Skocz do zawartości
IGNORED

scanspeak illuminator ktos słyszał ?

nautilus81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktos słyszał ten głosnik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zamierzam budowac kolumny dwu bądz dwuipółdrożne na tych głosnikach ale nie miałem okazji ich posłuchac. Obecnie posiadam kolumny na revelatorach i czy zmiana na illumiantora będzie krokiem naprzód czy ewentualnie w bok.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

jeśli chcesz zrobić projekt na illuminatorach to może to Ci się przyda - projekt podobny do Akustyka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wszystko high-end co się świeci......

osobiscie tych glosnikow nie sluchalem ale rozmawialem z dwoma ludzmi ktorzy buduja kolumny na codzien, a rozmawialem gdyz sam stoje przed wyborem moich przyszlych kolumn (lub projektow) i dwukrotnie bylo mi powiedziane ze revelatory 18 sa lepszymi glosnikami anizeli illuminatory.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wypuściła na iluminatorach "ESA Credo Illuminator" ale jeszcze nie ma na stronie aktualizacji, na audio-show były pokazane ale nie słyszałem bo nie byłem, zamiast b-t tunelu są 4 mebrany bierne cena 22 tyś. Pewnie w Warszawie można posłuchać.

Ukryta Zawartość

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

tłumacząc przez google z duńskiego (kali kraść krowa) raczej pochlebnie się o tych głośnikach wypowiadają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wszystko high-end co się świeci......

fajnie że został podjęty temat tego głośnika sam noszę się zamiarem kupna czegoś do mojego planowanego projektu dużych monitorów o pojemności 30-40l przydały by się opinie ludzi którzy cos na tym zmontowali i co można do tego dopasować jako wysokotonowy

Lata temu jak wchodził revelator usłyszałem od p. Andrzeja "węglówki lepsze" , kiedy zbudował kolumny na alusach speaka powiedział forsowanie papieru to poprawność polityczna, takie wrażenie zrobił na nim bas z tawrdych SS.

Nie wiem chłopaki nie moja kasa ,ale pchanie takiej kasy w 18 cm midwoofer to rozrzutność.

• 1 miesiąc później...

Dzisiaj odebrałem Lansjery od Akustyka i muszę przyznać że grają super. Wcześniej miałem okazję słuchać kolumn złożonych z Revelatorów + Vifa DX. Illuminatory grają jeszcze precyzyjniej, muszę jednak poczekać aż się trochę "wygrzeją" żeby napisać coś więcej. Chciałbym zaznaczyć, że nie jestem audiofilem i nie mam dedykowanego odtwarzacza CD ani wzmacniacza. Głośniki te kupiłem z myślą o kinie domowym i zasilane są z Primare A30.5 a źródło audio/video to Denon 2500BT, zatem moja opinia nie jest tu żadnym wykładnikiem ;-)

Ja nie słyszałem iluminatora 18WU, ale słyszałem i słucham iluminatora D3004/660000 razem z Revelatorem 18w8531 i jestem zadowolony. Wcześniej miałem Vifke pierścieniową i była wiele słabsza od iluminatora. R29 nie słyszałem, a szkoda. PZDR.

Jak już napisałem wcześniej dopiero zaczynam przygodę z domowym Hi-Fi, więc tak naprawdę nie miałem wcześniej żadnych dobrych kolumn a jedynie jakąś wieżę Technics ;-)Fotki zamieszczę dziś wieczorem.

Pozdrawiam

pawell1977, 26 Mar 2009, 11:58

>Jak już napisałem wcześniej dopiero zaczynam przygodę z domowym Hi-Fi, więc tak naprawdę nie miałem

>wcześniej żadnych dobrych kolumn a jedynie jakąś wieżę Technics ;-)Fotki zamieszczę dziś wieczorem.

>Pozdrawiam

Jak zaczynasz przygode na kolumnach na jednych z najdrozszych przetworników to na czym skonczysz ? Tez bym tak chciał zaczynac.

Pozdrawiam i czekam na fotki.

Illuminatory grały na AS w pokoju ESY i o ile można w ogóle coś powiedzić na podstawie AS to tyle że choć grało to dobrze z tą Nagrą to na ziemię nie rzucało patrzac przez pryzmat innych konstrukcji na innych glosnikach.

No myślałem już o B&W 801D, bo niestety na nautilusy mnie nie stać ;-) ale Pan Andrzej powiedział że w tej cenie to mi zrobi naprawdę profesjonalne głośniki.

Ukryta Zawartość

post-23148-100009477 1238084172_thumb.jpg

post-23148-100009478 1238084172_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pawell1977 ładne :D

Nie czaj się tylko napisz jak gra. Nie chodzi żebyś pisał językiem jak w gazetach, ale parę słów czy bas spory, czy szybki, czy nisko grają, czy nie jednostajny, czy stereofonia fajna czy góra raczej mdła czy ma dużo detali itp. :D

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Nie mam ani dobrego odtwarzacza CD ani audiofilskiego wzmacniacza. No i jeszcze dźwięk dekoduje po drodze AVR2809 więc nie wiem czy jest sens żebym pisał coś na temat głośników, które na pewno wiele lepiej zagrałyby na sprzęcie referencyjnym. W zasadzie mogę napisać coś jedynie na podstawie koncertu Celine Dion i Justina Timberlake'a, bo to oglądałem. Ja dla mnie gra idealnie. Góra i środek rewelacja. Bas bardzo szybki, precyzyjny troszkę jeszcze twardy ale głośniki nie wygrzane. Troszkę mi go brakuje, ale naprawdę niewiele (może dlatego że pokój ponad 30m). Za miesiąc odbieram subwoofer, więc będzie dobrze.

Pozdrawiam

No w sumie to masz rację, ale chciałem mieć jak najlepsze głośniki do oglądania koncertów i nie żałuję decyzji bo grają świetnie - tak jak sobie założyłem. Nie wykluczam, że z czasem dokupię oddzielny system CD + AMP do muzyki też Primare CD 30 + A33.2. Niestety mam teraz ważniejsze wydatki i muszę poczekać do przyszłego roku. W sumie i tak więcej oglądam filmów i koncertów niż słucham muzyki, więc nie wiem czy w ogóle warto. Muszę to przemyśleć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.