Skocz do zawartości
IGNORED

Rogers LS7 - czy warto

mariuszdab

Rekomendowane odpowiedzi

Pewno!

Jak ustawisz pole odsłuchu w części pomieszczenia:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Czyli nawet w 40 metrach spokojnie zagrają:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

kazik-t, 21 Mar 2009, 15:09

>otrzymałem wiadomość, że z przyczyn absolutnie nie audiofilskich, kolega Mariusz Rogersów nie

>zakupi, tym samym, kolumny są wolne od zobowiązań i chętne do zmiany właściciela :)

Kurcze, no szkoda, ale nie zamierzam walczyc z zona:), nie pasowalo zonie, ze musza byc dodatkowe graty w postaci podstawek, jeszcze pracuje nad tym, jestem wkurzony, brrrrrr........ku.....mać:)

:) :) :) Jak juz wspomnialem pracuje nad tym i byc moze, ze z Kazikiem ubije interes, jak nie sprzeda skrzynek, i tak juz dzisiaj zaplusowalem, kupilem dwa worki ziemi i dwa worki kory do wszelkiej masci zieleniakow(wiosna przyszla) :)

mariuszdab>>>

Chłopie! Takich rzeczy nie negocjuje się z żoną! Sza...

Porażka! Pokaż, kto rządzi!

Tak przy okazji, mam żelazny sposób na takie inwektywy. Moja też kiedyś mi tak rzekła.

Wtedy zacząłęm kupować sprzęty ważące po 100 kg i za cholerę nie mogła ich wyrzucić:) Trzeba trochę myśleć!

Teraz po prostu przyzwyczaiła się.

Poniżej część pokoju dziennego/gościnnego.

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cos czuje, ze nalezaloby postawic malzonke przed faktem dokonanym, kupic Rogersy, wstawic do pokoju i po sprawie(jak bedzie w pracy :)). Na razie postawiłbym je na podlodze na podkladkach granitowych 30x30x5 a z czasem jakies standy bym wykombinowal.

I tego Ci życzę:)

Potem będziesz rozmyślał i żałował...

W końcu - raz się żyje!

Powodzenia!

ale k... obciach. A możesz mieć swój gust? czy też nie? dziwę się, że masz jeszcze dostęp do netu. Ale po przeczytaniu tego posta twoja żona pewnie Ci odetnie - tak jak penisa.

Dobrze że pewnie bracia mroczkowie wyglądają identycznie w "waszym" TV w m jak miłość a doktor burski jest niezmiennie piękny i gładki.

pantofel potęgą jest i basta...

obciach na maksa. ten wątek ma zdecydowanie żenujące zakończenie. Właśnie kupiłem sobie nowe kolumienki - gdyby nie to wział bym te rogersy teraz, tak dla zasady i zabawy i dał sobie pod nie najbrzydsze standy i napisał autorowi wątku zajebiaszczą reckę!

>zukzukzuk, 22 Mar 2009, 00:24

Czy takie podstawki, które widać na wklejonym przez Ciebie zdjęciu, te z odchyłem kolumny do tyłu można gdzieś kupić standardowo czy robiłeś je jakoś na zamówienie?

Pozdrawiam,

jeśli chce się uprawiać swoje hobby a żona na to nie pozwala oznacza to koniec człowieka. Zawsze twierdziłem, że połączenie żony i audiofila to siedzenie na drżącym wulkanie i w cztery litery coraz goręcej.....(są bardzo małe wyjątki od tej reguły jak zawsze a ich czestotoliwośc to

1 : n!) :)

Gość

(Konto usunięte)

lulu, 22 Mar 2009, 07:20

>P.S. Rogers jest kultowy ja bym brał w ciemno.>

mieć coś kultowego, to nic innego, jak być trendy...może zacznę na te kolumny laseczki wyrywać !!

i coś mi ich coraz bardziej szkoda................

Seba masz racje !

OBCIACH I DZIECINADA !

Chcialalbym ale sie boje....

Ale moze na kolejne 15 klockow Nada zona sie zgodzi...

swoja droga uzasadnianie swojego niezdecydowania zona...obwinianie ja wrecz za swa niemoc...

i bagatela !!!

oficjalne pisanie o tym na forum przed ludzmi ... po prostu Mariuszdab wyglada na to ze dobrze ci w spodniczce pod spodniczka...

to nie chodzi o "trendy" tylko o to jakie są rogersy, słuchałem wielu i są bardziej niż ok. Ja trendom czy modom się nie poddaję. Wręcz przeciwnie wywołują u mnie niechęć. Moda jest dla wszystkich jak i treny a jak kupisz rogersa to będziesz w zdecydowanej mniejszości, elicie. Inną sprawą jest czy brzmienie się podoba. Jeśli tak to ok. jeśli nie to do niczego nie namawiam.

STOP! OGŁASZAM KONIEC WĄTKU:)

Niestety szczypta humoru o dezaprobacie zony, jaka dodalem zostala zle odebrana i zrozumiana przez niektorych, w zwiazku z czym proponuje skonczyc watek. Pozdrawiam i sedecznie dziekuje za wszelkie rady i podpowiedzi.

Tzn. 20, 30 lat temu ?

Mi tu chodzi o to jak z zawieszeniem głośników, membranami itd... czy to jeszcze jest na chodzie czy już raczej kończą swój żywot :)

Chcę kupic takie wielkie pudła z dużymi głośnikami (cierpię na niedostatek basu w muzyce :), na alegro są np. Tannoye t-115, też ładne ale 30 letnie, więc nie wiem ile jeszcze podziałają, ze zdjęć nic nie wynika.

Dlatego jestem ciekaw.

Gość

(Konto usunięte)

cripple kiwi, 22 Mar 2009, 18:36

>Tzn. 20, 30 lat temu ?

>Mi tu chodzi o to jak z zawieszeniem głośników, membranami itd... czy to jeszcze jest na chodzie czy

>już raczej kończą swój żywot :)>

z takim podejściem i wiedzą, raczej nie interesuj się używkami, kup nowe w sklepie, otrzymasz gwarancję na kilka lat.

Do dużego basu, polecam tobie kolumny z przetwornikiem GDN 30/80/2,8 ...będziesz zadowolony.

Przecież napisałem że pytam z ciekawości jaki jest wiek takich głośników i w związku z tym ich stan techniczny.

I co otrzymałem ?

Propozycje jak dla szukającycvh konfliktu klonów.

Gdybym wiedział to bym nie pytał, logiczne chyba.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.