Skocz do zawartości
IGNORED

Sub - łatwo powiedzieć...

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

tak to odebralem... sorry...

jesli znasz kogos, kto ma revela i zgodzi sie nawet na odplatny osluch u mnie to chetnie to zrobie aby wybrac jak najlepiej. nie potrafie sie oszukiwac ale naprawde u nas nic tak nie zagralo jak DD-15 a zwlaszcza po kalibracji gdyz przestal dudnic na wyzszym natezeniu mocy.

pozostaje jeszcze tylko Paradigm z tych osiagalnych w kraju do odsluchu... jaki kraj taki wybor...

problem miałem z genesisem za $2500 bo akurat w miejscu gdzie siedziałem (to był inny dom i pokój 37m) był węzeł i nawet regulacja fazy z pilota nic nie dawała, bas był ale w pokoju obok ;) A teraz jestem zadowolony z małych kanadyjczyków i z całego zestawu, po prostu z przyjemnością się ogląda filmy, nic się nie narzuca i nie przyciąga niepotrzebnie uwagi, nic nie cyka w kolumnach na górze, jest fajna barwa i wypełnienie i bas który wtapia się w całość. Ale zdaję sobie sprawę, że duże pomieszczenie zasysa kasę ;)

no wiec miales ten problem, ktory mam ja teraz... domu nie zmienie bo dopiero skonczylismy budowe... moze kiedys jak rozbudujemy o poddasze powstanie pokoj dedykowany ale na dlugo problem bedzie... moj problem nie polega na narzucaniu sie a wrecz odwrotnie:)

można też kupić np. 4 takie wzmaki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do tego 4 drivery:

Ukryta Zawartość

a w wersji total-wypas byłyby to 4 sztuki TC sounds LMS-Ultra 18 inch ;)

i zabudować w narożnikach pomieszczenia w taki sposób, żeby się nie rzucało w oczy (kolor ścian) i żeby można było na każdym postawić roślinę czy rzeźbę Wenus z Milo :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w takim razie masz tylko 1 wyjście, pod podłogą ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

niezly koles:)

nie wiem czy rozwiazaloby to nasz problem z basem ale napewno rozwiazaloby prolem kretow i u nas i u sasiadow w duzym promieniu:)

nieststy ale zaluje, ze nie trafilem tu wczesniej... mam juz podlogi:)

suby sunfire znam dobrze, słyszałem m.in. z thielami MCS1 all around, ogólnie rzecz biorąc sunfire spisują się dobrze w kinie, przy muzyce bas jest dziwnie podbarwiony, gruby, trudno to nawet określić, coś z impulsem i timingiem się dzieje. Lepiej gdy je się odetnie bardzo nisko (

no to kiepsko... w muzyce tez musi byc ok...

nikt nie ma tego REVELa do osluchu?

Musze sie chyba koniecznie przekonac czy w tej monotematyce americano jest tyle racji jak wyglada:)

zaczne tajemniczo... poznajecie to?

jesli tak to czy warto sie temu blizej przygladac?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jutro bede mial na kilka godzin takowe cudo:

Ukryta Zawartość

juz nie moge sie doczekac gdyz sprzedawca twierdzi, ze to rewelacyjny sprzet;) ciekawe na ile sa to zabiegi marketingowe a na ile prawda - dowiem sie jutro. Docelowo jesli juz w gre wchodzi albo model Reference albo Trinity ale na dzis moge odsluchac tylko ten.

Americano Ty jako znawca subow rodem z USA zapewne cos mozesz o tym powiedziec?

Ukryta Zawartość

bardzo popularne w USA w elektronicznych marketach, firma stara i znana, cube II i I słuchałem, nie jest to poziom droższych velodyne, coś jak tańsze paradigmy i wg mnie nie spodoba Ci się, ale bierz na próbę jak chcesz. Pytałeś o sunfire wcześniej to wg mnie sunfire są lepsze od defenitive technology z serii cube.

reference nie jestem pewien czy słyszałem ale chyba tak, generalnie za wolne i za "subwooferowate" brzmienie, cube I mogłem mieć za $800 a wybrałem Sony SA-WX900 za $600 który mu dokopał, zresztą dokopał mu też jakiś mały Rel w zamkniętej obudowie (taka kostka z 10 calowcem)

no nic... juz tego nie odwolam wiec wzbogace swe doswiadczenie jeszcze o Cube I i pewnie na tym koniec z tej stajni.

masz moze jakies doswiadczenia z Earthquake'm? mysle o MKV-15 lub MKVI-15? warte zachodu?

z tym Revelem tak mi zaszczepiles, ze podswiadomie szukam go juz wszedzie ale nikt w kraju nie ma:( jesli bylby chetny na ewentualny odkup po kosztach jesli mi nie przypadnie do gustu to moze i bym zaryzykowal sciagniecie ale z Europy jedynie. z USA transport t oalbo wielki koszt albo ryzyko za mniejsze pieniadze.

Ok. Jestem po krotkich "testach" Cube I.

Miales racje. Gra calkowicie poza muzyka. Sprzedawca, ktory z nim przyjechal twierdzil uparcie, ze to wina dlugosci kabla polaczeniowego (10m) lub zlego kalibrowania Denona. Ja jednak juz wiem, ze po, kalibracji z mikrofonu Denon dopier robi kaszane wiec jej nie stosuje zupelnie - tylko z reki ustawiam. Jednym slowem wmawiano mi, ze jest pieknie :D

W kinie natomiast mnie zaskoczyl. Zrobil wiecej niz nie jeden duzo drozszy do tej pory. To taka mala kostka ok 35cm na bok mysle...

Reasumujac - do stereo a nawet SACD Multki-ch sie NIE NADAJE - porazka. Cena w kraju 5600PLN.

Americano wiesz cos o koncowkach mocy Sunfire? sprawdzaja sie w stereo i kinie?

Tak słuchałem kilku zestawów sunfire ze starszej serii, receivery ultimate oraz zestawy dzielone z wielokanałową końcówą. W kinie na pewno się sprawdzają, natomiast w muzyce zależy kto co lubi i jakie ma kolumny. Brzmienie jakie pamiętam i jakie mi się kojarzy z tymi produktami (a były tam m.in. kolumny KEF reference z supergwizdkami i inne) należy do czystych, szybkich ale i twardych.

co prawda to temat poza tematem watku ale skoro juz w to weszlismy... szukam tez koncowki dobrej i wydajnej co napedzi moje B&W 703 i wydobedzie z nich to co jest do wydobycia. roznica w cenach 2ch a 6ch jest niewielka wiec jesli juz bede kupowal to pewnie 6ch. polecaja mi tez Ushera R-1.5 lub multi R-6.0. miales doczynienie z Usherem? koncowka ma odmienic stereo jesli to zrobi to okino z dobrym (?) subem sie nie martwie...

tak oczywiście znam końcówę ushera R-1.5, przecież to bardzo znany stary wzmacniacz A-klasowy (zresztą ponoć bazujący na jeszcze starszym threshold). Wg mnie jest dobry, z tym, że słyszałem już nieudaną aplikację i o dziwo na kolumnach usher berylium ;) Zatem trzeba samemu sprawdzić i się przekonać (mieć do testów z B&W w zapasie jakieś kable cardasa głośnikowe. R-6.0 nie słyszałem.

tak wiem, ze to "stara" koncowka ale nie wiedzialem czy ja slyszales. podobno konstrukcja z lat 70tych. 6.0 to podobno to samo ale 6 kanalow. z kablami bedzie problem. myslisz, ze AQ CV-8 sa delikatnie mowiac cienkie na te glosniki i R-1.5?

ciesze sie w takim razie, ze ja dostane na testy... moze zamiast suba bedzie koncowka - skoro tak trudno jest mi znalezc suba godnego wydania takiej kasy... jak zwykle u mnie... wszystko zmiennym jest:)

tzn. którym krellem? Nowe czy używki, KSA, KAV, FBP (te raczej droższe nawet używki)? Jak nowe to w cenie ushera pewnie tylko KAV (a to dla mnie nie jest krell i z B&W hmmm... nie jest to najlepszy pomysł). Odpowiednikiem ushera R-1.5 byłby Krell KSA-50S, bardzo fajna końcówka lub ew. Plinius SA50.

Pytasz poważnie? :) Co niby takiego trudnego jest w B&W 703 z ich 90dB i 2 basikami 6.5 cala?

Zachowujesz się jakbyś miał conajmniej 801d ;) Problem nie w tym czy wystarczy/rozpędzi a czy będzie pasować charakterem. Poza tym 50W w klasie A z wydajnego prądowo, solidnego wzmaka potrafi dużo. Inna sprawa czy wogóle potrzebujesz takie kombinacje ponieważ wystarczyłby ampli onkyo TX-NR5000E (super maszyna) który akurat ktoś dał na allegro ;) Bo z czego będziesz zasilać taką końcówę, z preampu w denonie 3806? Szkoda zachodu moim zdaniem.

PS. Właśnie kupiłem onkyo TX-SR806 do moich 15 metrów, wszystko przez te HDMI v1.3 i blu-ray, no i promocję na onkyo, dałem się złapać :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.