Skocz do zawartości
IGNORED

Amplifikator G kontra Qba AmpliQ1

mk345

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie tam Amplifikator się podobał. Nie słuchałem Qby, ale design powala, ta płyta czołowa z jedną gałą! Bardzo odważnie i chwała im za to.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

mk345

Jak na właściciela jesteś bardzo powściągliwy w osądach. Moze to taka maniera, może wrodzona skromność. Ja ją zapamiętałem jako bardzo dobrą:) Gratuluję systemu!

Pozdrawiam.

Szanowni Panowie, proponuje nie brać tego tekstu na poważnie jak i pisemka, które go skroiło- zastanawiam się czy w ogóle tam odbył sie jakiś odsłuch bo przypisywane Amplifkatorowi cechy związane z górną cześcią pasmą są dokładnie odwrotne od tych w rzeczywistości.

Mimo, że posiadam inny sprzęt uważam ten artykuł za dalece "skrojony".

Co do Qby się nie wypowiadam oprócz pamiętnego wspomnienia zakupów elementów do budowy głośników, gdzie słowo "obsługa" byłoby dalece na wyrost . Miałem styczność z zestawem Amplifkator G + Bitofon CD i uważam, że warta odsłuchu i to nie raz.

revert, to masz jakieś złe doświadczenia...

Moje są zupełnie inne, również w Qba kupiłem głośniki do budowy nowych kolumn ale wraz z głośnikami otrzymałem rzeczywiste pomiary głośników (nie katalogowe), proponowaną wielkość obudowy dla danego midbasa, jaki konkretnie powinien być BR, sugestie co do rozmieszczenia głośników względem siebie itd. Po wykonaniu prac stolarskich zostałem zaproszony na pomiary głośników w już gotowych obudowach i żeby na tym nie poprzestać również zostały zaprojektowane zwrotnice, które sam na miejscu skleciłem + kolejne pomiary.

Obsługa w Qba na najwyższym poziomie. Polecam.

coz,zaluje,ze nie kupilem qba sobieski,gdy jeszcze byly z litego drewna.znam amplifikatora 2000,g i chyba s? z 2003? Zdecydowanie najbardziej podobal mi sie ten najstarszy. A za mom odpalam qba. Zem takze z 3wsi...

• 1 miesiąc później...

Czy aby na pewno osoby wypowiadające się na temat urządzenia, je słuchały, je znają, czy może chcą w stylu polskiej polityki "zabłysnąć" lub mieć koniecznie coś do powiedzenia. Wypowiedzi typu w stylu reverta: "Szanowni Panowie, proponuje nie brać tego tekstu na poważnie jak i pisemka, które go skroiło- zastanawiam się czy w ogóle tam odbył sie jakiś odsłuch..." są żałosne i zakrawają na oszczerstwa. Ważmy słowa!

To po to, prezentują się na ASach kilka lat z rzędu urządzenia, żeby "elita" audiofilów polskich później dewagowała, czy coś grało tak, czy śmak. Gdzie byliście?

A co panowie na temat testu w Magazynie Stereo?

jakubQ,

Bo na tym forum to jest tak:

1. Jak ktoś chce błysnąć to klepie w klawiaturę ile tylko wlezie - później z zadowoleniem patrzy na wynik napisanych postów.

2. Jak ktoś chce zwrócić na siebie uwagę (niekoniecznie celowo) to obiera za swoje "idea fix" odmienne zdanie od wszystkich tutaj piszących, niech przykładem będzie XYZPaweł, wówczas zostanie zbesztany przez zagorzałych twardzieli tego forum.

Samych chętnych, którzy spotkali się z jednym lub drugim urządzeniem, do wyrażenia spostrzeżeń z odsłuchu (plusów/minusów) to tutaj jak na lekarstwo, a nie daj Panie Boże jak napiszą coś przeciwnego do ogólnie panującego tutaj nurtu... o zgrozo - kryć się bo granaty nadlatują :)

Nie będę ukrywał, że znam produkty Qba a same wzmacniacze AmpliQ praktycznie od podszewki - od widoku elementów, z których są budowane po gotowe moduły i finalny produkt. Nie ma się do czego przyczepić od strony konstrukcyjnej a kwestię brzmienia należy pozostawić już słuchaczom, bo tutaj co ucho to inne wrażenia.

Kończąc... gdybym posiadał tyle wolnych środków finansowych to AmpliQ1 zagościłby w moich skromnych progach.

To naprawdę niezła końcówka mocy. I do końca (do decyzji o oddaniu) nie bardzo wiedziałem czy bardziej odpowiada mi mój Talk 3.1 SE czy QBA. Niestety,sytuacja w gospodarce sprawiła,że musiałem odpuścić. Zresztą nie tylko nową końcówkę :-((

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Proszę o informacje gdzie można kupić Amplifikator G. Albartos z Trójmiasta nie jest już dystrybutorem Radicona. Mile widziane także "świeże" wrażenia z odsłuchów. Pozdrawiam.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

ostatnio nawet pojawił się GOLD poekspozycyjny bodajże za 4690zł, ale w przeciągu 24h od wystawienia już po aukcji...sprzedany

Z tego co się orientuje wzmacniacz Amp. G można zakupić w salonie NCS Hi Fi w Sopocie, następnie EMAR Bydgoszcz (dane kontaktowe na stronach www). Więcej info na PW wyślę.

• 3 miesiące później...

Może G i bije "tańsze" modele Accu, ale w ostateczności po odsłuchach, zdecydowałem się właśnie na "tańszy" Accu, co nie ozancza, ze G nie jest konstrukcją wybitną, bo MSZ - jest, ale z pewnych względów do mnie nie do końca przemawiającą.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Słuchałem Qba AmpliQ1 w domu - rzeczywiście kontrola i jakość basu jest znakomita, ale są braki w barwie, które jest raczej zimna i dosyć uboga. Za dużo precyzji i kliniki dźwięku. Wg. mnie brak muzykalności, tego czegoś co ujmuje za serce. Stereofonia do zaakceptowania. Wg. mojej opinii wzmacniacz bardziej do łomotu, w spokojnych składach objawiąją sie ww. braki. Mnie po dłuższym odsłuchu po prostu zmęczył. Pierwsze wrażenia są pozytywne (bas!), ale im dalej tym bardziej czułem, że coś jest nie tak. Sprzęt dobry i solidny ale nie w moim stylu.

Test na Elac FS137Jet, Jolida CD JD100A

U kumpla z kolumnami od Qby sporo lepiej, w mniejszym stopniu ale dalej ww. mankamentami.

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.