Skocz do zawartości
IGNORED

CASPIAN contra KRELL KAV-300i

radark

Rekomendowane odpowiedzi

szanowni Panowie, bardzo dziękuje za wszystkie wpisy, nadmienię tylko, że nie twierdzę że wszystko zależy od wzmacniacza, każdy element w systemie jest ważny, nie uważam że caspian gra źle, to wspaniały wzmacniacz pomimo, że jak każde urządzenie ma też słabsze strony, widząc krella pomyślałem, że może być lepiej ale jednak go sobie odpuszczę, i zabiorę się za resztę toru, nie mam okazji go posłuchać a to że nowy kosztował kupę kasy to też nie znaczy że uczyniłby cuda i stworzył mi raj dźwiękowy, bo to rzecz gustu i upodobań, mimo wszystko unikałbym stwierdzeń typu, że tylko sprzęt pow 10 tys gra, bo nie każdego na taki stać i większość fanatyków dźwięku takowych nie posiada a mimo to potrafią dostrzec ducha muzyki nawet w budżetowych klockach, bo muzyka jest najważniejsza i nawet jeśli ktos ma wieżę sony a czuje muzykę to jest właśnie to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

proponuję kupić Ci kolumny w pierwszym rzędzie o charakterze jaki Ci pasuje a system "wykończyć" jakimś żródłem. W tej kolejnosci bo łatwiej poprzerzucać CD niż kolumny - chodzi o to abyś sobie nie zsumował jakiś cech głośników i cedeka.

Seba78, 12 Sty 2009, 19:04

>w tej sytuacji cd był całkiem tani i kiepsko grający, zupełnie nie przystający do zestawu. Co

>innego podłość klocka a co innego styl grania.

;))

Zastanawia mnie jedno, jak taki wytrawny znawca (bo przecież skoro kupił Caspiana, to musi nim być) nie zwrócił uwagi na to, że ma tak podłe cd, że może nie zagrać, nawet z tak zacnym wzmacniaczem jak Caspian i jednak sprzedał Caspiana. Niesamowita historia.

Proponuję tak nie odpuszczać Krella. Powiniens posluchac, by miec czyste sumienie. A nóż to będzie to czego oczekujesz. Nie sluchalem 300 za to 400 a i owszem. Takze akurat pod tym wzgledem jestem spokojny. Ale i oczywiście w tej cenie ok 4 tys. otrzymasz przynajmniej kilka zacnych propozycji. Na pewno nie można sie sugerowac opiniami i brac ich jako wyrocznie. (tym bardziej że można dostrzec tu dwie opcje, ktore tworzą wypowiedzi nacechowane emocjami :) Mysle ze trzeba sie cieszyc ze mamy mozliwosc zakupu i sluchania tak dobrego sprzetu jak Krell i Caspian

annawroc, 12 Sty 2009, 19:26

>Seba78, 12 Sty 2009, 19:04

>

>>w tej sytuacji cd był całkiem tani i kiepsko grający, zupełnie nie przystający do zestawu. Co

>>innego podłość klocka a co innego styl grania.

>

>;))

>Zastanawia mnie jedno, jak taki wytrawny znawca (bo przecież skoro kupił Caspiana, to musi nim być)

>nie zwrócił uwagi na to, że ma tak podłe cd, że może nie zagrać, nawet z tak zacnym wzmacniaczem jak

>Caspian i jednak sprzedał Caspiana. Niesamowita historia.

kupujesz badziewiaste cdi i nie gra, czego tu nierozumiesz?

kochał swój cdi za wygląd czy coś tam i nie zmieniał go myśląć ze będzie pięknie.

wytłumaczyłem?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

>kupujesz badziewiaste cdi i nie gra, czego tu nierozumiesz?

>kochał swój cdi za wygląd czy coś tam i nie zmieniał go myśląć ze będzie pięknie.

>wytłumaczyłem?

Owszem nie, ale Twoja logika mnie powaliła ;) Właściwie, to masz niezłe poczucie humoru, więc cofam to o logice ;)

Seba78

"Oczywiście są tu tacy co uważają, ze gra sam wzmacniacz (nawet w tym watku) ale to nie jest prawda. Gra cały system i każdy element jest równie ważny."

Jak na razie, to tylko Ty tak uważasz:

"do Caspiana dobieramy dowolne cd - zagra z ciepłym, z zimnym, szczegółowym, gęstym..."

;)

rivendel, nie zawracaj sobie głowy dyskusją bo gość jest psycholem prześladowcą - będzie potem łaził za Tobą jak bezdomny pies z nadzieją i merdającym ogonem oczekując na twoje jedno słowo:) Jak chcesz poczuć się jak VIP to polecam foxbata - ten przynajmniej jest bystry i ma poczucie humoru:)))

Nt Caspiana już się wypowiadałem - po prostu, muzyka miła i przyjemna ale niełatwo z trudnymi obciązeniami,rozklada sie jak stingray. Znacznie lepszy jest AVI Lab Series w Polsce prawie nieznany a szkoda.

Seba78, 13 Sty 2009, 12:27

>rivendel, nie zawracaj sobie głowy dyskusją bo gość jest psycholem prześladowcą - będzie potem

>łaził za Tobą jak bezdomny pies z nadzieją i merdającym ogonem oczekując na twoje jedno słowo:)

Seba, czujesz się prześladowany? Tych kilka wpisów piętnujących twoje zdania typu: "nie słyszałem, ale wiem jak gra", żebyś wreszcie zastanowił się nad sobą i nie pisał, jak choćby w tym wątku, o sprzętach, których nie słyszałeś, nazywasz prześladowaniem? ;) Nie histeryzuj. Weź się w garść i zacznij pisać rzetelnie, a nie, że jak kolega ma, to jest najlepsze, a tamto musi być gorsze, bo czytałeś, że... albo ktoś ci tak powiedział. Zobacz ile napisałeś w wątku, który jest o wzmacniaczu, którego nigdy nie słyszałeś. Po co?

No i napisz do mnie słowo, zobacz jak merdam ogonem ;))

Ja piszę w klubie Lamerów ... gdzie mnie Seba wysłał ... Zadanie na najbliższe tygodnie - opracowanie najlepiej grającego wzmacniacza - kasa 300 zeta. To jest wyczyn ! Jeden z kolegów odpalił właśnie wzmaka w obudowie po pudełku z butów ...

To jeszcze nic. Seba kiedyś w przypływie weny napisał, że zna wzmacniacz za 800zł, który w wielu aspektach gra lepiej niż Gryphon Callisto 2200. Problem tylko w tym , że wspomianego Gryphona nigdy nie słyszał, czego nawet nie ukrywa. Ale to dla seby typowe ;)

A tak, żeby coś w temacie napisać, Krell to przynajmniej klasa wyżej niż Caspian i to, że ktoś woli bardziej zniekształcony dźwięk, tego nie zmieni. Dla jednego relaksem jest słuchanie właśnie bardzo zniekształconego dźwięku (jego prawo), a dla innego jednak tego prawdziwszego (też jego prawo)

z sebą kojarzą mi się raczej japonki ;)

ps. Adamo, czy ja dobrze kojarzę, że zostałeś odesłany przez sebę do psychologa? ;) przez głód chyba tak się stało...? Ech ten folklor

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.