Skocz do zawartości
IGNORED

JBL L Studio 890 + HK 970 Czy da rade?

Mrpawlo

Rekomendowane odpowiedzi

byłem na odsłuchu wielu kolumn ale żadna nie gra lepiej jak moje JBL studio sprzedałem te kolumny ale zpowrotem kópiłem bo nie ma lepszych kolumn za taką kase! i za większą chyba też nie

Mrpawlo, 11 Sty 2009, 15:30

>Panowie także jeżeli kogoś by to zainteresowało to mogę wrzucic naprawdę krótką relacje w odsłuchu

>mojego sprzętu. Także reasumujac mam Kolumny JBL L Studio 890,do tego zestaw Yamaha

>A-S1000+CD-S1000.Dokupiłem również sub B&W ASW610 i do tego wszystkiego myśle że jak na ten sprzęt

>porządny zestaw kabli bo za wszystkie zapłaciłem równe 3000zł. I teraz pierwsze opinie: TO JEST

>WŁAŚNIE TO CZEGO SZUKAŁEM :) i to mnie najbardziej cieszy!!! jak dla mnie zestaw gra rewelacyjnie i

>to nie tylko przyt szybkich rytmicznych kawakłach gdzie pokazuje jak bardzo jest potężny(nawet

>przewyższył moje oczekiwania) ale ponadto czego przyznam szczerze za bardzo się nie spodziewałem po

>kolumnach JBL,przy kawałkach naprawdę spokojnych z dużą ilościa wolkali gra naprawe dobrze,bardzo

>szczegółowo. A gdy włoże płyte SACD np Depeche Mode to sytuacja tak bardzo mnie zaskoczyła że byłem

>w szoku!!! no i w tym przypadku chylę czoło konstruktorom Yamahy.

>Początkowo przez tydzień kolumny miałem podłączone pod HK 970 i muszę przyznac iż myślełm że jest

>naprawdę super. Powiem szczerze że jak za te pieniądze to grało to przyzwoicie ale dopiero w

>momencie kiedy podpiełem Yamahe to zdałem sobie sprawe iż Harman pokazał max 60% możliwości kolumn a

>to stanowczo za mało :)

>Wbrew wielu opiniom które ukazały się na moim poście gdzie ciężko znaleśc jaką kolwiek dobrą opinie

>o wybranych przeze mnie kolumnach ja dalej upieram się iż seria L Studio a w szczególości model 890

>w swoim przedziale cenowych to naprawdę udana konstrukcja!!!!

>Także chłopaki dzieki za wszystkie porady!!! teraz nie pozsostaje mi nic innego jak delektowac się

>piekną muzyka ;p pozdro!!!

To dlatego , ze kupiles te kable za 3000 zl, gdyby nie one to nic by nie gralo. W ramach eksperymentu proponuje Ci podlaczyc zamiast nich te zwykla , ktore dostales w komplecie do sprzetu, wtedy dostrzezesz tzn usyszysz diametralny spadek jakosci. Teraz pozostaje Ci dokupic jeszcze pare drobiazgow ,a mianowicie:

-podstawki pod kable glosnikowe,

-magiczne plytki holfi jest o nich watek

-demagnetyzer plyt chyba tak to sie nazywa

-etc

Na koniec zawin to w magiczne pazlotka

bedzie szczyt sczytow

... a lyzka na to "niemozliwe"

Gratuluje

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Michal098, 12 Sty 2009, 00:15

>showaj sie kable nie grają ani podstawki Gra dobrze bo kolumny dobre

schowaj

No jesli kable nie graja to dlaczego dokonales zakupu tak drogich 3000 zl to prawie polowa tego co wydales na sprzet, Czy sie myle?

Nie denerwuj sie tak mnie jakos naszlo na zarty. Najwazniejsze , ze to co kupiles podoba sie tobie gra tak jak chciales i tyle.

Sam chcialbym miec taki budzet na sprzet jakim Ty dysponowales. Zreszta nad wzm Yamahy sam sie zastanawialem.

Pozdr

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Mrpawlo, 11 Sty 2009, 15:30

>Wbrew wielu opiniom które ukazały się na moim poście gdzie ciężko znaleśc jaką kolwiek dobrą opinie

>o wybranych przeze mnie kolumnach ja dalej upieram się iż seria L Studio a w szczególości model 890

>w swoim przedziale cenowych to naprawdę udana konstrukcja!!!!

a z jakimiś innymi kolumnami porównywałeś te JBL ?

Przypadkowo dziś słuchałem tego zestawu Yamahy :) Ładne klocki, nie powiem ;) Ciekawe czy w środku tak samo dobrze jak na zewnątrz :] Brzmieniowo powinny podejść do serii studio L.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.