Skocz do zawartości
IGNORED

Obudowy, gałki i inne elementy ....

bollinger

Rekomendowane odpowiedzi

Otrzymałem od kolegi Dampera właśnie dwa aluminiowe pokrętła do wzmacniacza wg mojego rysunku (są na fotce wyżej - te dwa o jednakowej średnicy). Szczerze polecam - wykonane są świetnie a i cena rozsądna.

Aluminium PA6 polerowane

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8690-100007240 1239997050_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Też przyłączam się do pytania, tylko bardziej był bym zainteresowany zrobieniem frontów do obudowy, czy ma ktoś taką możliwość? Projekt mogę przesłać na maila. Pozdrawiam

• 2 miesiące później...

Lada dzień będą dostępne gałeczki o wzorze jak na fotkach. Gałki anodowane w naturalnym, oraz czarnym kolorze, o wymiarach; 49x20mm. Boczna śróba dociskowa M3 imbus (klucz w komplecie).

Cena oczywiście atrakcyjna, taniej niż oferty powyżej, taniej niż u Chińczyków ;)

Ukryta Zawartość

post-23674-100005731 1253115386_thumb.jpg

post-23674-100005732 1253115386_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gałka jest prototypowa i ma ukazać jedynie kształt gotowego produktu. W rzeczywistości nie ma takich rys na przedniej stronie (powierzchnia płaska i gładka jak pupcia). Proces anodowania zakryje ślady obróbki materiału.

Jest już projekt mniejszej wersji (najprawdopodobniej 28mm) gałki w identycznym stylu , ale dostępne będą najwcześniej za 2tyg.

Dziękuję Wszystkim za zainteresowanie tematem.

Koszt gałeczki gotowej wyniesie poniżej 20zł (cena będzie podania przy ukazaniu gotowych gałeczek), w komplecie śruba dociskowa oraz klucz imbusowy 1,5mm.

Wersja 28mm będzie odrobinę tańsza od wersji 49mm.

Z pewnością pojawią sie nowe wzory gałek, ale o tym będzie można myśleć najwcześniej za miesiąc. Aby zamówić nowe muszę mieć jeden gotowy i sprawdzony produkt, który będzie satysfakcjonował swoją jakością wykonania.

Już jutro zaprezentuję gotowe gałeczki po anodowaniu.

Pozdrawiam

Jutro postaram się dowiedzieć czy jest to możliwe. Zależne będzie to także od zainteresowania, gdyż produkcja idzie większymi partiami ;)

Ale mam w planie na przyszłość kolor bliski złotego (jeśli będzie to możliwe w zakładzie gdzie wykonuje anodowanie), lecz oczywiście nie w najbliższej serii gałek.

Co do nowych kształtów gałek to jestem otwarty na propozycje, ale temat ten proponuję rozpocząć gdy pokażę jak te powyżej wyszły w finale.

Następne gałeczki będą oczywiście bez rowków, ale i sam kształt będzie odmienny dla urozmaicenia.

Chciałbym ustalić kilka typów (wzorów) gałeczek, które będę oferował, więc liczę na Waszą pomoc. Ale z propozycjami prosiłbym się wstrzymać do jutra, aby wiedzieć (widzieć!) w 100% na czym stoimy i bazować już na jednym całkowicie gotowym produkcie.

Cierpliwość jest cnotą ;))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym potrzebował może nie gałkę ale bardzo podobną rzecz tyle ze prostszą do wykonania poprostu tulejka średnica 25mm i wysokość 25 mm z otworem w środku ( jutro zmierzę ale ok3 -4 mm)sztuk 8 moje kolumny maja woofer w podłoę i do tej pory są tam takie tulejki(między kolumną a dolną płytą) z tworzywa które bardzo mi się nie podobają :-).Co do materiału to nie bardzo mam pojęcie wydaje mi się że mogą być nawet stalowe dobrze gdyby były czarne może ktoś ma jakieś propzycje.Nie mam zaplecza aby cos takiego wykonać a cięcie brzeszczotem i wiercenie na stole nie jest dobrym pomysłem

Witam

Gałeczki są gotowe, ale niestety nie wyszło dziś z ich odbiorem. Jak tylko będa u mnie, od razu pokaże zdjęcia.

Za to mam dobra wiadomość na temat małych gałeczek. Będę miał gałeczki także bez rowków bocznych, anodowane na srebrno (te z rowkami dodatkowo anodowane na czarno, oraz bez anodowania przeznaczone na malowanie).

Wymiary to 24mm średnicy i grubość jak w dużej 20mm.

Aby nie zaśmiecać tematu założycielowi, zapraszam Wszystkich tutaj;

Ukryta Zawartość

Liczę na obfite propozycje ;)

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

neodom, 21 Cze 2009, 16:05

>Damper , nadal robisz galki ?

jeśli mam tylko na to czas to tak.;

na foto gałki w trzech wykonaniach: szlifowane, polerowane i śrutowane przed anodowaniem, duże po anodowaniu.

Możliwa również wersja anoda black. Gałki (również inne elememty toczone) wykonuję samodzielnie wg otrzymanego projektu z alu PA6 lub PA 38 (w tej chwili z tego materiału na życzenie)na tradycyjnej tokarce. Czasem (tak jak teraz) mam na zbyciu kilka sztuk własnego projektu.

W sprawie szczegółow, zapraszam na PW, lub e-mail

Ukryta Zawartość

post-8690-100003745 1255104072_thumb.jpg

post-8690-100003746 1255104072_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Nic się tu nowego nie dzieje a ludzie dalej szukają gałek. Ja znalazłem takie, których nie widziałem na tym forum. Jak ktoś MC Intosha składa będzie miał jak znalazł ;) Może się namiar przyda.

Ukryta Zawartość

Firma ma jeszcze w innych zakładkach inne modele, ale chyba nie znajdą uznania w naszych oczach. Mankamentem jest koniecnzość zamówienia minimum 10 sztuk. Ceny około 2 Euro za szt.(+ koszt wysyłki).

Przy okazji polecam dobrej jakości obudowy - szybko - bez kłopotu cztery, pięć dni roboczych i przesyłka DHL-em na miejscu. Mankamentem jest koszt transportu z Włoch.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.