Skocz do zawartości
IGNORED

Unison Research klub

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, micmus napisał:

I jest zauważalna zmiana na plus względem tych zainstalowanych firmowo ? Bo ja tak jakoś w gorącej wodzie kompany i kliknąłem sobie właśnie dziś te Psvane Art 😁

Czy na plus tego jeszcze nie jestem pewien. Wydaje się, że tak. Na pewno jest wyraźnie inaczej.

Będę porównywał lampy, jak każda para pogra ok. 60 godzin. Dlatego teraz czas na zmianę, aby Genalexy też się "wygrzały".

1 godzinę temu, jantor napisał:

W zasadzie było, bo teraz testuję już Psvane Art. Po weekendzie będą Genalex Gold Lion ze współczesnej produkcji.

No ciekawe, mam na stanie oba modele. Daj znać.

.

10 minut temu, J4Z napisał:

No ciekawe, mam na stanie oba modele. Daj znać.

Skoro masz na stanie oba modele, to czemu chcesz się opierać na mojej opinii?

U każdego z nas może być inaczej, z uwagi na wpasowanie się w resztę toru audio.

Tak po ludzku jestem ciekaw Twojego odbioru. Właśnie dlatego, że je znam. Tzw. wymiana doświadczeń...

Czy oprócz pomagania, trollowania i kłótni nie po to jest forum? 😄

.

16 godzin temu, J4Z napisał:

Tak po ludzku jestem ciekaw Twojego odbioru. Właśnie dlatego, że je znam. Tzw. wymiana doświadczeń...

Czy oprócz pomagania, trollowania i kłótni nie po to jest forum? 😄

Jasne, podzielę się moją subiektywną opinią.

Jakie jeszcze próbowałeś - z sukcesem - lampki poza tymi dwoma, bo może rozszerzę test jeszcze o nie?

Edytowane przez jantor

59 minut temu, jantor napisał:

Jasne, podzielę się moją subiektywną opinią.

Jakie jeszcze próbowałeś - z sukcesem - lampki poza tymi dwoma, bo może rozszerzę test jeszcze o nie?

Nie chcę psuć zabawy. Jeżeli jednak chcesz, to dosłownie kilka postów wcześniej pisałem o tym. Z tym, że ja ecc82, ale myślę, że powinny mieć co najmniej podobną sygnaturę.

Edytowane przez J4Z

.

W dniu 29.03.2024 o 00:54, Yodzisław napisał:

Ceny teraz takie że "wstyd nie kupić" 🙂

To one (seria Unico taki np Due) wcześniej kosztowały 12-15 tys ? Ja myślałem, że te przekreślone ceny to tylko taki marketing. 

Nooo czyli płacąc poniżej 8 tys mogę być spokojny, że nie przepłaciłem 😁

A wygląda naprawdę „kosztownie” zarówno wizualnie jak i technicznie. 

Mi powiedziano przy zakupie, że nowy dystrybutor ustalił ceny:

- wzmacniacz Unico Due 15999 zł 

- odtwarzacz CD Unico Due 19999 zł 

Nie wiem jednak na ile to prawda.

Okaże sie za kilka miesięcy jak wyprzedadzą się sprzęty z poprzednich dostaw. 

Edytowane przez micmus
5 godzin temu, micmus napisał:

To one (seria Unico taki np Due) wcześniej kosztowały 12-15 tys ? Ja myślałem, że te przekreślone ceny to tylko taki marketing. 

To jak tani jest teraz sprzęt jest niebywałe - pisałem już. Inflacja swoje, audio swoje - myślę że to ostatni taki rok, może max dwa.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W dniu 12.07.2024 o 23:09, Yodzisław napisał:

To jak tani jest teraz sprzęt jest niebywałe - pisałem już. Inflacja swoje, audio swoje - myślę że to ostatni taki rok, może max dwa.

zgadzam się z powyższym 👍

Wy już tu obeznani z tymi lampami. Które Waszym zdaniem są lepsze z nowych ECC83:

1. Genalex Gold Lion

2. Psvana Art 

Może nie tyle które lepsze a jakie są różnice w brzmieniu jeśli są wyraźne ?

Edytowane przez micmus
1 minutę temu, J4Z napisał:

Ta, sprawdźcie ceny Audio Physic, Spendor, Harbeth 😄

No jak AP Avanti są po 18 tys nowe - dobra cena wręcz bardzo niska 😁

Bo to już ostatnie podrygi takich okazji. 

Edytowane przez micmus
W dniu 7.07.2024 o 13:41, J4Z napisał:

W moim Unico (2002r) fajnie grają gold lion. Jest błysk, gładka średnica, zaznaczony bas.

Psvane też mam, leżą w szafce. Granie średnicą, delikatny brak szczegółów.

Mam też jakieś sylvania z epoki z allegro za 200zł (sprzedawca 100% pozytywów). Brzmienie tragedia. Brak skrajów, średnica zamulona. 

Ok znalazłem dzięki za opinie 🙂

17 minut temu, J4Z napisał:

Spendor, Harbeth

Tych to ceny chyba Azja podbiła "odkryciem" ls3/5a i pewnie reszty BBC. No i inne specjalistyczne niszowe firmy nie są tanie.

Caspian m2 prawie "darmo": https://www.q21.pl/roksan-caspian-m2-integrated-amplifier.html

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

15 minut temu, micmus napisał:

Z tej linii nienawidzę 12au7, a u mnie ten typ siedzi. Także raczej te:

Screenshot_20240714-222839.thumb.png.c9f239bd2c9f8eb3bc7a50a173653c6a.png

nie widzę *

Tak, chyba se wezmę, ale najpierw wypadałoby sprzedać Sylvania lub Psvane. 🙄

Kurna i widzisz kolego. Zmotywowałeś mnie. Łapie za aparat i wystawiam. 

xD

.

16 minut temu, Yodzisław napisał:

Tych to ceny chyba Azja podbiła "odkryciem" ls3/5a i pewnie reszty BBC. No i inne specjalistyczne niszowe firmy nie są tanie.

Caspian m2 prawie "darmo": https://www.q21.pl/roksan-caspian-m2-integrated-amplifier.html

Jest taki kanał na YT "reduktor szumu". Gość naprawia sprzęt audio więc dużo różnego towaru przechodzi przez jego ręce więc po naprawie opisuje brzmienie. Zrobił kiedyś ranking 10 najgorszych wzmacniaczy i ten Caspian ale starsza generacja tam był. A że internet ma wielką moc to może w Polsce się przez takie filmiki na YT nie sprzedaje i jest przeceniany. Za to 3 najlepsze według niego wzmaki, stara produkcja, modele sprzed 20 lat ceny na olx poszły kilka razy w górę po tym filmie. Z jednej strony gość czasem coś ciekawego powie a z drugiej wierzy tylko w pomiary, twierdzi że okablowanie nie ma wpływu na dźwięk itp 

28 minut temu, micmus napisał:

Wy już tu obeznani z tymi lampami. Które Waszym zdaniem są lepsze z nowych ECC83:

1. Genalex Gold Lion

2. Psvana Art 

Może nie tyle które lepsze a jakie są różnice w brzmieniu jeśli są wyraźne ?

Moje "Złote lwy" mają dopiero z 30 godzin, Psvane Art i preinstalowane rosyjskie lampy grały po ok. 60 godzin, ale postaram się opisać brzmienie, tylko najpierw trochę o systemie i akustyce:

Unico Due + Dynaudio Evoke 20 + tragiczny dla odsłuchów audio pokój ze ścianami z betonu. Polubiłem Dynki, zdecydowanie za trudne dla akustyki tego pokoju i dlatego ciągle walczę z dudniącym basem.

1. Preinstalowane lampy: Fajny efekt 3D. Dudniący bas. Zatkałem otwory bas-reflexu firmowymi piankami i o dziwo efekt 3D pozostał. Dotychczas jak to robiłem, to bas się uspokajał, ale stereofonia i głębia znikały.

2. Psvane Art: Punktowy, nisko schodzący bas. Mogłem wyciągnąć zatyczki bas-reflexu i nic nie dudniło, co najwyżej sąsiad z dołu miał wibracje sufitu, a ja podłogi:-) Reszta pasma niestety jakaś taka sucha (sorry za mało audiofilski, ale mam nadzieję komunikatywny język).

3. Genalex Gold Lion: Równe pasmo we wszystkich częstotliwościach. Czasami bas na granicy dudnienia, ale obyło się bez zatyczek. Dźwięczne średnie i wysokie pasmo. Dużo mikroszczegółów i "powietrza". Jeśli się nie zmieni, to zostaje w systemie, do czasu aż nie zastąpi go jakiś "antyk" z lat mniej więcej 60-tych.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.