Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

nie bądź taki skromniacha :) , skoro ja mam zaszczyt kupować , płacić , jechać do U.Celnego (lub załatwiać formalności na poczcie) to mógłbyś chyba potwierdzić u czwartego do spółki czy podtrzymuje chęć zakupu

To ja poproszę o info czy zamówione,kiedy do odbioru,ile do płacenia,czy ktoś nam ich nie sprzątnął i w czym mogę pomóc. Sprawa jest ważna bo cena jest promocyjna. Intenser klikaj bo Eter nam wykupi.

Edytowane przez jamówię

ostatnio odwiedziłem z kumplem Yoachima aby oficjalnie złożyć zamówienie na standy do 40tek i m30.1....

poza tym chciałem zobaczyć a raczej posłuchać nowy nabytek Mactone. Ciekaw byłem jak nowy wzmacniacz zaprezentuje się na tle Lebena.....Mactone wygląda naprawdę ładnie, szampański kolor.....trochę podobny do Accu...wygląd wyglądem ale to musi jeszcze grać...

......gra i to naprawdę ładnie w tym dzwieku było wszystko to co lubię...barwa, klimat, nastrój,energia......w porównaniu do Lebena

....brzmienie większe, czuję się energię płynącą ze wzmacniacza Mactone gra dosadniej, mocniej i zachowuje piękną barwę

wokale zaprezentowały się wybornie lubię coś takiego. Leben na tle Mactone zagrał szczuplej jakoś tak za delikatnie

jakbym miał zostawić dla siebie jeden z tych wzmacniaczy to........zdecydowanie byłby to Mactone

Witam, czy w standach dla harbethów ma znaczenie górna płyta / zamknięta- otwarta/ ,i jak to jest z tą amplifikacją lampa czy tranzystor?

myślę że ma dość spore znaczenie dlatego tak dużo ostatnio polecanych do Harbeth jest otwartych standów - podejrzewam że ma to wpływ min na jakość basu a dokładnie że w otwartym standzie będzie mocniejszy i lepiej kontrolowany - może inni koledzy potwierdzą lub zaprzeczą?

post-24531-0-53752300-1420488419_thumb.jpg

post-24531-0-34055700-1420488493_thumb.jpg

Edytowane przez krzysiekol

A jaki Leben?

Cs300XS, ale wcześniej miałem 660P + RS100...

Poprawa w sostunku do Lebena 300, była raczej do przewidzenia... Macotne XMII-a to raczej półka CS600 lub 660P, 40watt, cena katalogowa w europie to 6900euro, ale na rynku wtórym udało mi się go kupić wręcz w rewelacyjnej cenie, prawda jest taka, że nie musiałem dołożyć wiele... Jestem bardzo zadowolony, kupowałem w ciemno, początkowo chciałem Air Tight'a, ale cenowo Mactone wypadał korzystniej... Jest piękny, przedni panel wykonany... po japońsku, klasyka, szampański kolor, w środku ten sam ład co w Lebenie, nawet pachnie podobnie. Człowiek, od którego go kupiłem słuchał na M40.1 i grało to przepięknie...

ps. Mój Cs300Xs był "olampowany" szlachetnie, 6bq5 Amperex BugleBoy, 12ax7 Raytheon JRP long black plates...

Edytowane przez yoachim

ps. Mój Cs300Xs był "olampowany" szlachetnie, 6bq5 Amperex BugleBoy, 12ax7 Raytheon JRP long black plates...

No to "wypaśnie" :-))) Ciekaw jestem, jak by jeszcze F-ka w porównaniu wypadła. Chociaż to nie ta liga... Bardzo chciałbym posłuchać takiej dobrej lampki jak Twoja. Bo to w Polsce pewnie unikat, co?

PS

Jakoś mi się Twój poprzedni tors bardziej podobał ;-)))

Gość jamówię

(Konto usunięte)

No to "wypaśnie" :-))) Ciekaw jestem, jak by jeszcze F-ka w porównaniu wypadła. Chociaż to nie ta liga... Bardzo chciałbym posłuchać takiej dobrej lampki jak Twoja. Bo to w Polsce pewnie unikat, co?

PS

Też jestem ciekaw jakby w tym porównaniu wypadła eFka:)

myślę że ma dość spore znaczenie dlatego tak dużo ostatnio polecanych do Harbeth jest otwartych standów - podejrzewam że ma to wpływ min na jakość basu a dokładnie że w otwartym standzie będzie mocniejszy i lepiej kontrolowany - może inni koledzy potwierdzą lub zaprzeczą?

Nie ma reguł jak kupiłem Harbethy razem z kolumnami zamówiłem Skylany,w ciemno tak mi poradzono i była to dobra rada. Po rozpakowaniu porównałem je do posiadanych wówczas SSC-świetne,VAP-z Harbethem tragedia,Skylan-muszą być odpowiednio zasypane,dla każdego modelu inaczej i wtedy jest synergia. Chcę wypróbować do moich P3 standy otwarte,ale nich mi ktoś powie gdzie takie w naszym kraju znaleźć?

Yoachim robi bardzo ładne stendy.....czy lepiej ,,zagrają,, od Skylanów tego nie wiem...ale jedno wiem na pewno

wyglądają o kilka klas lepiej....ze szlachetnego drewna, otwarte i co ważne kolor mogę sobie dobrać

moje 40tki będą w kolorze cherry więc standy również chcę w tym kolorze....no może troszkę ciemniejsze

z całą pewnością stendy StandArta i Rogoza odpadają....zostają Foundation Stand i Skylany

na chwilę obecną zdecydowałem się na podstawki od Yoachima.....

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Yoachim robi bardzo ładne stendy.....czy lepiej ,,zagrają,, od Skylanów tego nie wiem...ale jedno wiem na pewno

wyglądają o kilka klas lepiej....ze szlachetnego drewna, otwarte i co ważne kolor mogę sobie dobrać

moje 40tki będą w kolorze cherry więc standy również chcę w tym kolorze....no może troszkę ciemniejsze

z całą pewnością stendy StandArta i Rogoza odpadają....zostają Foundation Stand i Skylany

na chwilę obecną zdecydowałem się na podstawki od Yoachima.....

A no właśnie przy czym Foundation nie robi standów otwartych. Co do standów Yoachima, to jeśli to są te które kiedyś wklejałeś to faktycznie-klasa! Ja bym może się z Yoa dogadał na otwarte z czterema pilarami standy dla p3 ale co jak nie zagrają? Harbeth to nie jest plug and play czego wyraźnie dowiodły na VAPach,gdyby tak jakiś posłuchać...

Yoa Twój Mactone to XM IIA?

Wklej foteczkę:)

Planowałem zaproponować Ci Foundation, jednak rzeczywiście dla trójek te standy nie mają konstrukcji otwartej. Rozmawiałem ostatnio z Panem Rogożem z RogozAudio i takie podstawki stalowe, ażurowe lekkie wykonuje, jednak z odsłuchem może być kiepsko. Można zawsze popytać, to miły człowiek.

A no właśnie przy czym Foundation nie robi standów otwartych. Co do standów Yoachima, to jeśli to są te które kiedyś wklejałeś to faktycznie-klasa! Ja bym może się z Yoa dogadał na otwarte z czterema pilarami standy dla p3 ale co jak nie zagrają? Harbeth to nie jest plug and play czego wyraźnie dowiodły na VAPach,gdyby tak jakiś posłuchać...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja mam Skylany SKY 4P 18, zasypane 5kg (podobno tyle trzeba) SKY Premium Fill i między kolumnami a Skylanami są oczywiście Qbricki.

Jak dla mnie jest ok.

A!! Na herbatnikach stoją duże myszy Entreq :)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja mam Skylany SKY 4P 18, zasypane 5kg (podobno tyle trzeba) SKY Premium Fill i między kolumnami a Skylanami są oczywiście Qbricki.

Jak dla mnie jest ok.

A!! Na herbatnikach stoją duże myszy Entreq :)

Czyli klasyka,ja też mam premium fill,maszka a te myszy nie kaszanią Ci trochę dzwięku? Nie tłumią zamierzonych drgań obudowy?

Są jeszcze paskudne ale otwarte stendy Something Solid, bardzo chwalone na HUG.

Tu są do P3

http://www.hificorner.co.uk/something-solid-xf-speaker-stand.html

Dzięki Blue o to chodzi,tylko gdzie to w Polandii pożyczyć?

Yoachim robi również dla kumpla stendy pod m30.1....jak już będą to postaram się wtedy o Skylany....zrobię porównanie

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Zacznijmy od tego, że one nie działają na nic :)

Dzieciakom sie podobają ;)

I takie podejście mi się podoba :) dokładnie z tych samych powodów trzymam na Totemach tzw. Beaks.

Dzięki Blue o to chodzi,tylko gdzie to w Polandii pożyczyć?

Niestety nie mam pojęcia :(

Edytowane przez BlueMax
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Planowałem zaproponować Ci Foundation, jednak rzeczywiście dla trójek te standy nie mają konstrukcji otwartej. Rozmawiałem ostatnio z Panem Rogożem z RogozAudio i takie podstawki stalowe, ażurowe lekkie wykonuje, jednak z odsłuchem może być kiepsko. Można zawsze popytać, to miły człowiek.

Dzięki:) popytam.

Jeden z wystawców na audioshow miał chyba na Something Solid spendory. Może właśnie jego popytać

Dzięki za trop:)

Yoahimie czy robisz takie standy na zamówienie? np pod shl5?

Tak wyszło ...historia jest taka ...złożyło się tak, że standy, które wykonałem dla siebie, wyszły na tyle fajnie, że koledzy po oględzinach postanowili zamówić podobne ...choć moje jeszcze nie były skończone... Nie jestem jednak stolarzem, jest nim pewien znajomy, ja zajmuję się jedynie wybarwianiem, olejowaniem oraz nadzorowaniem projektów. Standy mają otwartą górną podstawę, wyglądają w sam raz, ani za masywnie ani zbyt lekko... Jutro prawdopodobnie będzie słoneczny dzień w Toruniu, mogę wykonać fotografię. ...Moim zdaniem są konkurencyjne wizualnie, na pewno sonicznie... i przede wszystkim cenowo.

Tak, dokładnie Mactone XM IIA, obiecuję jutro, wkleję foto, razem ze standami... ;)

pozdrówki

:D ...ten też jest "klimaciarski", mądry i ładny klip z tej płytki.

Bed wdzieczny za fotki i za cene na priv lub tutaj.Obecnie mam Skylany , jak już pisalem wczeniej w tym wątku kumpel wpadł z otwartymi lecz niższymi o 10 cm standami i zmiana byla duża . Nie wiem tylko co zmienilo dzwięk bardziej, wysokość czy sama konstrukcja.

Bed wdzieczny za fotki i za cene na priv lub tutaj.Obecnie mam Skylany , jak już pisalem wczeniej w tym wątku kumpel wpadł z otwartymi lecz niższymi o 10 cm standami i zmiana byla duża . Nie wiem tylko co zmienilo dzwięk bardziej, wysokość czy sama konstrukcja.

a co dokładnie zmieniło się w dźwięku?

a co dokładnie zmieniło się w dźwięku?

Dzwiek bardziej sie otworzyl ,dół pasma przede wszystkim, bas stał sie masywniejszy, bardziej obecny lecz stracil na kontroli. Momentami ciężki do ujarzmienia, lecz to może przez to ze kolumny stały za nisko.

Dzwiek bardziej sie otworzyl ,dół pasma przede wszystkim, bas stał sie masywniejszy, bardziej obecny lecz stracil na kontroli. Momentami ciężki do ujarzmienia, lecz to może przez to ze kolumny stały za nisko.

dzięki - to potwierdza moje spostrzeżenia - podejrzewam jakby podwyższyć ten stand to by ten bas uległ poprawie

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.