Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Dobrej Whisky

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ata77

(Konto usunięte)

Natkąłem sie na Ballasia Platinum edition. Różnica do zwykłego to tylko termin Fully matured. Niby całkowicie dojrzała ale oznaczenia lat nie ma. Znacie moze ten termin? jaka jest róznica? W cenie jakies 60%.

• Użytkownicy+

Dzięki ata ( w końcu na kogo, jak nie na ojca założyciela można liczyć :-), chociaż to dopiero teraz dowiaduje się że nie sam...

Właśnie piłem ballaja, a teraz Talisker :-)

Robert

Mniemam że klubowicze na leczeniu odwykowym.

Schudłem 5 kilo wiec zakupiłem sobie przypadkowo bushmillsa D.Nie bede pił min 3 miechy wiec postanowiłem sobie zrobic taki wyjatek dla potwierdzenia reguły czy jak to nazwac ;-)

no i niestety nie smakuje jak miesiac temu .Znaczy to ze do whisky trzeba sie wdrozyc i spozywac na bieżąco aby docenic walory smakowe.Dłuzsza abstynencja moze sie skonczyc abstynencją całkowitą.

Grundig High Fidelity

Mniemam że klubowicze na leczeniu odwykowym.

Schudłem 5 kilo wiec zakupiłem sobie przypadkowo bushmillsa D.Nie bede pił min 3 miechy wiec postanowiłem sobie zrobic taki wyjatek dla potwierdzenia reguły czy jak to nazwac ;-)

no i niestety nie smakuje jak miesiac temu .Znaczy to ze do whisky trzeba sie wdrozyc i spozywac na bieżąco aby docenic walory smakowe.Dłuzsza abstynencja moze sie skonczyc abstynencją całkowitą.

Grundig High Fidelity

• Użytkownicy+

O abstynencji nie chcę nawet słyszeć ;-). Na razie nic "godnego" polecenia nie kupiłem (problemy z dostępem), ale tańsze whisky co nieco się przelało.

Dzisiaj dostałem fajnego koniaczka.

Robert

A ja 8 marca wysiade z samolotu na przekletej ziemi;) Zapewne po godzinie 16tej juz bede myszkowal po regale z whisky w Morrisons'ie:) 0,7 Famous Gruse za 44zl :D Za 60zl 1l:D Moet/Mumm za 20 funtow:D szkoda tylko ze Hennessy w normalnych cenach;/

ata77

kupiłem black bush i srednio mi poszedł.Dzisiaj marnie sie czuję i łyski nie ruszę długo.

ostatni miesiąc piłem tylko wodę jak krowa i możliwe ze się rozkalibrowałem.Niedobrze....

Grundig High Fidelity

witam

Ostatnio miałam przyjemność pić szkocka whisky single malt Bowmore 15-letni, naprawdę warto spróbować. W smaku wyczuwalne są nuty dymne, słodkie, delikatnie słone. Ten boski płyn zakupiłam w ciekawym, nowym sklepie internetowym (www.sztukawina.pl)

pozdrawiam

Ktoś tu odkrywa karty, robi prywatę, ale twarz ma zakrytą. Też trochę prywaty zrobię, ale przynajmniej pysk odkryję;-)

Raptem 3-4 posty w tym wątku napisałem (aż kusi by pisac więcej, bo whisky lubię i pewnie ok. 150 już próbowałem). Szczere - raczej krytyczne opinie to były, wbrew moim partykularnym interesom.

Nie pisałem zatem prawie wcale, żeby w razie czego o jakąś prywatę byc posądzanym. Byłoby to takie niesmaczne zresztą - z ukrycia chwalic.

Od razu dam odpór krytykom, że chcę majątek zbic na klubowiczach. Nawet jeśli ktoś u mnie cokolwiek kupi, w wolumenie sprzedaży firmy będzie to praktycznie niezauważalne. Sprzedaż samej whisky jest liczona w tysiącach butelek i tych potencjalnie kilka więcej sprzedanych butelek nie robi z perspektywy firmy żadnej różnicy.

Do wyboru jest okolo 100 różnych whisky, 20-30 rodzajów koniaków, 1200 rożnych win,....nie chce mi się wymieniac dalej - praktycznie wszystkie dostępne w Polsce rodzaje alkoholi.

Zatem jesli macie ochotę tanio zaopatrzyc się w dobre i trochę mniej dobre alkohole dajcie znac na priv. Podam namiary.

Życie jest zbyt krótkie by pić kiepskie trunki kiedys ktos powiedział takie piękne zdanie.... z reszta ja wole trafic na sklep ktory sprzedaje dobre trunki a nie koniecznie nie wiadomo jak drogie lepiej nawet te kilka zlotych doplacic i kupic dobre wino przykladowo ... czy wino za 16 zł połskodkie hiszpanskie jest drogie ? raczej na kazda kieszen ... albo whisky typu blend 0,75l duzo lepsze jakosciowo od jahnnie walkera czerwonego za 39 zł czy to duzo? lepiej raczej rozgladac sie za cenami i dobrymi produktami....

nudel1306, 28 Sty 2010, 20:03

>Bez urazy, ale miejsce z ogloszeniami prosze Pani jest gdzie indziej... a ten bowmore w jakiej

>cenie?

Bowmore 205 zł kosztuje jednak jak na 15 letniego Single Malta to nie duzo...

chocby z uwagi na powyzsze co napisalam (w tych trzech komentarzach) mysle ze smialo mozecie sobie zajrzec na www.sztukawina.pl dobre produkty w dobrych cenach zyc nie umierac sama czesto sobie jakies winko czy wodke do drinkabiore i nie narzekam trzeba sie dzielic z ludzmi jak ma sie namiar na dobry i nie drogi sklep

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.