Skocz do zawartości
IGNORED

Lodówka mi padła

arekk17

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule, więc muszę kupić coś niedrogiego do ok.1,5pln.Niestety zielony jestem, a po lekturze w necie jeszcze bardziej. Kupował ktoś z was ostatnio ten mebel i jest z niego zadowolony. Nie ma być wodotrysków, najważniejsze, żeby była w miarę cicha. Wspominam o tym, bo znajomy niedawno kupił sobie Candy i niestety do kulturalnych nie należy, jest dużo głośniejsza niż mój padnięty 10-letni Polar.

https://www.audiostereo.pl/topic/50084-lod%C3%B3wka-mi-pad%C5%82a/
Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ech, kiedyś to robili sprzęty AGD :))

Polara miałem do niedawna, 16 latek pracowała i się w końcu jej sypnęło.

Obecnie idąc za ciosem i popierając polski produkt kupiłem Amicę i jestem zadowolony.

Bezgłośna praca.

Jak się sypnie po gwarancji to i części będą tańsze niż zachodnich.

sb

Gość stary bej

(Konto usunięte)

arekk17

Najlepiej to idź do sklepu, jakiegoś dużego marketu.

Rzecz polega na tym że są różnice w cenach tego samego artykułu na rożnych stoiskach.

Kupowałem w warszawskiej Arkadii.

W Saturnie, AGD i RTV, oraz Cerfurze ta sama lodówka miała inną cenę, choć jest to istotne, to też należało by przeprowadzić rozmowę z personelem danego stoiska.

Jak gościu jest rozmowny i kumaty to powie Ci gdzie dany wyrób był robiony/produkowany.

Ja przy okazji zakupu pralki Beco dowiedziałem się po namolnej rozmowie, że moja była robiona/składana w Turcji, choć to produkt angielski.

Electrolux robi ciche lodowki i dosc tanie. Liebherr pewnie dobry ale te ceny! ;)

Dla przypomnienia - elektrolux to juz nie firma ze Szwecji bo sprzedali logo jakims chinczykom czy innym skosnoookim. Sprzet jednak jest akceptowalny.

pzdrw

sosos

Co jak co, ale Amicę bym odpuścił. Miałem pralkę - sypała się jak cholera, teraz mam lodówkę, co prawda juz 5 lat, ale są w niej trzy czujniki i żaden już nie działa... A serwisant pocieszył mnie, że tak juz będzie z tą lodówką :(

pzdr

W sumie to myślałem o Liebherr, ale czy te najniższe modele trzymają poziom jakościowy tych z górnej półki? Z tak zwanych "pewnych" marek wymienia się też jeszcze Boscha i Siemensa, ale to już chyba nie to co kiedyś. Z lodówką to chyba jest tak, jak się trafi, Przed chwilą byłem u sąsiada na piwku, u niego stoi 2-letnia Ardo. Zero syków ,bulgotów i tym podobnych. Ech...mój stary Polar.....

Mam od ponad roku (kupiona we wrześniu 2007) lodówkę LG model GR-B359PLQA.Jest bardzo cicha i co ważniejsze NOFROST działa wyśmienicie.Elektroniczny regulator temperatury również spisuje się bardzo dobrze.Początkowo bałem się,że te półki szklane pękną pod ciężkimi garkami ale nic im nie jest nawet gdy postawię na nich np. ciężki (około 8 kg) rondel z gołąbkami czy innym ptactwem.Jeżeli gabaryty pasują to jak najbardziej polecam.

Liebher taki dobry nie jest, potrzaskaly mi w nim polki, obciazenie bylo ale w innych tez tyle pakowalem i dawaly rade. Cicha byla, fakt, jednak miala nie zmrazac sie, a trzeba bylo rozmrazac. Zawiedziony bylem. Bardzo podoba mi sie indesit, wykonanie i naprawde cichutka, rodzice taka kupili. Aktualnie mam elektroluksa, generalnie jest ok, tylko buczy troche jak agregat pracuje.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

arekk17

Lodówę kupisz jaką Ty będziesz chciał, każdy z Kolegów ,również i ja, opowiadamy o ich zaletach i ewentualnych wadach.

Wspomniane były, pękające pod ciężarem, szklane półki w jakiejś firmówce, w Amice też się bałem że te szklane nie wytrzymają, koleś w sklepie jeszcze przed zakupem walił z pięści w to szkło, więc jestem o ten element spokojny.

Zakupu dokonałem jakieś 8 miechów temu i od chwili włączenia nie była rozmrażana, co nie znaczy że nie była przecierana ściereczką i specjalnym płynem wraz z dokonywanym myciem półek i schowków, takie zabiegi czysto higieniczne jakich dokonuje się raz na jakiś czas.

Z tym sprzętem nie mam problemów, jak na razie :)).

Natomiast pralki tej firmy bym nie kupił, za duże ryzyko wtopy kasy po gwarancji, trzeba mieć świadomość stopnia złożoności danego urządzenia.

Najczęściej jest tak że sprzęt psuje się w pierwszych miesiącach po upływie gwarancji czego doświadczyłem kupując TV Panasonca, bardzo ch....a firma się z niej ostatnio zrobiła.

Walery, 16 Mar 2009, 17:20

>Ariston, produkowana w Łodzi, mam niecałe 4 lata, gdyby nie to że trzymam tam jedzenie i nie tylko

>nie wiedziałbym że mam lodówkę;-)

No kurna, tylko nie Ariston! Mialem taka 3 lata i byly to 3 lata meki! Nie wylaczala sie, chodzila na okraglo i to halasujac niemozebnie. Sprawdzilem zuzycie pradu dobowe i wyszlo 1,34 MW (!). Kiedy chcialem sluchac muzyki to wylaczalem z kontaktu (kuchania ma dziure na pokoj). Koszmar. Przyszedl pan naprawiac w ramach reklamacji, wymienil termostat i jakies inne ciala i co? Nic, dalej to samo! Wywiazlem na smieci 3-letnia lodowke! Ariston - zapamietalem do konca zycia.

Tak nawiasem ta firma zaczynala od produkcjia na tzw. rynki wschodnie. Fuj! Never ever.

pzdrw

soso

Witam!

Mam ten sam kłopot co autor niniejszego postu.

Z relacji ludzi w sklepach dobre opinie ma Bosch I Siemens.

Electrolux tak sobie chociaż w kategorii cena to najlepiej wypada.

Sam mam w donmu od 3 lat Boscha. Nadal chodzi bez awaryjnie, ale...

ale od czasu do czasu startuje i to głośno bulgocze. Chyba z 2 razy była rozmrażana - oc co chodzi?

Dotychczas się nie popsuła, ale często są na ściankach wewnętrznych krople wody. Nie wiem czy tak ma być?

Napiszcie.

Dużo dobrego słyszałem o Liebrh..., że solidnie zrobiona, u Niemców - to opinia znajomego z serwisu.

Znajomi mają Whirpoll... działa cacy, cicho, żadnych skroplin, elektroniczna regulacja temperatury.

Sam nie wiem, a muszę kupić na dniach...

Pozdrawiam!

Mam Siemensa od 10 lat,i jak na razie (odpukać) pracuje bez zarzutu

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Europa Panowie ! Wczoraj bedąc w sklepie pogadałem sobie ze sprzedawcą., ten polecił Gorenje jako bezpieczny wybór za rozsądne pieniądze. Był tak pewny swego wyboru,ze zaproponował dowiezienie lodówki do domu na próbę na jedną dobę zupełnie za free, bez żadnych kaucji! Jak mi spasuje,mogę ją kupić, jak nie, przyjedzie i ją odbierze. Jak powiedział, tak zrobił. Wczoraj punkt 12.00 lodówa wjechała do kuchni.

Faktycznie, zero trzasków, bulgotów i innych dziwnych dzwięków.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

warto czasem poczytac takie stronki, czasem po przezczytaniu opinii mozna ominac całkowity szajs.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O whirpoolu słyszałem raczej złe rzeczy. Pralki i zmywarki nie są solidne. Zbudowane jak wyrób jednorazowego użytku. Wszystko z cienkich plastików. O lodówkach nie wiem na razie nic. Całą swoją renomę firma zawdzięcza świetnej kampanii reklamowej.

Mam jeszcze kilka słów na temat lodówek. Podobno teraz z nie pamiętam jakiego względu, producenci muszą dawać jakiś gaz, którego wcześniej nie używano. Gaz ten powoduje zatykanie instalacji co w rezultacie powoduje złe chłodzenie po dosyć krótkim czasie użytkowania lodówki. Stare lodówy będą na chodzie znacznie dłużej niż dzisiejsze. Do tego dochodzi sterowanie elektroniczne w nowych vs. sterowanie termostatem w starych. To i to może sie z czasem popsuć, ale wymiana termostatu to wydatek ok 100zł, a płytki z elektroniką kilka dobrych stów.

Moja wiedza na temat agd nie jest zbyt precyzyjna, gdyż zaczerpnięta od kumpla, który ma serwis agd. Jak idziemy na piwo to on mi gada o pralkach itp, a ja mu o głośnikach i wzmakach :D

Znamy juz budzet ale przyda sie wiecej danych, w jakim pomieszczeniu bedzie ta lodowa, jakie sa preferencje dzwiekowe, tzn. jak ma brzeczec agregat. No i chyba sprawa oczywista, jesli bedzie bez zamrazalnika to solidne standy przydadza sie :)

soso, 16 Mar 2009, 19:51

>Ariston - zapamietalem do konca zycia.

>Tak nawiasem ta firma zaczynala od produkcjia na tzw. rynki wschodnie.

Jesteś pewien? Bo Ariston to marka premium Indesitu. Zresztą powoli chyba zacznie zanikać bo właściciel praw do nazwy kosztuje ich za dużo;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.