Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  208 członków

Heco Klub
IGNORED

Elitarny klub HECO

Rekomendowane odpowiedzi

Zajrzyj w sygnature :)

Ale ze mnie matołek :-(

Na telefonie mi się nie wyświetlało w wersji mobile. Fajne :-)

P.S.

A jak wypada porównanie z Heco?

Edytowane przez Kejup

Jakieś monitory od Heco godne zainteresowania?

Ale chcesz je uzywac jako podstawkowe czy surround?

Jako podstawkowe to sa opinie od fanow heco ze zensor 3 potrafi lepiej zagrac od Heco ms200. Chyba ze celujesz w uzywki Celan 300/301/302 - ja pewnie tak bym kombinowal. Lub od kapusty masz nowki arie, targuj z nim ostro i tez bedziesz mi super monitory.

Jak do surround, do kompletu (przod mam celan) to tak czy siak wybralem serie nizsza Music style. Nie widze sensu inwestowania w drozsze dla surround.

Jakieś monitory od Heco godne zainteresowania?

Wczoraj sprzedałem swoje Heco celan Gt 302 i myślę ze byś był z nich zadowolony , ale już po ptokach :)

Wiec ja na Twoim miejscu bym się nimi zainteresował :)

Edytowane przez -Mike-

Wczoraj to ja za tyle style 900 sprzedałem :)

Ciekawe kto jest bardziej zadowolony , my jako sprzedający czy kupujący :)

Dodam że kolumny Heco można bardzo tanio kupić w DE , ja na swoich nie straciłem , a wręcz przeciwnie jeszcze zarobiłem parę groszy

Ostatnio były gt 302 w białym kolorze za 300 euro ( Para )

1800 złociszy :) wiec to była okazja
Celany są po ciepłej stronie? Czy raczej popadają w jasność?

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Według mnie to coś po środku :) W porównaniu do B&W 602 S3 które zastąpiły to zdecydowanie cieplejsza kolumna , ale nie tak ciepła jak Dali Zensor 3 które tez posiadam :)

A z czym to ma grac i jaka muzyka ?

Muzyka każda, raczej w stronę elektronicznej.

Została mi sie stara Yamaha amplituner, chciałem sobie zrobić drugie stereo w sypialni.

Też bardzo lubię Zensor 3, choć z Yamaha zbyt mocno "cyka" w muzyce elektronicznej.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Muzyka każda, raczej w stronę elektronicznej.

Została mi sie stara Yamaha amplituner, chciałem sobie zrobić drugie stereo w sypialni.

Też bardzo lubię Zensor 3, choć z Yamaha zbyt mocno "cyka" w muzyce elektronicznej.

Jeśli Zensor zbyt mocno Ci cyka :) to ja bym sobie darował Celany na Twoim miejscu

Mi natomiast Zensor gra w kuchni z MCR-N560 i jestem bardzo zadowolony , a szukałem długo i przerzuciłem z 12 rożnych monitorów :)

Mike jak znajdziesz chwilę to napisz proszę, jakie monitory już sprawdziłes? Dzięki (-:

Jako podstawkowe to sa opinie od fanow heco ze zensor 3 potrafi lepiej zagrac od Heco ms200

Miałem na testach Zensor 3 podłączone do Nada 326 i niby OK, przestrzennie ładnie, ale jakoś tak "wolno". Podłączyłem MS200, które robią jako tyły w KD i dla mnie gra to lepiej, z pazurem, bas pełniejszy, na pewno to rocka/metalu lepsze niż Z3. Ale mniej przestrzennie, więc jak kto woli.

• 2 tygodnie później...

witam

jako nowy użytkownik forum proszę o poradę,

nie znalazłem zbyt wielu opisów/pracowniana kolumn ms 1000 a aleva 1002

posiadam "stare" KD i przyszedł czas na wymine..., pokój to 31m2 otwarty na jadalnie 15m2

z góry dziękuje za info.

w załączniku widok z projektu - tam gdzie jest fortepian stoi wypoczynek :-)

post-70119-0-24715200-1518004508_thumb.png

Celany 702GT już grają w mojej izbie.

Heco MS 900 zostały sprzedane.

Zanim jednak to się stało miałem podłączone 2 pary kolumn i na wzmacniaczu przełączałem wyjścia A, B na zmianę w trakcie różnych utworów, żeby zrobić porównanie.

Rzeczywiście słychać różnicę w brzmieniu na korzyść Celanów.

Mają bardziej kulturalne brzmienie. Najwięcej różnic pokazywały w środku pasma. Celany są bardziej zrównoważone . W moim odczuciu w MS 900 niskie tony i wysokie są we właściwych proporcjach, a środka mają trochę mniej. Dało się to odczuć kiedy słuchałem kilku kawałków Joe Cockera, gdzie były partie saksofonu, klawiszy, wokalu. Przełączając się z MS900 na Celany wyraźniej dało się słyszeć te instrumenty. Przy MS 900 były nieco wycofane.

Oczywiście różnice nie są miażdżące więc nadal podtrzymuje, że MS 900 to świetne kolumny w swojej klasie i gdybym miał dziś znów wybierać mając skromniejszy budżet znów bym je wybrał. Spędziły ze mną prawie rok i z przyjemnością słuchałem.

Ale finanse pozwoliły na Celany i póki co osiągnąłem cel w brzmieniu. Szarpanie strun gitarowych, klawisze, sekcje dęte to poezja.

Stronka nie aktywna ale chyba ktoś z forum brał u nich gt702 za 4500 i wszystko było OK. A mają sporo sprzętu i ceny fajne.

Brałem od nich tydzień temu Magnat Quantum 805 i wszystko super więc polecam. Wcześniej miałem Heco Elan 700 ;)

Troya - dzięki za odpowiedz - a jakiego wzmacniacza używasz?

czy Celany 702GT - będą wystarczające do mojego metrażu?

Uważam, że spokojnie sobie poradzą w Twoim metrażu.

Używam Marantz PM8005. Do celanów 702gt nie trzeba potężnej elektrowni. Marantz ma w teorii 70W na kanał przy 8 Ohm. W praktyce wartości mierzone to 80W.

Przy niskim poziomie głośności bardzo równo wysterowuje kolumny. Już przy cichym odsłuchu słychać już niskie "plumkanie" kontrabasu. Ponadto zapas mocy jest spory. Zazwyczaj potrzebuję regulacji do 1/4 zakresu, aby było dość głośno.

Ja mam takie krótkie pytanie odnośnie nowszych paczek Heco. Czy mniejszy model GT 502 w stosownym dla niego pomieszczeniu zagra tak samo dobrze rozbudowanym środkiem jak model większy 702? Pytam o to, ponieważ lata temu miałem okazję posłuchać w niedużym pokoju (18-19m2) Celanów 500 i 700 i te drugie grały trochę lepiej w środku.

.

Witam!

W sumie decyzja zapadła zestaw kina domowego - Heco Music Style 500 + tyły 200 + center 2. Będzie to grało z onkyo 676. Czy ktoś wie jak spisuje się sub 25A z serii music style? Nie ma praktycznie informacji na jego temat, a ma ciekawe pasmo. Brałem pod uwagę klipsch r-12sw, ale słyszałem opinię, że lepiej wziąć tą samą linię jako uzupełnienie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.