Skocz do zawartości
IGNORED

Unison Research klub

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, pawel k napisał:

Poważnie pytasz?

Wiadomo że pytam z "z przymrużeniem oka" bo odpowiedź jest jasna ale ty żartujesz o dynamice lampy to ja również. A tak już na serio, mam hybrydę, nie pierwszą zresztą, słuchałem też czystej lampy, jestem na etapie wyboru nowego wzmaka, świeżo po odsłuchach kilku modeli hybryd i tranzystorów i jedno mogę powiedzieć - bardzo trudno połączyć dynamikę i szczegóły z czarującą średnicą (wokale) o które tu powyżej było pytanie. Do czarowania jest lampa, do wygaru tranzystor. Pewnym rozwiązaniem są hybrydy które tak lubię, łączą zalety ale i wady obu rozwiązań. To moje zdanie i nikt nie musi się z tym zgadzać. A tak przy okazji, jak będziecie mieli okazję posłuchać to polecam Luxman L-505z, najlepsze co ostatnio słuchałem.

23 minuty temu, pharel1 napisał:

Jak na możliwości lampy, co w tym dziwnego

Miałem Sugdena a21 v2 w klasie A ale był wolny i misiowaty, miałem Unison Simply Italy ktory byl. szybszy od tego tranzystora i bardziej szczegolowy. Teraz mam lampowca LM 210 na lampie 300B i jest jeszcze lepszy tylko zmieniłem kolumny i 8W nie wystarcza. Zastanawiam sie nad Triode albo S6 ale widze ze pomocy tu nie uzyskam tylko podsmiechujki, to pozostało mi je wypozyczac i sluchac samemu. Szkoda ze nie ma nikogo kto tu moze doradzic jesli slyszał oba. 

Dzięki za info o tym Sugdenie, a co do lampy Unisona to Warszawie w Na Temat Audio można pożyczyć z wysyłką. 

Mam Unisona Research  Triode 25 i Haiku Audio Sol ll SE .

UR Triode 25 ma dwa tryby pracy tride i pentode grają różnie więcej jest o tym wcześniej w klubie .

Haiku Audio Sol ll SE to tranzystor który pierwsze ( prawie 20 wat )gra w klasie A dopiero przy większej wydajności przechodzi a klasę AB ( więcej o tym w Klubie Haiku) 

Mam wyskoko wydajne kolumny .

Oba wzmacniacze grają świetnie n8estety żadne opisy nie zastąpią odsłuchu we własnym systemie  polecam sprawdzić oba warto .

Pozdrawiam 

1 godzinę temu, bogus18 napisał:

Mam Unisona Research  Triode 25 i Haiku Audio Sol ll SE .

UR Triode 25 ma dwa tryby pracy tride i pentode grają różnie więcej jest o tym wcześniej w klubie .

Haiku Audio Sol ll SE to tranzystor który pierwsze ( prawie 20 wat )gra w klasie A dopiero przy większej wydajności przechodzi a klasę AB ( więcej o tym w Klubie Haiku) 

Mam wyskoko wydajne kolumny .

Oba wzmacniacze grają świetnie n8estety żadne opisy nie zastąpią odsłuchu we własnym systemie  polecam sprawdzić oba warto .

Pozdrawiam 

Porównywałeś triode 25 z innymi wzmakami lampowymi? ciekawi mnie najbardziej porównanie z s6 albp simply italy ktory znam

Czy unison triode i ten haiku ktory masz to ten sam poziom. dzwieku? na którym wolisz słuchać wokali? 

8 godzin temu, pharel1 napisał:

Porównywałeś triode 25 z innymi wzmakami lampowymi? ciekawi mnie najbardziej porównanie z s6 albp simply italy ktory znam

Czy unison triode i ten haiku ktory masz to ten sam poziom. dzwieku? na którym wolisz słuchać wokali? 

Miałem różne wzmacniacze przed zakupem niestety te UR ani italy ani s6 nie miałem w domu . 

Znam z słuchania w innych miejscach.  I powiem tak nie miałem ochoty na  nie. 

Dwa razy spotkałem się z tym że sluchajacy nie słyszeli różnic między Triode 25 i Haiku Audio Sol ll  ?? 

Dlatego mam oba bo wielu twierdzi że grają inaczej i oba świetnie .

Tak na poważnie  w moim systemie to jest to co mi odpowiada. A Ty sprawdź 

Edytowane przez bogus18
13 godzin temu, pharel1 napisał:

Jak na możliwości lampy, co w tym dziwnego

Miałem Sugdena a21 v2 w klasie A ale był wolny i misiowaty, miałem Unison Simply Italy ktory byl. szybszy od tego tranzystora i bardziej szczegolowy. Teraz mam lampowca LM 210 na lampie 300B i jest jeszcze lepszy tylko zmieniłem kolumny i 8W nie wystarcza. Zastanawiam sie nad Triode albo S6 ale widze ze pomocy tu nie uzyskam tylko podsmiechujki, to pozostało mi je wypozyczac i sluchac samemu. Szkoda ze nie ma nikogo kto tu moze doradzic jesli slyszał oba. 

Przyszedł wieczór to i czas się znalazł żeby Ci coś skrobnąć 😉. Więc tak zanim wogóle przeszedłem na lampę to miałem kilka dosyć dobrych myślę tranzystorów takich jak Cambridge audio cxa 80 później Azur, Yamaha AS 700 Atoll 200 i 300 i jeszcze kilka innych . Później przeszedłem na lampę Unison research S6 MK2 którą miałem okazję porównać z Triode 25 i jak dla mnie S6 wypadł lepiej mimo starszej daty.Następnie poszedłem w Line Magnetic 805 ia 2x48 Wat w klasie A uwierz mi że Atoll 200 przy nim siadał mimo że dosyć mocny tranzystor.Ale jakoś za gęsto było 😂. Wróciłem wjęc do Włocha Unison research synfonia anniversary również w klasie A 2x25 Wat mimo że o prawie połowę słabszy jak LM 805 wogóle tego nie odczuwam.Maży mi się UR performance anniversary,i może kiedyś do niego dotrę 😂😂.

Edytowane przez pawel k
1 minutę temu, pharel1 napisał:

Zamówiony S6, porównam go w domu bezpośrednio do Line Magnetic 210. Co będzie u mnie lepsze to zostaje

No i gitara 🎸 najlepiej porównać samemu.W S6 będzie lepsza dynamika choć barwowo może wygrać LM 210 😉

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.