Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost Valhalla sieciówka, wasze opinie

adamodoj

Rekomendowane odpowiedzi

abudzik, 12 Lut 2009, 14:43

>>broy

>Słuchałem i dlatego odpowiadając wprost autorowi wątku, napisałem, żeby rozważył ten kabel.

>Ponieważ autor się nie odzywa, to pewnie ten wątek jest kolejną prowokacją.

Biorąc pod uwagę fakt, że autor posiada na prawdę porzadny systemik, nie sądzę, żeby była to prowokacja.

Mam nadzieję, że nie będziesz miał nic przeciwko równouprawnieniu poglądów i zgodzisz się na to, że ja będę próbował uchronić autora od wyrzucenia w błoto (pewnie) ciężko zarobionych kilku tys. $ :-)

• Redaktorzy

A jakb y tak spróbować zrobić kopię sieciówki Valhalli, tylko lepszą? Przewody nei muszą (i nawet nie powinny) być tak cienkie, jak w głośnikowcach, można więc owinąć solidne druty solid-core wstążką teflonową, na to dać rurkę jako zewnętrzną izolację, splot taki, jak w Valhalli (tu akurat go widać), pospawać albo połączyć w jakiś inny wymyślny sposób z dobrymi wtykami i właściwie sieciówka gotowa. Żeby już zupełnie zabić Nordosta wartością materiałową, można użyć drutów srebrnych z mennicy.

Redaktor.Twoja złosliwość to Twój szczyt,czy wdrapiesz się wyżej i nie bacząc,że możesz nie dostać nic do zrecenzowania powiesz coś konkretnego.Zauważ nie mówie,ze masz nie pisać-odwrotnie,tylko uczciwie i bez zbednej ironi,mogę tak samo albo i lepiej.Po co masz to wycinac.pzdr.

• Redaktorzy

Dlaczego złośliwość? Ja proponowałem poważnie, tylko sam nie bardzo mam czas się tym zająć. A drut srebrny w paru rozmiarach jest dostępny niedrogo w mannicy państwowej, mój kolega robi sobie z niego interkonekty.

"mój kolega robi sobie z niego interkonekty."

ma mocno rozbudowany system :-)

ileż można robić sobie interkonektów :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Zamieszanie pomogło velumowi dawno temu, obecnie nikt go już nie chce ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - velumowy klasyk z 2002r. :)))) od miesięcy na Allegro :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Redaktor.Masz racje,jak jest klocków to trzeba i kabli.A co z tym biznesem kablarskim?Jak takie ceny są akceptowane(a widać,że są),to nic tylko garaż,maszynka i robić.Kupić kupią bo wyrób niszowy.pzdr.

do abudzik

Słuchałem i dlatego odpowiadając wprost autorowi wątku, napisałem, żeby rozważył ten kabel.

Ponieważ autor się nie odzywa, to pewnie ten wątek jest kolejną prowokacją

to nie zadna prowokacja bylem ciekaw opinii, a to ze, wiekszosc podchodzi do tego emocjonalnie to inna sprawa.Mam okazje kupic ten kabel za 3000zl wiec nie jest to 12000.

Jak widac oprócz paru forumowiczów którzy starali sie pomóc reszta sobie nie radzi...

gadanie, rozwazanie, klótnie, brednie, itd...

ale i tak Was lubie:))

zyzio, 12 Lut 2009, 15:34

>Zamieszanie pomogło velumowi dawno temu, obecnie nikt go już nie chce

>;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - velumowy klasyk z

>2002r. :)))) od miesięcy na Allegro :D <

Na dzisiejszy dzień to za drogo jak za ten model. Nowe LS-V i LS-VX są dużo lepsze.

Ukryta Zawartość

Za 3000 to pewnie jakaś podróba lun nieoryginalnie konfekcjonowany ;)))

nie, zupelnie orginalny tylko to sa ebaje ze stanów, Australii, Niemiec, Anglii, i takie tam...

Tam jest taniej bo to nie taki luksus jak w kraju, szczególnie gdy uzywane...

Masz rację, ale nie do końca - podróby też się trafiają.

Jeden z moich znajomych kupił oryginalne valhalle IC i głośnikowe na ebay.de za grosze.

Ktoś inny wypożyczył wysoki model Tary od dystrybutora, posłuchał a potem sprowadził z USA, ale miał pecha i kupił oryginalną podróbę :), również w dobrej cenie oczywiście.

Masz urządzenia charakterystyczne.

Do densena może nie wejść porządna wtyczka jaka jest na valhalli.

Moja opinia, że najlepsza sieciówka zawsze do CD, w przypadku meridiana może być nie do końca słuszna!

"Was wszystkich można dymać" :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"Masz racje,jak jest klocków to trzeba i kabli."

Ściśle mówiąc, do systemu z jednej pary monobloków, pre, gramofonu, phono, dzielonego cd-ka i jednej pary kolumn potrzeba by 4 par interkonektów, przewodu cyfrowego, 7 sieciówek i odpowiedniej ilości kabli głośnikowych (zależnie jeszcze czy połączenie jedno-czy więcejkablowe). Nie jest to mało, oj nie!

duuuzo trzeba kabli i tu zaraz widac ze najlepiej robic i zarabiac na kablach .Na spotkaniu na AS o ile pamietam koteczek nie chciał sie wypowiadac na temat kabli :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Redaktor.To jest własnie powód dla,którego się wkurzam - tyle kabli i końca nie ma.Byłaby integra i nie było by kłopotu.Nie ma nic gorszego jak nagłośnić duże pomieszczenie.Brrrrrrrr

Ale kto by tam się przejmował i dobrze okablował integrę, tak aby cieszyć się muzyką a nie gmerać dalej? Przecież za podobne pieniądze można mieć pre i końcówkę. Potem jeszcze trudniej okablować, bo ilość sznurowadeł rośnie. No nie wydamy na kable ! Lepiej dołożyć do monobloków. Za czas jakiś podzielimy źródło, bo przecież ... wiadomo.

Na końcu, jak już mamy wiele urządzeń to zaczynamy myśleć o kablach ...

Być może po latach chciaż gutekbul wszedł na dobrą drogę. Uporządkował ustawienie sprzętu, poprawił akustykę. Jeśli teraz mebla audiofilskiego nie właduje w scenę, to utrzyma dobry kierunek.

Będzie sprytny, to prąd zrobi od podstaw, czyli licznik-ściana i dobre gniazdka (i nie będzie słuchał gęgania na zdzierstwo furutecha).

Następnie niedrogo odsprzeda posiadane obecnie ulepszacze prądu.

Będzie słuchał i już.

Po jakimś czasie ... ale to już inna historia :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.