Skocz do zawartości
IGNORED

Chyba się z nas smieją?!?!

ganzz_gut

Rekomendowane odpowiedzi

>>Jazz:-(

hmm, słuchałeś dobrego sprzętu kiedy Polacy z powodu małej kasy słuchali radmorów, więc jesteś królem. Załóż sobie konto na jakimś forum z Togo - tam będziesz jeszcze większym królem, bo tam mają jeszcze mniej kasy.

A wiesz co niektórzy Polacy robili kiedy ty słuchałeś swego dobrego sprzętu? Pomagali innym, pisali habilitacje z rzeczy, których nigdy nie zrozumiesz, dokonywali odkryć naukowych, próbowali zrobić coś, żeby żyło się lepiej, ciężko pracowali. Bo urodzili się tu a nie tam. Ale tu k**wa jesteś lepszy, bo słuchałeś dobrych kolumn. Nie sil sie na odpowiedź, bo jej nie przeczytam, doktorku socjologii, czy innej psychologii.

Jazz:-(, 19 Lut 2009, 14:18

>Polaczki...

Ależ ty chłopie jesteś ograniczony i tylko dziwi, że się z tym obnosisz.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A może to zapowiadany na łamach forum artykuł.

Był taki wątek w którym ktoś pytał co ma napisać w artykule do gazety. Może warto porównać to co radzili forumowicze i ich uwagi z tym co ostatecznie się znalazło w druku. Of kozz jesśli dobrze kojarzę fakty.

On (Jazz)nie rozumuje na tym poziomie!Jemu trzeba odpowiedzi na jego poziomie tylko,że to żenujący poziom.Dobrze ći radze Jazz,zmień ksywe i nie ubliżaj bo nie potrafisz spermojadzie,to dobra dla ciebie nazwa na Nick.

Panowie,

To jest forum poświęcone sprawom audio , a nie zarabianiu pieniędzy i pytaniom filoficznym typu "mieć czy być". Mnie na tym forum NIE interesuje czy posiadacz jakiegoś fajnego klocka kupił go za jedną pensję czy zbierał na niego 10 lat. Interesuje mnie przede wszystkim jak tek klocek gra. Więc proszę uprzejmnie o zaprzestanie dyskusji które TU są nie na temat.

Może Redaktor by przeniósł wątek na bocznicę ???

TUX

XYZPawel, 19 Lut 2009, 16:17

>TUX, 19 Lut 2009, 15:42

>

>>Może Redaktor by przeniósł wątek na bocznicę ???

>

>Nie zgadzam się: to jest wątek o stereo :)

No ale tak właściwie to o czym konkretnie?

Facet napisał normalnym językiem (bez pseudo naukowego bełkotu) samą prawdę, a że niektórych w oczy kole, to inna sprawa.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Przeciez tekst był nie dla audiofilów, wiec jak miał pisac. Gdyby pisał jezykiem audiofila (jest taki?) nikt nie zapłaciłby mu za to i nikt by tego nie zrozumiał.

Mój koleś ma mini wieżę Sony ,której nie zamieniłby na żaden inny sprzęt .Czy on jest audiofilem...na pewno tak, bo nie chodzi tu o grubość pitera ,czy stan posiadania a oto ,że to jego pasja (hobby). Według niego nieważne czy to gra tak ,czy inaczej bo najważniejszy jest ''klimat''.

?

Wersja mojego "O mnie" dla Jazza.

"Wyrabiałem sobie słuch w Teatrze Słowackiego i krakowskiej Operetce, gdy Ty wsłuchiwałeś się w jazgot McIntosha wietrząc płuca z azbestu.

Mieszkam w kraju wielkich możliwości i wyjątkowych ludzi.

Mam do czynienia ze sprzętem znacznie bliższym muzyce, niż to co potrafi wymyśleć napływowy Amerykanin. Możecie sobie pomarzyć o takim w kraju nieporadnych tłuściochów. Ja nie rozmawiam z Tobą o muzyce, bo nie ma o czym rozmawiać. Moja obecność tutaj to ukłon w kierunku wartościowych osób i często potrzeba chwili - przy okazji studium skundlenia Polaków na obczyźnie."

A ja w tym artykule niczego obraźliwego nie widzę. Dla mnie jest nieważne, ile kto wydał na zestaw do słuchania muzyki i ile ma płyt. Istotne jest, że kupienie wymarzonego ramienia, podłączenie kabelka, jeżdżenie kolumnami po pokoju czy wtaszczenie monobloków na szóste bez windy i w końcu zanurzenie się w ulubionym fotelu i otoczenie się ulubionymi dźwiękami daje w rezultacie pewien dreszczyk pozytywnych emocji. Audio to ciekawe hobby. A że ludzie mają tendencje do przeginania w każdą stronę, dla jednych to choroba a dla drugich religia. Muszę już iść, bo mi ferrofluid stężeje ;-)

Jazz:-(, 19 Lut 2009, 13:46

>ch*j wam w dupe frajerzy w polsce.

Dzięki za dobre słowo Jazz:-(

Tyle, że wiesz... z pewnością chciałeś nam życzyć wszystkiego, co sam uważasz za najmilsze dla siebie. A tu widzisz Jazz:-( większość ludzi lubi sex z kobietami... No poprostu trochę inaczej jak Ty ale też fajnie.

Zatem my życzymy Tobie, wszystkiego, co Ci pasuje, szpadla w dupie i co tam sobie jeszcze pod celą wymyślisz.

Zdaje się, że barania erudycja Jazz została ukrócona sadząc po tym jak go zatkało od kilku godzin.

Wróci za 7 dni.

Z nowym nickiem.

A barany z administracji znowu będą potrzebować kilku dni zanim zaskoczą.

Średnio rozgarnięty człowiek po pierwszych wpisach chyba wie co będzie grane.

Zresztą jednego nie rozumiem...przez 7 dni konto jest nieaktywne, jeśli ktoś zakłada

konto z nickiem , który wiadomo, że nie będzie służył "normalnemu" forumowiczowi to nie można go odstrzelić na starcie?

Ehh....chyba za duże wymagania.

Myślę sobie że facet napisał ciut prawdy ciut nie prawdy,w każdym bądz razie spodziewałem się tak skonstruowanego artykułu czyli coś na zasadzie pach pach ciach ciach.Z drugiej strony to całkiem wybaczalne no bo jak można przedstawić szerokiej rzeszy czytelników temat w kilkudziesięciu linijkach?.Z resztą uważam iż nie ma sensu rozczulać się nad tym że ktoś tam czy gdzie indziej mógłby,a może powinien poznać audiofilizm z dobrej strony,no bo po co skoro i tak się nie zainteresuje tematem na poważnie.

Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

Jestem oburzony waszymi insunaucjami. Ale tak to jest takie polaczki. Zero uśmiechu. Narzekanie. A ja sram na teatry na krakowskim przedmieściu czy w innej piwnicy bo moge sobie iśc na brodway albo coś.

Europa to trup.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A byłem tak optymistycznie nastawiony na pomoc w napisaniu artykułu ale po tym jak przeczytałem wypowiedzi ludków którzy mało co wiedzą o ''audiofilii''to gdzieś mam przekonywanie przeciętnego kowalskiego!

Jazz:-(, 20 Lut 2009, 08:25

>Jestem oburzony waszymi insunaucjami. Ale tak to jest takie polaczki. Zero uśmiechu. Narzekanie. A

>ja sram na teatry na krakowskim przedmieściu czy w innej piwnicy bo moge sobie iśc na brodway albo

>coś.

>Europa to trup.

Ty biedny robolu, niewolniku wlasnego umyslu.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.