Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Dobrej Whisky

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Modrzewiu, problem w tym że po roku na forum "klubu dobrej whiskey" ktoś przeniósł go na bocznicę. Nie było ani jednej zadymy, więc pytam komu to przeszkadzało ???

Robert

Ps. Klub się rozszerzył również (a nawet głównie) na whisky, którą ja też zdecydowanie wolę.

W zakładce "kluby" jest wile dziwnych tworów często nie związanych ze sprzętem i nie rozumiem czemu klub smakoszy "wódy na myszach"(sic!) został przeniesiony akurat teraz na bocznicę? Czyżby moderatorom zabrakło trochę luzu i poczucia humoru?

alcol, 5 Sty 2010, 00:59

>W zakładce "kluby" jest wile dziwnych tworów często nie związanych ze sprzętem i nie rozumiem czemu

>klub smakoszy "wódy na myszach"(sic!) został przeniesiony akurat teraz na bocznicę? Czyżby

>moderatorom zabrakło trochę luzu i poczucia humoru?

Być może posylwestrowy poślizg ...

U mnie dziś Grant

Kieszeń zbytnio nadwerężona

więc tylko sprawdzone rzeczy przechodzą

Zdrowie :)

• Redaktorzy

"Modrzewiu, problem w tym że po roku na forum "klubu dobrej whiskey" ktoś przeniósł go na bocznicę. Nie było ani jednej zadymy, więc pytam komu to przeszkadzało ???"

Przepraszam najmocniej, Bocznica nie jest śmietnikiem, jak się komuś najwyraźniej wydaje, lecz zakładką przeznaczoną do dyskutowania kwestii nie związanych z tematyką forum, tj. spoza tematyki audio. Whiskey (a raczej głównie whisky, jak widzę z większości wpisów) to właśnie taki temat. Umieszczenie waszego wątku z zakładce Kluby (zawierającej wątki "klubów" miłośników poszeczgólnych typów i marek sprzętu audio) spowoduje jego mniejszą popularność, bowiem nikt nie spodziewa się znaleźć tam, wątku o alkoholu. Osobiście wolałbym, aby tematu nie-audio znajdowały się tam, gdzie powinny, czyli na Bocznicy. Jednak jeśli taka jest masowo wyrażona wola, mogę na zasadzie wyjątku pzrenieść ten wątek do Klubów z powrotem.

Najważniejsze, nie dajmy się sprowokować. Szkoda, że nieliczny, kulturalnie prowadzony temat przeniesiono do szamba bocznicy.

Sprawa jest o tyle dziwna, iż np. straszenie Pawła XYZ o wyłączeniu z dyskusji odbywa się na dwóch stronach forum. W naszym przypadku zaczęło się od klubu vodka (słusznie, bo temat wręcz niesmaczny), następnego dnia klub pifka, i to już było dyskusyjne, a potem metodą serii dotknęło NAS, czyli Klub Dobrej Whiskey.

Myślę, że wszyscy popełniamy błędy. Nieliczni potrafią się do tego przyznać. Redaktora do nich absolutnie zaliczam.

Moim zdaniem najważniejsze są intencje i dlatego rad bym usłyszeć, czym kierował się Sz. P. Redaktor. Dodam tylko, iż intencje powrotu tematu do zakładki Kluby będą oczywiste, już nie wymagające uzasadnienia.

Z poważaniem

YunnanTEA

Jozwa ,,zbocznica,, jest szambem czy to sie komus podoba czy nie tak jest wiec badz laskaw temat umiescic tam gdzie byl i skasowac ten nowo powstaly.

Ps. ,,Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu,, czasem powinno sie o tym pamietac!

robix

• Redaktorzy

"Moim zdaniem najważniejsze są intencje i dlatego rad bym usłyszeć, czym kierował się Sz. P. Redaktor."

Napisałem powyżej. Uważam, ze dyskusja o whisky w Klubach to wnoszenie bałaganu do struktury Forum. Ale jeśli taka jest wola, to robię wyjątek i przenoszę z powrotem.

Ja z kolei cieszę się że sprawa

przybrała na tyle kulturalny charakter

że być może wszystko na spokojnie

uda się załatwić :)

Myślę że 8 stron gdzie piszą ludzie

zafascynowani pewnym trunkiem zasługuje

na miejsce mu należne

Po za tym gdyby poszperać głębiej

w zakładce "Kluby" można

znaleźć znacznie więcej Klubów o

znacznie dziwniejszej tematyce

Jeśli istnieje możliwość przeniesienia

z powrotem - nawet w drodze wyjątku -

to osobiście byłbym wdzięczny i myślę

że wszyscy tu piszący również

majonez, uważaj, ocieraż się o poezję!

Proponuje zakończyć wszelkie dygresje.

Wracamy do tematu.

Dzisiaj wieczorem pozwolę sobie wypić za "powrót Klubu Dobrej Whiskej do macieży".

Przy dobrej muzyce i łza może sie zakręcić.

Podziękowania dla Redktora.

YunnanTEA

YunnanTEA, 5 Sty 2010, 13:21

>majonez, uważaj, ocieraż się o poezję!

Eeee tam zaraz poezję .... ;)

>Proponuje zakończyć wszelkie dygresje.

>Wracamy do tematu.

>Dzisiaj wieczorem pozwolę sobie wypić za "powrót Klubu Dobrej Whiskej do macieży".

Dołączam się schłodzonym Grandsem

No i tak w ogóle to wszystkiego dobrego

w Nowym Roku dla fascynatów "brązowych napojów"

:)))

Dajcie spokój. Jak tak dalej pójdzie Redaktor odznaczy nas za patriotyzm (polsko-szkocki).

A wtedy jak a_men w pacierzu, znowu wylądujemy na bocznicy

Po Zdrowia m

YunnanTEA

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

No i widzi Pan Redaktor? Tutaj (czyt. w naszym klubie) mamy mila, kulturalna atmosfere, a nie targowisko gdzie ludzie obrzucaja sie blotem. Moim skromnym zdaniem umieszczenie "naszego" klubu na bocznicy byloby z deka lekka dyskryminacja (mysle, ze koledzy rowniez tak mysla), poniewaz kazdy mogl zalozyc taki watek na bocznicy lecz tego nie zrobil. Bledem jest rowniez twierdzenie, ze whisky lub whiskey w ogole nie jest powiazane z tematyka audio. Kazdy przeciez wie, ze na swiecie jest cala rzesza takich entuzjastow, melomanow i audiofili, ktorzy lubia laczyc obydwie rzeczy tj. wieczorny seans audio ze szklaneczka szlachetnego trunku w reku. Badzmy ludzmi i nie oszukujmy sie. Na swiecie nie ma ludzi swietych:] Kolejna sprawa jest to ze nikomu tak na prawde nie wadzimy bo nikogo nie zmuszamy zeby w ogole zagladal do tego watku - mamy demokracje i kazdy ma wolny wybor no chyba, ze ktos nam zazdrosci drodzy koledzy kulturalnej i byc moze zbyt popularnej dyskusji? Oczywiscie nie zamierzam nikogo urazic to tylko moja opinia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.