej odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.