Skocz do zawartości
IGNORED

Elsiane - Hybrid

misha_kasparov

Rekomendowane odpowiedzi

Elsiane to bardzo ciekawa propozycja dla tych, którzy cenią sobie delikatne, akustyczne brzmienia, ozdobione głosem pięknej kobiety. Zespół pochodzi z Kanady, a jego nazwa od imienia wokalistki, Elsieanne. Jak za każdym razem, tak i na ten zespół natknąłem się całkiem przypadkiem, ale na prawdę warto zwrócić na niego uwagę. Po przesłuchaniu kilku mp3-ójek i oglądnięciu paru wywiadów na YouTube postanowiłem zdobyć tą płytkę. Pojawił się jednak problem. Otóż pomimo tego, że płytka została wydana w 2006 roku, to nikt nie postarał się do dzisiaj o to, aby wydać ją na naszym rynku europejskim. Po kilku e-mail'ach z producentem płyty dowiedziałem się, że wkrótce płytka będzie u nas dostępna, a do tego będzie promowana trasą koncertową. Otrzymałem od nich płytkę(z autografem) i dogadałem się z nimi w ten sposób, że póki i tak nie można kupić u nas ich płyty to udostępnię ją kilku zaufanym osobom, aby te mogły się zapoznać z twórczością Elsiane. No i tak o to, udostępniam Wam, moi mili, płytkę tego otoż zespołu. Płytkę zgrałem za pomocą EAC do formatu Flac, a wszystko połączyłem plikiem CUE, który gwarantuje wypalenie płytki niemalże identyczne z oryginałem. Poniżej zamieszczam kilka linków do filmików na YouTube, abyście mogli się wstępnie zapoznać z Elsiane. Życzę miłych odsłuchów tego materiału, a gwarantuję, że przy obecnej porze roku, takie właśnie te chwile będą. Nie zapomnijcie o winku i ulubionych papierosach ;)

Pozdrawiam

Ps. Zapomniałbym dodać, że plik udostępniam poprzez program eMule, przez co ściąganie początkowo może być trochę żmudne, ale wraz z biegiem czasu i rosnącą rzeszą ścigających czas ten będzie się skracał.

Oto link do pliku, który należy wkleić w wyszukiwarce programu eMule: ed2k://|file|Elsiane.-.Hybrid.[EAC.FLAC.CUE].rar|296323477|B0434E46710A1BDF6025183F61888CD0|/

A tutaj kilka linków do YouTube:

-występ na żywo i utwór "Mend(to fix, to repair):

-fragmenty z kręcenia klipu do "Mend" oraz komentarze członków zespołu:

-i jeszcze jeden wspaniały utwór z płyty, zatytułowany "Vaporous":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/48167-elsiane-hybrid/

muzyka bardzo mi sie podoba, jak najbardziej wpada w moje obecne klimaty. Jednak sposob spiewania tej pani jest mocno nienaturalny, jakby miala jakad duza wade wymowy albo, co bardziej prawdopodobnie, koniecznie chciala byc mocno oryginalna. Po paru przesluchaniach zaczelo mnie to mocno draznic i plyte rzucilem w kąt, niestety. A szkoda bo to moglaby byc bardzo przyjemna plyta.

https://www.audiostereo.pl/topic/48167-elsiane-hybrid/#findComment-1243578

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.