Skocz do zawartości
IGNORED

Optymalny ciepły wzmacniacz do Siest

100na

Rekomendowane odpowiedzi

no chyba że tak, w takim przypadku również Rotel będzie lepszy od np tego Nada 3240

chociaż NAD gra ciepło to nie ma wrażenia zamulenia i braku rozdzielczości (jak np w starych Pioneerach)

Widze ze wystepuje wiele sprzecznych opini :-( Ha wiec nadal jestem w stereofonicznych malinach, ok powidzmy ze odpuszcze piatkowe wieczory przy piwku na nastepne 3 weekendy i dam 700zl za cos godnego uwagi no chyba ze w tej chwili na allegro naprawde nic niema (czekac nie czekac?)

xatt, 11 Mar 2009, 16:36

>>..Siesty sa zmulone..< gościu bez obrazy ale ty sam chyba jesteś zmulony...Podejrzewam że nie

>słuchałeś jak siesty grają

ja akurat słuchałem i .....były zmulone. Chyba że każdy ze słuchających ma inny poziom odniesienia zmulenia. Jakbyś znalazł stary ampli Yamahy RX-V-795a, który kiedyś posiadałem (jak zarobisz możesz podłączyć końcówkę mocy)to bez dłuższych odsłuchów możesz kupować w ciemno ( ps. nie sprzedaję i nie wiem kto ma :) Nowy kosztował ponad 3500 złotych, Teraz w granicy 700-800 złotych ustrzelisz.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ok praktycznie sie zdecydowalem, na ringu pozostały: NAD 306 VS. ROTEL RA-931 MkII co do rotela to zastanawiam sie czy nie zabraknie mu poweru,co z tej 2ki wybrac? ewentualnie cos co sie niespodziewanie pojawi na allegro w ciagu najblizszych dni (albo tam jest ale nie zaproponowaliscie:-)

100na, 11 Mar 2009, 17:24

ROTEL RA-931 MkII co do rotela to

>zastanawiam sie czy nie zabraknie mu poweru,co z tej 2ki wybrac?

zabraknie poweru? Rotela 2x40w jest jak co niektórych 2x100w. Wat watowi nierówny.

Ale najlepiej odsłuchac lub umówić się ze sprzedającym na zwrot. I proponuje zacząć od rotela....:)

OK praktycznie sie zdecydowalem na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale :-) jesli jest jakis ciekawszy wzm. rotel w tej chwili na allegro to prosze o propozycje (do 700zł)czy uwazacie ze taki zestaw plus tytułowe siesty zagraja tak jak w temacie wątku? dodam ze jest to moj pierwszy zakup sprzetu stereo wiec zdaje sie na całkowicie na wasze opinie:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bedzie Pan zadowolony!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Wybór Rotela bardzo właściwy. Nie ma się co zastanawiać. Jesli już kupisz i nie będziesz mieć pieniędzy na dodatki w postaci kabli to na początek zamiast bardzo drogich kabli kupowanych w ciemno polecam jako kable głośnikowe- przewód antenowy koakjsalny 75 Om. Jaj sobie oczywiście nie robię bo właśnie wczoraj spróbowałem. Zakup nie drogi i można sobie sprawdzić. Do Twoich Siest mogą być referencyjne :)

pool80, 13 Mar 2009, 12:38

>wzmak tak, natomiast co do cd to są pewenie lepsze.. np stare marance z laserem za 25pln

niekoniecznie i zalezy jaki. Miałem kiedyś starego cd Marantza. Z moimi space'86 grał nie przymierzając jak sony model chyba 220 za 20 złotych. A kosztował wówczas mnie kilkaset. Na tych głośnikach żadnej różnicy. Dlatego jak już kupi ten sprzęt będę molestować go o zmianę tych pierdziawek...

Około 12 lat temu , gdy był nabywany nowy rotel 935 był sprawdzany ze źródłami od tej samej serii. Lepiej wyszedł z ocieplonym maranzem 67 mk2, i z nim pozostał do dziś.

100na, 13 Mar 2009, 13:27

>No dzięki:-(

nie napisałem to aby Ci dogryźć, no może troszkę. Obawiam się,że na tych kolumnach możesz do końca nie docenić fajnego i bardzo przyjemnego dźwięku produkowanego przez Rotela. Ale sam zobaczysz,że z czasem sam się zakręcisz za nowymi klockami. I przed małżonką nie będziesz musiał fałszować faktur.:) Wystarczy, że sama posłucha.

Jak nabędziesz wzmacniacz, to wygrzej te kolumny, ich charakter na przełomie miesiąca zmieni się tak bardzo, że będą nie do poznania. Nie wiem czemu ale one strasznie długo dochodzą do siebie. Mam chwilowo w domu kilka "tanich" pudeł włącznie z podłogowymi siestami i powiem Ci, że przypadły mi one do gustu. Mimo, że są procentowo znacznie tańsze od towarzystwa, to bardzo przyjemnie się słucha muzyki - nie kolumn :) Niektórzy mówili, że są one ciemne, ja ich tak nie odbieram. Góry jest pod dostatkiem, brakuje jej tylko rozdzielczości, takiej żylety. Natomiast przyjemny jest dół, może nie wgniata w fotel i nie robi masażu serca ale za to jest bardzo różnorodny. W każdych konstrukcjach za podobną cenę są jakieś braki lub nadmiary, coś do czego można sie przyczepić, trzeba znaleźć jakiś kompromis. Chyba każdy z nas zupełnie czego innego oczekuje od dźwięku lub inaczej go odbiera, dlatego tez tak różne opinie, dlatego posłuchaj i opisz wrażenia ;)

Dzieki za cieple słowo sporo czasu poswiecilem na znalezienie optymalnych dla siebie kolumn ale co do ich zakupu bylem przekonany na 100% mysle ze w tej cenie niema nic (dla mnie) lepszego no i sa patryjotyczne :-) .Jesli macie chwile czasu to zuccie okiem na allego czy jest tam jakis cd ktory zagra z tym wzmacniaczem i kolumnami tak 200-300 zł no taki na poczatek:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cenowo pewnie podejdą Ci 53-ki, nie jestem w stanie porównać 67 vs 53 , popytaj, 67 można nieźle modować...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tu wspomina się o a503r, że to lepszy wybór od 702r

kiedyś kupiłem te a503r na allegro, ot miałem takie wyobrażenie o wzm na mosfetach- suchy zimny sterylny..

niestety rzeczywistość okazała się mieć do tego jak pięść do nosa, to jest fajny ciekawy (i tani) wzm (patrz recenzja z pierwszego linku), ale nie jest neutralny, wszystko ociepla- mimo naprawdę świetnej precyzji odrysowania szczegółów

właśnie miałem takie myśli na wspakt do tematu wątku- kupić do tego jakieś suche chłodne kolumny, nieduże BR na niedużych głośnikach

:-)

ot taka ironia losu, to a503r jest prawie stale na allegro za +-400zł

Ukryta Zawartość

Wiec stało sie Rotel 931 który mial byc zakupiony zostal sprzedany poza allegro zastapi go na razie ten oto wzmak jak zagra z siestami? napisze jak podłącze w odwodzie pozostaje zakupiony dla frajdy ROTEL RA-820B niestety jako zrudło cd Philips cd-713

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Narazie zestaw sie wygrzewa w składzie jak wyżej + interkonekt Klotz LaGrange kable klotz Twinax LY240, nie chcialbym przedwczesnie oceniac brzmienia ale ,jak narazie :

-ostra góra, żyletki ,nawet Martyna Jakubowicz syczy

-mało ciepła, wokale wycofane syczace brak ciepła i namacalnosci Freddie Mercury i inni wokalisci za kocem

-niskie tony wszystko ok ,responsywne ,dynamiczne,bas schodzi nisko kontrolowany.

W sobote wymieniam tego badziewnego philipsa ma Marantza CD 52mkII se mam nadzieje ze cos to wniesie

do systemu jesli nie poczekam jeszcze czy cos sie zmieni z czasem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.