Skocz do zawartości
IGNORED

CD Arcam CD73T/Arcam FMJ CD17/Advance

Sprezyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Prosze o opinie na temat CD. Mam zamiar zmienic swojego hd970 na

cos z wyzszej polki. Budzet zaplanowany to do 2000zl - czyli standard.

CD bedzie gral z Dussunem DS99 i AA Hyperion III. Od cd wymagam jasniejszej

gory (chyba harman troche muli), wiekszej ilosci szczegolow i dobrej stereofonii.

Wstepnie zainteresowalem sie nastepujacymi modelami

1. Arcam CD73T

2. Arcam FMJ CD17

3. Advance Acoustic MCD-203II - choc bez przekonania - ma lampy na xlr a ja nie mam we wzmacniaczu xlr.

Inne propozycje mile widziane. Zdaje sobie sprawe, ze temat ciagle walkowany ale szczegolnie interesuje mnie

porowananie dwoch arcamow - odpowiada mi ich stylistyka, a opinie tez maja niezla.

A moze nie warto wymieniac harmana w gruncie rzeczy nie mam z nim problemow - ostatnio

chcialem oddac go do modyfikacji - jednak gabaryty obudowy skutecznie ograniczaja mozliwosci

tuningu.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/48113-cd-arcam-cd73tarcam-fmj-cd17advance/

Harmany brzmią całkiem przyjemnie. Miałem niestety tylko niższe modele, ale dźwięk mi odpowiadał. Mam obecnie Arcama CD73. Dla mnie jak narazie wystarczający cedek. Jedyne co mnie w nim wkurza, to że nie ma możliwości z pilota przejść w stan stan-by tylko trzeba ręcznie wyłączać. Natomiast ma też zalety które rzadko spotyka się w sprzęcie audiofilskim: CD tekst, wygodnego pilota, czytelny wyświetlacz, możliwość wyłączenia wyświetlacza przy nocnym słuchaniu, dwa wyjścia analogowe, wyjście cyfrowe i optyczne. Razem ze wzmakiem Arcama tworzą brzmienie dosyć jasne, szczegółowe, dynamiczne.

Posiadałem nie tak dawno Arcama CD73T i miał duże problemy z odczytem płyt CDR, oryginały czytał normalnie. Nie wiem czuy to wina egzemplarza (kupiłem przez Allegro). Zwróć na to uwagę. W sumie w swojej cenie brzmienie dosyć ciekawe, jasne, z dość dobrą głębią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.