Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Cuś w nich jest...

To nie są kolumny dla audiofila, one są dla melomana.

A melomanów dzielimy na tych, którzy słuchają z Harbethów i tych, którzy będą słuchali z Harbethów.

Ja nie jestem audiofilem. Po pierwszej dobie 1:0 dla piątek.

Tak jest,bardzo to trafnie opisałeś:)czeka Cię kompulsywne kupowanie płyt:)

Czekamy na dalsze doznania-słuchaj:)

Tak jest,bardzo to trafnie opisałeś:)czeka Cię kompulsywne kupowanie płyt:)

Czekamy na dalsze doznania-słuchaj:)

Kiedy sluchasz harbertow to nie ma zachwytu jakis nieboskich doznan ale po paru tygodniach słuchania idź do salonu albo kogoś znajomego posłuchaj innych kolumn ,stwierdzisz ze brakuje im czegoś i wogole brak środka

Ostatnio byłem w salonie bo szukam stremera i gość mi włączył jakieś wielkie Kefy jakieś nowe serie r ponad 40tysiecy złotych ,oczywiście szczegółowość wysoka Ale brak tego na jwaznejszego muzykalnosci .

Oczywiście wiem że na harbertach świat się nie kończy Ale dla mnie są świetne i oczywiście przy moim reperetuarze muzycznym ,bo do każdej muzy się nie nadają :)

:)

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Odwrotna kolejność.

SHL5 ustawione i się grzeją.

Łał Masza czyżbyś stał się posiadaczem herbatników -gratulacje składam.Tak czy siak miałem do ciebie dzwonić w sprawie kalibracji,to przy okazji zapytam o wrażenia. Hej
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Mają kilka małych minusów ale plusy dodatnie :) to rekompensują.

Zostają :)

Ostatecznie zostałem przekonany dość dobrą ofertą na ostatnia parę SHL5.

Ciężko mi uwierzyć, że mają jedynie 86dB. Wygrywają wszystko przy najmniejszym poziomie głośności z 20W i sporej odległości.

Edytowane przez masza1968

Będzie Pan zadowoloonyy...

A może weź i te Plusy na odsłuch, a wybór może się nie zmienić.

Byłoby to ciekawe porównanie - tak na gorąco. I Klubowicze by się ucieszyli;-)))

Edytowane przez donegal
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Mają kilka małych minusów ale plusy dodatnie :) to rekompensują.

Ostatecznie zostałem przekonany dość dobrą ofertą na ostatnia parę SHL5.

Ciężko mi uwierzyć, że mają jedynie 86dB. Wygrywają wszystko przy najmniejszym poziomie głośności z 20W i sporej odległości.

maszka ale to do głównego,czy drugiego systemu?

Cuś w nich jest...

To nie są kolumny dla audiofila, one są dla melomana.

A melomanów dzielimy na tych, którzy słuchają z Harbethów i tych, którzy będą słuchali z Harbethów.

Ja nie jestem audiofilem. Po pierwszej dobie 1:0 dla piątek.

Fajny wpis,

I like it! ;-)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

maszka ale to do głównego,czy drugiego systemu?

Przeznaczenie było do drugiego a zostaną w głównym.

I to przez żonę, która stwierdziła, że w końcu coś ładnego przytargałem :) bo zawsze miała problemy z zaakceptowaniem PAC w WLMach ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Przeznaczenie było do drugiego a zostaną w głównym.

I to przez żonę, która stwierdziła, że w końcu coś ładnego przytargałem :) bo zawsze miała problemy z zaakceptowaniem PAC w WLMach ;)

Harbeth ma coś co nie pozwala człowiekoi przestać słuchać,przecież WLM to zupełnie inna estetyka a jednak przeszczep udał się bez powikłań-gratulacje! Mamy w klubie pirwszego użytkownika SHL plus.

Harbeth ma coś co nie pozwala człowiekoi przestać słuchać,przecież WLM to zupełnie inna estetyka a jednak przeszczep udał się bez powikłań-gratulacje! Mamy w klubie pirwszego użytkownika SHL plus.

Ale masza wziął "zwykłe" 5tki zdaje się :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

5tki Plus będę chciał niedługo odsłuchać w kontrolowanych warunkach,by sprawdzić czy jest jakiś postęp,i jakie są różnice.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

,przecież WLM to zupełnie inna estetyka

Moim zdaniem to bardzo zbliżone granie.

WLM nokautuje Harbetha przestrzenią a Harbeth WLM średnicą.

Natomiast filozofia brzmienia jest bardzo zbliżona.

Ale masza wziął "zwykłe" 5tki zdaje się :)

Tak, wziąłem zwykłe.

Plusy znacznie droższe, dostępne jedynie dla mnie w strasznym kolorze (Tiger Ebony) a ja chciałem Rosewood (ma być dopiero w lutym).

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Moim zdaniem to bardzo zbliżone granie.

WLM nokautuje Harbetha przestrzenią a Harbeth WLM średnicą.

Natomiast filozofia brzmienia jest bardzo zbliżona.

Tak, wziąłem zwykłe.

Plusy znacznie droższe, dostępne jedynie dla mnie w strasznym kolorze (Tiger Ebony) a ja chciałem Rosewood (ma być dopiero w lutym).

Masza my gralismy na Audio show na wersji +. Więc rozmawialiśmy o dwóch ,różnych wersjach.Hej

WLM nokautuje Harbetha przestrzenią

Popracuj trochę nad ustawieniem, akustyką, albo podłącz przestrzennie grający wzmacniacz lub dobry tuner- a może SHL5 nie będą liczone na deskach :-))

Chwascior ma w pyte przestrzeni... Da rade

Skoro tak, to może trochę ustawienie pozmieniać.. Bo nie wydaje mi się, żeby aż taki nokaut był.

A średnicę to chyba każdy chwali, nie rozumiem, jak sebrylowi mogła się nie podobać.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

dongal, to nie jest tak, że SHL5 są kiepskie jeśli chodzi o przestrzeń. Wręcz przeciwnie. Już pierwszego dnia pisałem, że udało mi się je tak ustawić, że zniknęły z pomieszczenia.

Nie mniej najmocniejszą stroną WLMa jest obfitość sceny. I tu żebyś nie wiem jak jeździł po pokoju Harbethami i jaki wzmacniacz nie podepniesz to różnica zawsze będzie na plus dla PACa.

Ale na scenę jaką pokazują piątki też nie można narzekać.

Posłuchałem sobie dzisiaj trochę plusów (w salonie) i wysnuliśmy pewne wnioski co do różnic między SHL5 a SHL5+ ale nie będę o tym na głos pisał bo to tylko moje i Pana z obsługi spostrzeżenia. I wcale nie mam na myśli, że jedne są lepsze czy gorsze od drugich. Każdy sam powinien sobie ocenić, które się lepiej sprawdzą z... posiadanym wzmacniaczem.

ale nie będę o tym na głos pisał bo to tylko moje i Pana z obsługi spostrzeżenia

Ale dlaczego nie?

Przecież wiadomo,że będą to subiektywne oceny,chyba nikt się nie będzie obrażał ;)

Sam jestem ciekaw opinii.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No w sumie tak.

Wydaje mi się, że SHL5+ lepiej zagra ze wzmacniaczem tranzystorowym. Mają większe dociążenie niższej średnicy.

Z lampą zaciera się mocno granica między tą niższą średnicą a basem i przy kontrabasie trochę buczą. W SHL5, na starym radialu ta granica jest bardziej zaznaczona i w połączeniu z lampą, która jak wiadomo, z dolnymi partiami gorzej sobie radzi (przynajmniej 6C33C) wychodzi to lepiej.

To tylko takie moje luźne spostrzeżenie ale nie twierdzę, że tak być musi wszędzie i u każdego.

Ale na scenę jaką pokazują piątki też nie można narzekać.

OK, masza, musiałem je trochę obronić, jak ujrzałem oczyma wyobraźni leżące na deskach "piątki" z rozkwaszonymi nosami ;-)) Życzę wielu miłych chwil podczas słuchania muzyki - a nie sprzętu:-))

A Twoje wrażenia porównawcze Shl5 i Plus byłyby ciekawe. Nie wstydź się!

Czy w plusach była ruszana góra? Bo wydawało mi się, że jest jej więcej niż w starych?

Tego nigdzie nie doczytałem.

Zwrotnica podobno była ruszona :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.