Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Dobrej Whisky

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Dziękuję panu Redaktorowi za przywrócenie temu zacnemu KLUBOWI jego zasłużonego miejsca.

Dziękuję również wszystkim, którzy wstawili się za dalszym życiem klubu.

Robert

Ps. Z tej okazji trzeba wypić toast ! Ja oczywiście Taliskerem .

Panie modierator masz pan szczescie bo jeszcze jeden dzien w tym szambie i bylby bang bang bang:)

Majonez jaki Grant'S ja mam na szafie Sherry cask z Tesco w Lincoln za 10 pandow! bedzie na specialna okazje:) btw gdy pilem to pierwszy raz byla to ambrozja ktora kladla na lopatki balasie, makalany, jaski i inne otardy... bedac w uk nie smakowal... jakis slodki, ale moze ich cola jest za slodka.. Tak.. przynaje sie,, whiosky z cola, gin z tonikiem... Ale taki Otard VSOP to juz z odpowiedniego szkla podgrzany w dloniach:P i rozklada wszystko inne +35% co mialem okazje skosztowac w moim zyciu...

Tench, 6 Sty 2010, 01:15

>Majonez jaki Grant'S ja mam na szafie Sherry cask z Tesco w Lincoln za 10 pandow!

W moim przypadku litrowy, zwykły classic

Na nic droższego nie mogę sobie pozwolić więc

na razie leci Grants na zmianę z Balentinesem i Jim Beamem

To Sherry Casks trzeba będzie spróbować :)

W moim przypadku whisky tylko i wyłącznie czysta i zimna

Co do coli, wody, lodu itp.dodatków to nie dla mnie

ale jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje :)

Gość ata77

(Konto usunięte)

WoW. Sporo mnie ominęło. Kilka dni absencji na forum a tu taka zadyma ;)

Chce sie przyłaczyc i podziekowac redaktorowi za przeniesienie na powrót do zakladki Kluby. WAM PANOWIE DUZO WIEKSZE DZIEKI ZA TO, ZE NIE BEDZIEMY MUSIELI ODPOWIADAC NA G....NE WPISY NA BOCZNICY.

A w temacie, to moje ostatnie doswiadczenia:

Macallan trple oak ( zamiast sherry) i tu zawód. Łycha z renoma ale niestety legenda przescigneła sam trunek. Niby wszystko ok ale jakis taki posmak dziwny zostaje. ciezko mi to nawet okreslic. Ogólnie mozna spróbowac jako poszerzenie horyzontów, ale ulubionym trunkiem raczej nie zostanie.

Na pocieszenie stary dobry Chivas Regal. Wasze zdrowie!!!

Witam. Ja również uważam że ten trunek pospolicie w Polsce nazywany bimbrem wprowadza olbrzymie zmiany w postrzeganiu dźwięku. Proszę sobie oto wyobrazić że degustowaliśmy z kolegą również filem Grantsa i czarnego Jasia i podczas tejże oto degustacji przy muzyce oczywiście zaczął podobać mi się dźwięk z Naima! HAHA! taki żart po świętach.

Miło że klub jest między klubami!

Dzisiaj bedzie Balas zwykly:P Co do fanow tego trunku to czy ktos pil legendarna Cutty Sark?

We wro w okolicach jest sklep z drogimi trunkami widzialem na wystawie.. nie mam pojecia ilu letnia i za ile, obok stal King of Scoth czy cos w tym stylu.. w pieknej butelce...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cos pieknego:P

Ukryta Zawartość

Ja niestety nie wzniosę toastu w weekend nad czym strasznie ubolewam, ponieważ dopadło mnie choróbsko. Jednak mój organizm będzie walczył ze zdwojoną siłą bo w barku czeka Yamazaki 12y.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

O wlasnie! Roban dobrze, ze mi przypomniales mialem kupic ta japonska katane, ale skoro bedziesz sie do niej niedlugo zabieral to napisz o niej pare slow na forum po degustacji rzecz jasna:]

Tench 6 sty 2010 12:51

I na szczęście. Chłopie, masz 21 lat. Chciałbyś osiągną nirwanę w tak młodym wieku? Niepodobna.

Jeżeli jednak zaczynasz się niecierpliwić spróbuj Famous Grouse. To chyba najłagodniejsza scotch’ca na ziemi.

Chyba, że to był nasz dzień.

Robiłem ostatnio test porównawczy (na szczęście nie ślepy;-) Bushmills’a, FGrose’a i Jameson’a. I wyszło, że dwie pierwsze równie łagodne, lecz oczywiście odmienne w smaku. Jamesona ostrzejszy, ale to on ponownie wygrał. Niesamowity smak. W dalszym „ciągu” pozostaje Whiskey odniesienia w klasie do 60zł.

Generalnie wychodzi na to, że tak jak z muzyką, czy herbatą wszystko zależy od nastroju.

O razu uprzedzam pytania o moją najlepszą herbatę. Yunnan jest daleko w tyle.

Pozdrawiam

YunnanTEA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość ata77

(Konto usunięte)

YunnanTEA, 6 Sty 2010, 20:21

Robiłem ostatnio test porównawczy (na szczęście nie ślepy;-) Bushmills'a, FGrose'a i

>Jameson'a.

Jezeli mozesz to daj znac prosze jak bushmills z woda ci smakuje. U mnie doszedł mocno charakterystyczny owocowy smak i jestem ciekawy czy to tylko subiektywne wrazenie?

Tench, 6 Sty 2010, 12:51

>Bez dodatkow to moge pic koniaczek:P, whisky pali niemilosiernie zeby moc sie nia delektowac:P

Ło matko, to ja już taka naftalina jestem?

;)

A tak poważnie to u mnie wszelakie dodatki

powodują że nie czuję tak dobrze smaku

Np.Bushmills jak dla mnie był za słodki

Mimo że pierwszy łyk Balasia zazwyczaj

odbieram jakbym pił benzynę to jednak

ta szkoła zdecydowanie bardziej mi pasuje

Idę po szklankę :)

Yunan

Perliczke pilem bedac 2 tygodnie w uk... obok Grantsa to najtansze whiskacze z tesco ktore mozna wyrwac za 10 pandow 0,7 a czasem i za 12$ 1L..

To byly 2 tygodnie nirwany i pilem przez ten czas tequille, giny koniaki, shiskacze, absynty, jakies liqiery, Moety i Mummy wiec nie bylo czasu nad zachwyty.... poprostu bylo haslo dzisiaj whisky no to do tesco i jazda, bez zbytniej wylewnosci:P wakacje na bogato:P

Co do tego ze whisky pali to z racji wykonywanego zawodu mam wyczulone zmysly smaku, ktos tam czuje kwiatki a ja odor bimbru:P Mocny alkohol zabija kubki smakowe wiec sie nie dziwcie ze wam tak ta whisky smakuje:P

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Tench, 7 Sty 2010, 01:30

>Co do tego ze whisky pali to z racji wykonywanego zawodu mam wyczulone zmysly smaku, ktos tam czuje

>kwiatki a ja odor bimbru:P Mocny alkohol zabija kubki smakowe wiec sie nie dziwcie ze wam tak ta

>whisky smakuje:P

Hmm... zabija mowisz? To w sumie dobrze bo... z kazdym lykiem whisky bedzie lepsza:]

Wczoraj byl Bombay.... zbytnio go nie kosztowalem ale dla mnie poezja smaku rowna lubelskiemu... Ochyda:P ale jakos bardziej kąsa, moze dzien byl bez formy ale wypilem z 300ml i bylo po mnie a kawal chlopa ze mnie i swoje wypic potrafie;)zostalo pol butelki wiec uwaznie go przeslucham;P Dzisiaj Ballas najmlodszy z rodziny... ehm pity z pepsi twist swoim odorem zabijal nawet nutke cytrynki smak blizej nie okreslony... eh trzeba isc spac:P Pozdrawiam

Tench, 7 Sty 2010, 01:48

>Dzisiaj Ballas najmlodszy z rodziny... ehm pity z pepsi twist swoim odorem zabijal nawet nutke

>cytrynki smak blizej nie okreslony...

To ja chyba do normalnych nie należę

bo ja ten niemiłosierny odór ....

.... naprawdę lubię :)))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.