Skocz do zawartości
IGNORED

Przesiadka YAMAHA A- 700 na A- 960- WART

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na to co mają w środku to tak jak by bardziej na korzyść siedemsetki ale jak jest naprawde nie wiem nie słuchałem a 960 i nie mam możliwości przesłuchania dlategoteż prosze was o rade

Znalezione na forum:

Solidna konstrukcja duże trafo, kodensatory Elna 2x15000uF, tranzystory końcowe duże Sankeny 1 para na kanał, obsługuje 8 Ohm. Co do brzmienia bardzo muzykalny, duża dynamika. Bas świetnie kontrolowany nie za mocny ale nisko schodzący. średnie tony przejrzyste a wysokie delikatne . Potrafi mocno uderzyć. Rozbudowana sekcja przedwzmacniacza Phono. Zaletą też jest regulowany lodness. Myślę że warty uwagi.

Natomiast A700 ma 2* 22000uf, pobór taki sam , tranzystory toshiby,

Jak się ma brzmienie obu , który będzie lepszym wyborem?

• 1 miesiąc później...

Nie wiem czy nie za późno piszę. Porównywałem je rok temu.

Poziom gry jest ten sam, styl trochę inny.

Wszystko zależy od Twojego gustu.

960 gra piękną średnicą, reszta (góra i dół) są dodatkiem do średnicy.

700 którą posiadam gra ciepło, jednocześnie trzyma wszystko na wodzy. Jest jak dla mnie bardziej naturalna.

720 (gdyby ktoś pytał) jest zimna i beszczelna, zagra wszystko, każdą pierdkę wypchnie na przód co mi się nie podobało, za to trochę niżej schodziła niż 700 i najwyżej też wchodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.