Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsza konstrukcja na KT88

lex153

Rekomendowane odpowiedzi

Jenkins

doskonale znam adres tej firmy , tak jak pisalem widzialem wysokiej klasy produkty stamtad

Koobal

masz jakis problem? czy naprawde istnieje tylko gowno najtanszego sortu, ktorym nalezy sie podniecac, czy te piekne konstrukcje diy , na ktore zwrocilem uwage nie zasluguje na uznanie, czy musicie miec wszyscy mozgi wypelnione jakims tanim makgajwerowym propagandowym sianem, czy nie ma juz w waszych umyslach nic oprocz bełicza i mjuzik andzela?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

a może takie chińskie badziewie..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...albo takie..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czlowieku, mam nadzieje , ze wspolnymi silami taka mikroskopijna gnide jak Ty da sie w koncu z tego forum wypi...olic, bo z tego co wiem dzialasz bardzo wielu osobom na nerwy...

Nie, nie tak. Pytanie nie brzmiało "co myślisz o mnie", ani "na co masz nadzieję". Pytanie było o merytoryczne argumenty jakie przedstawisz na poparcie twoich gołosłownych twierdzeń. Nie zrozumiałeś pytania. Chyba że słowa "gnida" i "wyp..lić" uważasz za merytoryczne argumenty? No to cię uświadomię, że takie "argumenty" pomagają. Pomagają wszystkim czytającym wyrobić sobie o tobie jednoznaczne zdanie.

wejdz sobie na strone diy.hifi,suplaj i poogladaj fotki, a wogole nie probuj mnie tutaj podlapywac za slowka , bo ja nie bede Ci klentow nabijal beznadziejnymi dyskusjami dlaczego chujnia jest do dupy, nawet po Twoim apgrejdzie...

Widzisz, ten "dłubacz" w przeciwieństwie do ciebie wie o czym pisze, bo zna sprzęty o których mowa na wylot. Ty natomiast widziałeś je tylko na obrazkach znalezionych w necie, a mimo to wypowiadasz się o nich tonem znawcy. Mało tego, szkodzisz ludziom rekomendując im sprzęt taki jak np. TAC 834 który gra tak:

Ukryta Zawartość

Dlaczego polecałeś ten wzmacniacz? Obrazek w necie ci się spodobał czy była inna przyczyna? Bo że go nie słuchałeś to nie ulega wątpliwości.

Ukryta Zawartość

electro :) ja mam sprzęt polskiej myśli konstruktorskiej, zrealizowany również w Polsce (to już drugi wzmak lampowy z polski który posiadam). Co do fotki załączyłem Sun Audio (bynajmniej nie z Chin lecz trochę dalej z Japonii).

Słucham tylko muzyki.

Chyba to ... Kupię sobie tranzystorową końcówkę mocy i preamp lampowy. Za dużo kłopotu z tym wszystkim. Im więcej słucham tym jest gorzej, same rozterki, człowiek później nie wie czego chce...

Ja też dzwoniłem , robią te wzmacniacze, choć zainteresowanie średnie , cena dosyć wysoka. Nie wnikam w sprawy handlowe firmy , ale gdyby obniżyć ciutek cenę to można się pokusić o zakup.

>Jeszcze o KT88 i 6550. Jak miałem w produkcji WL60 namęczyłem się trochę zanim zaczęły te

>wzmacniacze grać jak lampowe. Choć nieco bumboxowate brzmienie tych lamp nadal pozostało.

Mam w tej chwili u siebie Jolide 801 na kt88 i dziwi mnie tekst o bumboxowatym basie. Jest wręcz przeciwnie, bas jest zwarty, sprężysty i jak na mój gust mogło by być go jeszcze więcej. Moim zdaniem największą zaletą takiej konstrukcji jest jej uniwersalność. Bardzo dobrze słucha się zarówno rocka jak i jazzu. Ważne jest z jakimi kolumnami taki wzmacniacz gra.

• 1 miesiąc później...

Jako szczęsliwy od niedawna posiadacz zestawu PrimaLuna Three i końcówki Five na kt88 muszę przyznać że duskusja jak na tak doświadczonych Kolegów jest troche..zabawna, gra zestaw i az wstydzę się przypominać tę podstawowa prawdę. Mam dynaudio 52se i uparłem się jakiś czas temu napedzić je lampą, nie będę wymieniał wszystkicj wzmacniaczy ale był też wśród nich Amplifon wt 40 kt pożyczyłem wybierając się do Staszowa po nowy no i...nie poradził sobie a jeśli używamy określenia bumboxowatego brzmienia to bardziej pasowało ono własnie do tego zestawienia/może raczej cienko grajace radio tranzystorowe?bez cienia złośliwosci/ Zestaw PrimaLuny gra Muzykę tak że zapominam już o tym jaki sprzęt gra, mocno,świetnie nasycenie barw, wysterowanie no i bas o kt powinienem założyć osobny wątek-tyle o kt88 i dynaudio

Ależ OCZYWIŚCIE że gra zestawienie. Nie każdy wzmacniacz będzie pasował do każdych kolumn, to jasne. Opinie wyrażane przez kolegów to w pewnej mierze także kwestia indywidualnych preferencji. Miałem w swoim życiu lampiaki na przeróżnych lampach, na 6L6, EL34, "diabełkach", 845, KT88, 2A3...

Każda z wymienionych lamp posiada pewien indywidualny rys, własny charakter który można usłyszeć w wiekszości (sensownych) aplikacji tych lamp. I w tym właśnie miejscu dochodzą do głosu indywidualne upodobania. Jeden będzie wolał słodki i barwny dźwięk "diabełków", a inny będzie wolał dynamikę i chirurgiczną precyzję KT88. Mam oczywiście na myśli granie w zestawie z przede wszystkim odpowiednio dobranymi kolumnami, ale i z odpowiednim źródłem.

Niemniej jak ktoś kocha dźwięk bezpośrednio żarzonej triody to większość pentodowców zawsze pozostawi u niego uczucie niedosytu. I vice versa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.