Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość intenser

(Konto usunięte)

Jak może wzmacniacz nadawać się lub nie nadawać się do małych pomieszczeń???

jak się nie mieści to się nie nadaje :)

skoro stingray jest za duży to chyba mowa o klatce dla chomika :)

Spokojnie bez złośliwości po prostu w 30kwadratach z piątkami grał w 17metrach ni chusteczki przerzuconych kilka gratów od M30 przez jakieś triangle, Harpie, ESA, ostatnio nawet AP i kicha, zaczynam zastanawiać się nawet nad jakimś DIY ale to jest niebezpieczne i jedna wielka niewiadoma. Może jeszcze Usher. Nawet wymieniłem lampy na 8 nowiutkich nietanich RFT (one zostają) niby lepiej ale jeszcze nie to. Może trzeba wrócić do 30 metrów ale tego stanowczo bym nie chciał bo one są w Warszawie Brrrr.

Pozdrawiam,Paweł

Rzeczywiście widzę że tutaj trzeba robić dobrą minę do złej gry i się cieszyć. Panowie więcej luzu i pomyślunku proszę.

Edytowane przez paweljazz

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

jak się nie mieści to się nie nadaje :)

skoro stingray jest za duży to chyba mowa o klatce dla chomika :)

:)))

Rzeczywiście widzę że tutaj trzeba robić dobrą minę do złej gry i się cieszyć. Panowie więcej luzu i pomyślunku proszę.

Pełen luz z tej strony. Co do pomyślunku to też jak najbardziej zgadzam się w pełni :) Na pewno nie jest to wina wzmacniacza skoro wcześniej grał w 30m2, a jak spojrzeć na listę kolumn to też i nie wina kolumn bo któraś by w końcu zagrała. Widocznie akustykę masz tam do bani i nie chodzi tu już o te 17m2. Już Bill Clinton mawiał "Liczy się akustyka, głupcze", a może chodziło o gospodarkę ale sens jest jasny ;)

Edytowane przez BlueMax

:)))

Pełen luz z tej strony. Co do pomyślunku to też jak najbardziej zgadzam się w pełni :) Na pewno nie jest to wina wzmacniacza skoro wcześniej grał w 30m2, a jak spojrzeć na listę kolumn to też i nie wina kolumn bo któraś by w końcu zagrała. Widocznie akustykę masz tam do bani i nie chodzi tu już o te 17m2. Już Bill Clinton mawiał "Liczy się akustyka, głupcze" ;)

Nie nie tu nie chodzi o akustykę wprawdzie bez pomiarów ale nie jest źle. Może to ja już mam jakąś dewiację. Jednak wiem czego oczekuje i wiem jak Manley grał w większym pokoju i tyle. Może jak wizualnie przekonam się do trójek to może to będzie to.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

Już Bill Clinton mawiał "Liczy się akustyka, głupcze"

:-))) Oj tak, tak! Dobrze, że i mi o tym przypomniałeś :-)) Odbicia od ścian bocznych robią cuda.

Może jak wizualnie przekonam się do trójek to może to będzie to.

No nie za bardzo rozumiem...

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Tak więc albo akustyka albo - dewiacja. Na pewno nie Manley :)

Szkoda tak po kolei wszystko sprzedawać na oślep. Jak masz awersję do walki z akustyką to spróbuj z paczkami o numer za małymi skoro te teoretycznie dopasowane nie chcą grać.

:-))) Oj tak, tak! Dobrze, że i mi o tym przypomniałeś :-)) Odbicia od ścian bocznych robią cuda.

No nie za bardzo rozumiem...

No jak nie rozumiesz? Mają prawo się nie podobać? I nie pytaj piątki się podobały a trójki nie.

Już wyprzedam i odpowiadam trójki mi się nie podobają.

No jak nie rozumiesz? Mają prawo się nie podobać?

Oj, coś nerwowy się robisz :-)) Nie rozumiem, bo chcesz ich słuchać, czy patrzeć na nie? Zdecyduj się. Jeśli coś ładnie gra to można przymknąć oko. Chyba.. Wszystkie Harbethy mają podobną stylistykę, i w zasadzie , jeśli już "5" Ci się spodobały, to pozostałe z rodziny też powinny. A "3" to takie maleństwa, że trudno się na nie gniewać za wygląd. I w sieci pełno jest opinii, że każdego zaskakują swoim dźwiękiem. Widziałem zdjęcie "3" stojących na "5" i zrobiło to na mnie wrażenie ;-)))

Chyba musisz mieć większy pokój, i tu jest pies (=dźwięk) pogrzebany.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

uraczcie się szklaneczką szkockiej:-)

Podglądasz mnie? ;-)))

Chyba, że się słucha w bliskim polu.

O właśnie ! Jest remedium dla paweljazz : dynaudio Craft z legendarnym isotarem 330 ! Na tą kopułkę narzekać nie sposób!

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Chyba musisz mieć większy pokój, i tu jest pies (=dźwięk) pogrzebany.

Nie znasz udanych systemów w 17m2? To nie jest wcale mało.

Panowie poczekajcie na zmiane pogody;-)

Lub zróbcie to co ja, czyli uraczcie się szklaneczką szkockiej:-)

Tak lepiej :)

To HL wersja I. 260 GBP ? Pakować i brać.

Pozdro

Piękne, szkoda że wyłącznie odbiór osobisty.

Na pewno koledzy audiofile z Wysp pomogą.

A potem mozna zlecić z Polski odbiór kurierem.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

No, trochę poplamione i porysowane ale te paczki mają prawie 40 lat.

Gdyby były w Polsce jechałbym dzisiaj.

A zrobilbym wszystko zeby po minionych 40 latach zostało tylko wspomnienie;-)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A!! Na herbatnikach stoją duże myszy Entreq :)

maszka a te myszy nie kaszanią Ci trochę dzwięku? Nie tłumią zamierzonych drgań obudowy?

Zacznijmy od tego, że one nie działają na nic :)

Odszczekuje te myszy :)

Dzisiaj zrobiłem eksperyment z myszami i z nagraniem, w którym kontrabas wykłada większość znanych mi kolumn.

Różnica z myszami i bez jest gigantyczna. Na WLMach nie słyszałem żadnej różnicy tu jest oczywista.

Jak zdjąłem z ciekawości z piątek gryzonie na tym nagraniu, bas wpadał w takie wibracje, że bałem się czy mi się herbatnik nie zwali ze standu :)

Postawienie gryzoni zebrało ten bas do kupy, skróciło i trzymało na uwięzi.

Nie trzeba ich od razu kupować. Niech ktoś je wypożyczy i utwierdzi mnie w tym co napisałem albo wyśmieje.

Ja mam wersję maxi 4,7 kg

Są jeszcze większe jumbo i mniejsze - midi i mini.

To worek z kaszą, a nie mysz :).

Jeden waży 4,7 kg? Nieźle. Wiadomo jaka magia "oprócz kaszy" jest w środku?

Nie powiem komu takie myszy by sie przydały ... ;)

Pozdro

A co to za nagranie z tym kontrabasem?

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Odszczekuje te myszy :)

Dzisiaj zrobiłem eksperyment z myszami i z nagraniem, w którym kontrabas wykłada większość znanych mi kolumn.

Możesz podać co to za nagranie?

Dzieki.

Pozdro

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.