Skocz do zawartości
IGNORED

nowe zakładki - głosowanie

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie, panowie, ale jestem na nie. Granica pomiędzy poszczególnymi tematami chwiejną jest, a jak zrobimy sto różnych zakładek to forum całkowicie rozmieni się na drobne. We wpisach na konkretne tematy często pojawiają się wątki poboczne i dopóki trzymają poziom, nie widzę w tym nic złego.

A ja jestem 2x za, czym innym jest pytanie jaki wzmacniacz najlepiej dobrac do rocka (dzial: stereo), a czym innym - jakie jest najlepsze wykonanie Koncertu fortepianowego G-dur Ravela (dzial: muzyka).

Jestem za wydzieleniem muzyki, choć bardzo prawdopodobne, iż tematy z zakładek będą się przeplatać, gdyż jeśli ktoś pisze, że kiepsko słychać, to ważne jest, czy słucha czegoś przyzwoicie nagranego, zaś gdy ktoś inny pisze, że ta i ta płyta jest dobrze nagrana to chciałbym wiedzieć, czy opinia ta dotyczy odsłuchu na cd-walkmanie czy czymś przyzwoitym

Boję się, że mnożenie zakładek może utrudnić śledzenie forum (i tak już jest trudno), tym bardziej, że dany wątek może ślizgać się po różnych tematach. Ale myślę, że jest możliwy kompromis.

Po pierwsze wyszukiwarka powinna być "globalna" z możliwością zdefiniowania czy szukamy w wybranej zakładce czy we wszystkich.

Po drugie może użytkownik mógłby sobie wybrać z których zakładek wątki chce oglądać na liście. To byłoby cos jak lista wątków z możliwością filtrowania np. chcę oglądać wątki z zakładki "muzyka" i "stereo" ale bez "kawiarenki", "kina domowego" i "innych".

Jak sięgam pamięcią (zawodną), to wątki muzyczne rzadko przeplatają się ze sprzętowymi, więc MUZYKA - TAK. Pozostałe - nie jestem pewien, BOCZNICA chyba NIE, KAWIARENKA mogłaby chwycić - nie każdy ma brata audiofila pod ręką w realu ;))

Muzyka -jak najbardziej,bocznica chyba nie wypali.

Przydałaby sie zakładka w dziale DIY w którą można będzie wpisywać adresy sprzedawców i producentów podzespołów np; trazystorów,kondensatorów,transformatorów itp. Umożliwiłoby to szybkie znalezienie potrzebnego elementu i porównanie np.cen.

Po pewnym czasie mogłaby to być kopalnia wiadomości.

pozdrawiam

BOCZNICA ma być dla wątków zdegradowanych, czyli takich, które zostały "wygłosowane" z głównego za pomocą nowej opcji "nie na temat" - tak pisał Lukar.

Wobec tego i nazwa jast jak najbardziej adekwatna, i sama idea też do mnie przemawia.

MUZYKA - jestem za, bo czasem rzeczywiście tylko o muzyce chciałbym poczytć/popisać. Ale pod warunkiem, że będę mógł skonfigurować tak przeglądarkę, żeby śledzić te grupy, które mnie interesują, na JEDNYM ekranie.

Czemu ma służyć ta zakładka ? Opisom CD-ków/LP-ków a może i DVD-Audio lub SACD ? Recenzjom płyt muzyczych ? Jeśli tak, to...

może warto też dodać zakładkę w ktorej moglyby pojawiac sie recenzje plyt DVD-Video, filmów koncertów video itp. Wiem że podział jest "śliski" jeśli chodzi np. o video koncerty, ale generalnie chodziłoby o materiały nie tylko z dźwiękiem ale i obrazem. Bez tego nie bardzo bym wiedział gdzie napisać recenzję jakichś ciekawych wydań DVD-Video.

No bo przecież nie wrzuce postu o tym do zakładki MUZYKA, no nie ?

Bocznica - tak. Dla wątków zboczonych - z tematu, jakim jest muzyka i jej słuchanie przy pomocy dobrego sprzętu. Przez chwilę myślałem, że ta zakładka mogłaby się po prostu nazywać "Jazz", ale doszedłem do wniosku, że ktoś mógłby pomyśleć, że chodzi o tę piękną muzykę i srogo się pomylić.

Myślę, że po za tym zakładek nie powinniśmy mnożyć.

• Redaktorzy

Nie jestem w pełni przekonany, ale niech będzie że muzyka i za przeproszeniem bocznica (boczniak?) - tak. I zobaczymy co z tego wyniknie. W efekcie jednak trzeba będzie przeglądać 3 fora zamiast jednego.

Muzyka jak najbardziej ... wiekszkosc postow muzycznych na tym forum ginie, a nie kazy ma czas wracac nawet 10 kart dalej.

Bocznica - czy to cos da. Moze to bedzie taka zakladka na plucie i obrzucanie gownem ... przed snem dobre do poczytania zamiast dedektywa w WC

Moje zdenie:

Bocznica - tak, ale jesli Lukat bedzie tam przesylal watki, ktore "zeszly na zla droge" (moze byc poprzez opcje "nie na temat")

Muzyka - mozna sprobowac -wydzielona kopalnia wiedzy (mozna tam przenisc dotychczasowe watki o muzyce - ulatwi to ich szukanie i zmniejszy mozliwosc znikniecia )

Kawiarenka - fajny pomysl - sprawy organizacyjne itd

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Zamiast "bocznica" może lepiej "offtopic"

jeśli "muzyka" to koniecznością wydaje mi się późniejszy podział na kategorie muzyczne a to na pewno przyniesie wiele problemów i stworzy wiele sporów

Offtopic robi się każdy watek po 15tym poscie. Bocznica a nie żaden offtopic . Nazywajmy rzeczy po imieniu. . Jeśli wątek zszedł na złą drogę to nie mówmy ,że poszedł do lasu ;-) Poza tym nie widzę powodów aby muzykę oddzielac od "normalnej" forumowej treści . Jest KD/Stereo i to wystarczy .

tak sie właśnie zastanawiam , ważę za i przeciw

i jestem raczej 2 x na nie,

bo po "rozdrobnieniu" zrobi się trochę nudno na głównym

forum stereo - juz będzie tylko albo o sieciówkach za 500 $ albo jaką mini wieże kupić albo czemu mi buczy tu i tam ;->

z drugiej strony jak widzę jak szybko spadają wątki muzyczne

no to moze nie bylby to zly pomysl, zeby to oddzielic

no tak - ale skoro spadają, to znaczy ze mało kogo interesują (niestety)

więc po co robic osobny dzial, gdzie prawie nikt nie będzie zaglądał ...

i bądź tu mądry... naprawde nie wiem jak będzie lepiej

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.