Skocz do zawartości
IGNORED

Accphase E-212 za ile warto ?

kvist

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Z uwagi na fakt, iż sprzedałem swók wzmak jednemu z Forumowiczów, rozglądam się za nowym wzmacniaczem.

Jestem w kontakcie z osobą, która oferuje mi Accu e212 za... nie powiem ;-)

Chciałbym podpytać szanownych kolegów ile wart jest kilkuletni E-212 (komplet z pudłem, instrukcją, itp.) od pierwszego właściciela??? Kolor szampański.

Źródłem będzie CyrusCD8x+PSXr a kolumny to Ruark Acoustics Talisman II

Pozdrawiam,

kvist.

https://www.audiostereo.pl/topic/49242-accphase-e-212-za-ile-warto/

śmię przypuszczać, że ten za 430 funtów to raczej błąd jest jakiś. Klikając na szczegóły transakcji pojawia sie całkiem inne urządzenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość ata77

(Konto usunięte)

strona która ci podałem to:

http://www.dooyoo.co.uk/amplifier/accuphase-e-212/

Podałem ci namiaray bez sprawdzania poniewaz nie jestem zainteresowany zakupem. Wysłałes zapytanie ? Zadzwoniłeś? Odpisałeś mi, że liczysz na odp. fanów marki a nie przypadkowych klikaczy google. Powiem jedno, mimo ewidentnego braku kultury jeszcze raz zycze ci powodzenia w poszukiwaniach.

ata77,

Za brak kultury przepraszam, odpisałem na PW a nie forum publicznym.

Poleciłeś mi to, co wskoczyło z pierwszej lepszej "porównywarki" słów-kluczy, bez sprawdzenia czy ta informacja jest żetelna. Znasz te urządzenia? Polecasz je za tę cenę? Z jakimi kulumnami brzmią najlepiej?

Bez urazy.

Pozdrawiam,

kvist.

Belfer ! Witam Cie serdecznie!

Bynajmniej Cyrusa nie zdradziłem, właśnie przymierzam się do PreXvx i dwóch końcówek ale przypadkowo dostałem oferte kupienia tego Accu we wzorowym stanie a z uwagi na fakt, iż nie znam klocka - chciałem dowiedzieć się czegoś więcej o tym piecu a właściwie o jego wartości...

Pozdrawiam!

Obserwuj, za 5 dni się dowiesz ile płacą za ten sprzęt...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem starszego brata E-206,,uczciwe hi-fi,ale magii nie stwierdziłem.Nie sądzę aby w ramach tej samej serii wzmacniacz zagrał o klasę lepiej.Jeśli możesz kupić E-212 w granicach 3,5-4 kzł,to moim zdaniem warto.

Gość ata77

(Konto usunięte)

design accuphase bardzo mi pasowal jako przesiadka z denona na wyzsza polke i>>> posluchalem. hmmm. nie kupie, wole krella. nie ukrywam, że markting wokol tej marki jest bardzo samkowity i wykwintny ale ja wtym nic wiecej nie widze.

No i stalo sie!

Wzmak kupiony, dojedzie w przyszlym tygodniu.

Teraz zastanawiam sie nad karta DAC-10.

Czy ktos mial z tym rozszerzeniem do czynienia i moze podzielic sie wrazeniami?

Jak ten DAC ma sie do wspolczesnych budzetowych przetwornikow, na jakich jest ukladach?

Pozdrawiam,

kvist.

To ta karta:

Digital Imput Board CAD-10

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hi, DAC 10 karte za 250 funtow na forum Cyrusunofficial, o wiele drosze na niemiecki e-bay. Znajome na tego forum dopiero sprzdal e212 za 800 funtow bo mial szans na e550 za 4000 funtow. Pare tygodniu wczeszniej chcial e212 sprzdac az naprawiac auto, dziwny jak znalazlo tyle na e550? Audiofilia nie zna granicy jak chodzi o marzenia!

• 1 rok później...

w temacie 212, chcialem upewnic sie, ten wzmak tylko jedno miejsce na dodatkowa karte, czyli mozna zamontowac DACa lub przedwzmacniacz gramofonowy - obu jednoczesnie sie nie da. I pytanie dwa czy moze to byc DAC 20 czy pasuje tylko DAC 10

Z gory dziex

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.