Skocz do zawartości
IGNORED

Lodówka mi padła

arekk17

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"O whirpoolu słyszałem raczej złe rzeczy. Pralki i zmywarki nie są solidne. Zbudowane jak wyrób jednorazowego użytku."

Nie wiem, jak obecne. Używam prostej pralki Whirpool od pi razy oko 15 lat i generalnie działa bez problemu.

Witam!

Ja mam teraz pranie mózgu z zakupem lodówki.

Gore... nic na ten temat nie słyszałem.

Dla mnie ma mieć max 185 cm wys, na max. 60 cm szer, inox, koniecznie jak naj ciszej pracująca.

Stać będzie w aneksie. Jakie typy do 1600-2000 max. zł.?

No wilpul to chyba zalezy zupelnie jaki model, mam szwedzka mikrofale i wloski piekarnik pod zabudowa, sa rewelacyjne i bardzo ladne, a dluuugo wybieralem z zona. Natomiast turecka zmywara, chyba najwyzsza w ofercie, bardzo dobrze sie sprawuje, myje dzien w dzien ale jakosc montazu to nie jest najlepsza. Musieli mi w niej drzwi wyregulowac i gumy przekleic, bo puszczala... po kilku produktach z tureckich montowni, wyrobilem sobie juz zdanie na temat tamtejszej jakosci.

Ja też źle słyszałem o whirpoolu.

Natomiast co do włoskich produktów to ja jednak odradzam. Mam pralkę indesit - gwarancja się już skończyła po 2 latach. Działać działa, ale zardzewiała mi klapa !!. Farba odchodzi jak w 10 letnim oplu.

chick, 19 Mar 2009, 12:03

>Gorenje, mam od 3 lat, cicha i bezawaryjna. Automatyka danfosa, więc nie ma się co psuć. dobra

>choć niedoceniana firma

Statystyka wskazuje, ze automatyke danfossa ma 60% lodowek swiata ;). Zatem relax.

pzdrw

soso

-> Kubek

A nie masz problemow z uziemieniem pralki? Kiedys mialem ladowana od gory i cala klapa zaszla rdza, lakier mozna bylo szpachelka ściagac. Po oczyszczeniu i ponownym lakierze chwilowo byl spokoj ale znow zaczela gnic. Jak sie okazalo, przyczyna bylo uziemienie pralki, ktore nie funkcjonowalo dobrze. O ile dobrze kojaze, to instalacja byla dwuzylowa i bolec byl mostkowany.

Kubek, 19 Mar 2009, 11:11

>Ja też źle słyszałem o whirpoolu.

>

>Natomiast co do włoskich produktów to ja jednak odradzam.

Zanussi, zakupiona w 2000r, zero problemów do tej pory, odpukać. Przeżyła parę Boschów, Electoluxów i innych nie włoskich u znajomych. Także proponowałbym jednak nie generalizować.

liberas, 19 Mar 2009, 13:04

>-> Kubek

>

>A nie masz problemow z uziemieniem pralki? Kiedys mialem ladowana od gory i cala klapa zaszla rdza,

>lakier mozna bylo szpachelka ściagac. Po oczyszczeniu i ponownym lakierze chwilowo byl spokoj ale

>znow zaczela gnic. Jak sie okazalo, przyczyna bylo uziemienie pralki, ktore nie funkcjonowalo

>dobrze. O ile dobrze kojaze, to instalacja byla dwuzylowa i bolec byl mostkowany.

Nie, nowy budynek i instalacja jest ok. Moja też jest ładowana od góry.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.