Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwaracze sieciowe/USB TEAC WAP-xxxx

wiatrak

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyłka. Z pilotem jest tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

tomekf77, 25 Cze 2010, 21:42

>Mam prośbę do osób posiadających WAP-2200 lub WAP-4500 żeby napisali jakie dyski twarde im działają

>(producent i model). Mam WAP-4500 i dysk Western Digital 1200VE (120GB) 2.5" nie jest wogóle

>widoczny dla urządzonka.

niektóre urządzenia obsługują tylko partycje FAT32 i nie dają rady sobie z NTFS - sprawdź jaką masz - jeśli NTFS to zrób FAT32 i spróbuj

• 1 miesiąc później...

Czy ktoś kto posiada któryś z modeli TEAC'a może opisać jak to faktycznie działa, bo spotkałem się z opinią, że pilot reaguje wolno i zamula. Aha i samo wykonanie pudełka pozostawia wiele do życzenia?

Czy ktoś kto posiada któryś z modeli TEAC'a może opisać jak to faktycznie działa, bo spotkałem się z opinią, że pilot reaguje wolno i zamula. Aha i samo wykonanie pudełka pozostawia wiele do życzenia?

Mam model WAP-4500, zgadza sie, pilot dziala wolno, bardzo czesto traci lacznosc z odbiornikiem, dzialanie przyciskow jest bardzo nieprecyzyjne.

Pomysl na urzadzenie super ale wykonanie i soft to wg mnie zupelna porazka. I pisze to z bolem bo jakby nie te mankamanty to nie potrzebowalbym nic wiecej.

PS. sorry za brak polskich literek, ale cos pod opera klawiatura mi zle dziala

@ tomekf77

Zapewne retoryczne pytanie, ale czy aktualizowałeś firmware? Podobno ma to wpływ na działanie pilota, info niepewne bo google translate kiepsko szprechen dojcz. :/

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ukryta Zawartość

Tak podtykam tego Muvida, może ktoś kupi i podzieli się wrażeniami? ;)

Ukryta Zawartość

Według specyfikacji tak, co ciekawe niższy/wczesniejszy model odtwarza: MP3 / WMA /AAC / FLAG (zapewne FLAC). Przydałoby się także .WAV.

@ tomekf77

Zapewne retoryczne pytanie, ale czy aktualizowałeś firmware? Podobno ma to wpływ na działanie pilota, info niepewne bo google translate kiepsko szprechen dojcz. :/

Oczywiście firmware jest najnowszy tzn. z zeszłego roku (ver. 1.2.3.7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) , nowszego nie znalazłem.

Ukryta Zawartość

Ciekawe, czy Twoje problemy to cecha urządzenia czy przypadłość egzemplarza?

No to szukania playerka ciąg dalszy... :(

Ciekawe jak Teac spisywałby się jako odtwarzacz plików z USB. To znaczy aby nie tworzył biblioteki mediów, bez indeksacji ID3Tag i wyszukiwania metadanych, po prostu eksploracja folderów i odtwarzanie wybranych plików. W takim przypadku nie mamy oczywiście funkcjonalności szukania po gatunku czy wykonawcy, ale za to urządzonko mogłoby sprawniej działać. Należałoby oczywiście odpowiednio zorganizować swoje zasoby, ja póki co rip'y CD do mp3 dla przenośnego grajka trzymam w folderach <artysta - tytuł płyty> i podobnie robiłbym zgrywając CD do .wav (.flac).

Zresztą miałem kiedyś pytać o taką konfigurację któregoś z użytkowników WAP'a, ale odpuściłem...

Ciekawe jak Teac spisywałby się jako odtwarzacz plików z USB. To znaczy aby nie tworzył biblioteki mediów, bez indeksacji ID3Tag i wyszukiwania metadanych, po prostu eksploracja folderów i odtwarzanie wybranych plików.

Wieczorem mogę zrobić taki test. Aktualnie mam przestanowany cały dysk, ale i tak korzystam z układu katalogów a nie tagów. Usunę bibliotekę mediów i zobaczę czy coś się zmieniło.

Wieczorem mogę zrobić taki test. Aktualnie mam przestanowany cały dysk, ale i tak korzystam z układu katalogów a nie tagów. Usunę bibliotekę mediów i zobaczę czy coś się zmieniło.

Hm, no nie wiem czy jest różnica. Może jest trochę lepiej a może mi się tylko tak wydaje. Potestuję tak z tydzień i zobaczę.

Ale jedna rzecz się nie zmieniła, przyciski pilota dalej są bardzo niedokładne, tzn. bardzo często jedno naciśnięcie odbierane jest jako dwa jedno po drugim, albo nie jest rejestrowane wogóle.

A taki fikuśny pomysł ten WAP... :/ Made in China?

Jak tam chłopaki idą poszukiwania? Bo chyba trzeba stwierdzić, że najtańszy gotowy serwer muzyczny, który jednocześnie działa to Sqeez. Zaczynam się faktycznie zastanawiać nad złożeniem czegoś na bazie bezgłośnego komputera. Jednak bardzo chciałbym go wyeliminować.

Bo chyba trzeba stwierdzić, że najtańszy gotowy serwer muzyczny, który jednocześnie działa to Sqeez.

Relacje z wątku w dziale stereo jakoś temu przeczą, a bynajmniej jeśli chodzi o obsługę poprzez USB

Wyjście liniowe łączysz ze wzmacniaczem stereo. Wyjście cyfrowe z przetwornikiem cyfrowo analogowym (DAC'em) lub z amplitunerem - najlepsza opcja jeśli chodzi o jakość dźwięku. Odtwarza FLAC.

Porownywal moze ktos jakosc dzwieku z wyjc analogowych w porownaniu do standardowych/zwyklych odtwarzaczy CD, czy mozna wyczuc jakas roznice ?, Jak dlugo wytrzymuja baterie w pilocie, wyswietla on nazwy plikow, i laczy sie z ze stacja, moze pomaga wylaczenie podwietlania ?, Gdzie najlepiej/najtaniej kupic go mozna w Polsce ?,

Cos o tuningu TEAC WAP-XXX, mozna to pewnie wykorzystac do innych, podobnych odtwarzaczy :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Porownywal moze ktos jakosc dzwieku z wyjc analogowych w porownaniu do standardowych/zwyklych odtwarzaczy CD, czy mozna wyczuc jakas roznice ?, Jak dlugo wytrzymuja baterie w pilocie, wyswietla on nazwy plikow, i laczy sie z ze stacja, moze pomaga wylaczenie podwietlania ?, Gdzie najlepiej/najtaniej kupic go mozna w Polsce ?,

U mnie Teac nie jest w pełni samodzielnym odtwarzaczem- używam go jako "transport" a konwersja dokonuje się w zewnętrznym DAC.

W tej roli sprawdza się doskonale . Jako samodzielne urządzenie - dźwiękowo jest dość przeciętny a wyjście słuchawkowe to już kompletna porażka :-)

Baterie w pilocie mi przestały działać po około 4 miesiącach - teraz używam akumulatorów wiec problemu nie ma.

Swoja droga - pilot z wyświetlaczem - to był dla mnie główny argument przy zakupie tego urządzenia.

Poprzednio używałem innego mediaplayera - ale konieczność włączania TV celem nawigacji po plikach była dla mnie zbyt uciążliwa.

Reasumując - decydując się na kupno Teac-a w charakterze "audiofilskiego" źródła dźwięku - trzeba od razu brać pod uwagę kupno zewnętrznego DAC

posiadającego wejście optyczne - gdyż TEAC niestety nie został wyposażony w wyjście cyfrowe coaxialne

Co prawda - można takie wyjście w prosty sposób dorobić - ale wiąże się to z utrata gwarancji :-)

Pozdrawiam

PS

Ja swoje urządzenie kupiłem poza Polska

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.