Skocz do zawartości
IGNORED

Wielki postęp od 1999r.

Jakew

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

sittek, 20 Mar 2009, 21:25

>10.000 złotych bym za całość nie dał. Stwierdziłem, że w przypadku bardzo drogiego sprzętu nie ma aż

>takiego proporcjonalnego przełożenia jakości na cenę produktu i że bardziej podobał mi się dźwięk z

>mniejszych i o wiele tańszych głośników. Słuchałem wówczas również Radmorów z serii chyba LS i

>bardziej mnie wciągnęły niż Utopie.

Ja pisałem najlepsze, a nie najdroższe, Grand Utopie to taka sama ściema jak inny "hajend" płacisz za powietrze i stolarkę.

A LS miałem, niezłe ale bez przesady, mają swoje ograniczenia.

Gość

(Konto usunięte)

Zbig, 20 Mar 2009, 23:32

>>XYZPawel, 20 Mar 2009, 16:32

>

>>a tak się składa, że według tych co słyszeli Oriony, są to

>>najlepsze kolumny na świecie, mi to wystarcza.

>

>To się chłopaki trochę namęczyli. Porównali Oriony z wszystkimi kolumnami na świecie. I to jeszcze

>w ślepym teście (bo jakże by inaczej?). Szacuneczek...

A jakie mogą lepsze ?

Może malutkie Proac response 1.5... ?

sav, 20 Mar 2009, 23:59

>Nastąpił duży rozwój w dziedzinie okablowania a także docenienie jego wpływu.

Mimo wszystko jednak ten wpływ musi być naukowo potwierdzony na sztucznej głowie z membranami słuchowymi o wyższej podatności na drgania od membrany człowieka ,jeżeli nie będzie określonej zmiany w drganiach membrany słuchowej to i wtedy wpływu nie będzie ;) .

A jaczytałem już kilka razy, że podobno najlepsze na świecie to kolumny przypomiające jakieś ślimaki i tuby.

Kiedyś coś takiego mi migło przed oczami. Niebieskie albo czarne, były też białe trąby. Chcarakterystyczny wygląd. Lecz prosiłbym kogos kto kojarzy po podanie nazwy albo linka. Była o nich kiedyś mowa.

Gość

(Konto usunięte)

byca, 21 Mar 2009, 00:07

>XYZPawel

>

>>Jak zwykle merytoryczny wpis.Może pogadamy o Twoich ?

>co chcesz od moich Wilson Audio Alexandria x2?

Że naczytałeś się gazet :))) i jest to Twoje marzenie :))))

ale kiepskie.

Wilson to mistrz marketingu, biolog z wykształcenia, jako jeden z pierwszych wymyślił, że wystarczy dać dobry i tani głośnik z Europy, fajny lakier samochodowy, walnąć absurdalną cenę i golić frajerów na całym świecie :)))

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czy ja dobrze wyczytałem?

Trójwymiarowy rzekł, że ma najlepsze kolumny na świecie?

Naprawdę tak napisał? Niby dorosły człowiek?

:)))

Jak długo będziecie jeszcze usiłowali normalnie rozmawiać z nieszczęśliwym, autystycznym popaprańcem?

XYZPawel, 21 Mar 2009, 00:15

>byca, 21 Mar 2009, 00:07

>

>>XYZPawel

>>

>>>Jak zwykle merytoryczny wpis.Może pogadamy o Twoich ?

>>co chcesz od moich Wilson Audio Alexandria x2?

>

>Że naczytałeś się gazet :))) i jest to Twoje marzenie :))))

>ale kiepskie.

>Wilson to mistrz marketingu, biolog z wykształcenia, jako jeden z pierwszych...

Masz coś do biologów, mamusiu?

Gość

(Konto usunięte)

Wij, 21 Mar 2009, 00:40

>>Że naczytałeś się gazet :))) i jest to Twoje marzenie :))))

>>ale kiepskie.

>>Wilson to mistrz marketingu, biolog z wykształcenia, jako jeden z pierwszych...

>

>Masz coś do biologów, mamusiu?

Jeśli już to tatusiu, nic nie mam oprócz tego, że nie mają pojęcia o audio :)

XYZPawel, 21 Mar 2009, 00:42

>Wij, 21 Mar 2009, 00:40

>

>

>>>Że naczytałeś się gazet :))) i jest to Twoje marzenie :))))

>>>ale kiepskie.

>>>Wilson to mistrz marketingu, biolog z wykształcenia, jako jeden z pierwszych...

>>

>>Masz coś do biologów, mamusiu?

>

>Jeśli już to tatusiu, nic nie mam oprócz tego, że nie mają pojęcia o audio :)

O ja pierdziu! W watku obok tytułujesz mnie synkiem, tytaj tatusiem. Nawet jako wij takich zdolnosci nie posiadam! Weź się chłopie zdecyduj. Niby kto nie ma pojęcia? Zastanów się trochę, kto jest posmiewiskiem tego forum ? No kto? I już przestań kluczyć z tym wykształciuchem. Ja osobiście szanuję ludzi po technikum:) Powaga! Po zawodówce zreszta tez. Nie uznaję barier w tym aspekcie. Dla ciebie to widać z jakichs powodów ważne. Nie papier zdobi człowieka:)

>XYZPawel, 20 Mar 2009, 23:57

>Zbig, 20 Mar 2009, 23:32

>

>>>XYZPawel, 20 Mar 2009, 16:32

>>

>>>a tak się składa, że według tych co słyszeli Oriony, są to

>>>najlepsze kolumny na świecie, mi to wystarcza.

>>

>>To się chłopaki trochę namęczyli. Porównali Oriony z wszystkimi kolumnami na świecie. I to

>jeszcze

>>w ślepym teście (bo jakże by inaczej?). Szacuneczek...

>

>A jakie mogą lepsze ?

>

>Może malutkie Proac response 1.5... ?

Nie są wcale malutkie. Ani leciutkie. W sam raz do 15-20 m2.

A te Oriony, staranny projekt, staranny marketing. Marketing mi się bardziej podoba niż projekt, jako pomysł. Bardzo ładnie wszytko outsourcowane. Kto inny dostarcza kluczowe komponenty, do kupy składa kupujący a kasa leci. Zero ryzyka w kwestii serwisu, zerowe koszty dystrybucji a cena prawie jak za gotowe z salonu. Ponad 15kzł (liczę wersję D bez końcówek mocy) za zestaw do zaawansowanego montażu - klejenie, wiercenie otworów pod wkręty głośników, kompletne wykończenie obudów. Majstersztyk, rzeczywiście. Mój szacunek do Linkwitza rośnie. No ale w końcu Amerykanie z mlekiem matki wysysają talent do biznesu.

Czy zagrają? Za te pieniądze powinny. Dwie główne wątpliwości. Jeśli są projektowane pod czas pogłosu 400-700 ms to mało który pokój bez adaptacji spełni te wymogi. Po drugie, zastosowanie do dipola przetworników które były zaprojektowane do obudów zamkniętych lub BR. W ogóle ciekawe że cały komplet przetworników z Europy w amerykańskich głośnikach.

Najważniejsze żeby się Tobie podobało jak grają. Po 25 latach każdemu się należy.

Gość

(Konto usunięte)

Zbig, 21 Mar 2009, 03:01

>>Może malutkie Proac response 1.5... ?

>Nie są wcale malutkie. Ani leciutkie. W sam raz do 15-20 m2.

:)

>A te Oriony, staranny projekt, staranny marketing. Marketing mi się bardziej podoba niż projekt,

>jako pomysł. Bardzo ładnie wszytko outsourcowane. Kto inny dostarcza kluczowe komponenty, do kupy

>składa kupujący a kasa leci. Zero ryzyka w kwestii serwisu, zerowe koszty dystrybucji a cena prawie

>jak za gotowe z salonu.

Linkwitz zarabia na tym 200$ faktycznie mistrz marketingu :))

>a cena prawie

>jak za gotowe z salonu.

:))) sprawdź ile kosztują gotowe kolumny z tymi głośnikami, możesz zacząć od Wilsona :))

Fakt, że takiego lakieru nie mam... czapki z głów :)

>jak za gotowe z salonu. Ponad 15kzł (liczę wersję D bez końcówek mocy) za zestaw do zaawansowanego

>montażu - klejenie, wiercenie otworów pod wkręty głośników, kompletne wykończenie obudów.

>Majstersztyk, rzeczywiście.

możesz to kupić u nich, możesz także zrobić obudowę w Polsce, co kto woli, stać Cię, to oni zrobią wszystko za Ciebie, ja w swoje włożyłem sporo pracy i nerwów.

Gość

(Konto usunięte)

Wij, 21 Mar 2009, 01:17

>>Jeśli już to tatusiu, nic nie mam oprócz tego, że nie mają pojęcia o audio :)

>O ja pierdziu! W watku obok tytułujesz mnie synkiem, tytaj tatusiem.

chłopcze, do mnie możesz mówić tatusiu, czytaj ze zrozumieniem

>Nawet jako wij takich zdolnosci

>nie posiadam! Weź się chłopie zdecyduj. Niby kto nie ma pojęcia? Zastanów się trochę, kto jest

>posmiewiskiem tego forum ? No kto? I już przestań kluczyć z tym wykształciuchem. Ja osobiście

>szanuję ludzi po technikum:) Powaga! Po zawodówce zreszta tez. Nie uznaję barier w tym aspekcie. Dla

>ciebie to widać z jakichs powodów ważne. Nie papier zdobi człowieka:)

A kto Ci powiedział, że jestem tylko po technikum ? Logiki nie uczyli na tej biologii ?

XYZPawel, 21 Mar 2009, 00:03

>

>Jak zwykle merytoryczny wpis.

>Może pogadamy o Twoich ?

I znowu się zaczyna...kto ma lepsze a kto najlepsze............ Śmiechu warte.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

I jeszcze jeden komentarz co do XYZ lub trójwymiarowego jak ktoś fajnie określił.

Sprzęt audio będący w posiadaniu innych osób , poza jego oczywiście, jest grzecznie mówiąc niezbyt dobry i generalnie nie wart niczego. Za to XYZ jest posiadaczem jedynie najlepszego sprzętu na świecie w najbardziej doskonałej konfiguracji. Audiofilski Orgazm XYZ.

Według mnie osoba ta stanowi zagrożenie przede wszystkim dla siebie, bo my co najwyżej możemy się z niego pośmiać.

Każdy watek z tym niekochanym kończy się generalnie jednym- niesmakiem do sprzętu audio i chęcią zakupu zwykłego jamnika.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość

(Konto usunięte)

sittek, 21 Mar 2009, 11:25

>Sprzęt audio będący w posiadaniu innych osób , poza jego oczywiście, jest grzecznie mówiąc niezbyt

>dobry i generalnie nie wart niczego.

gdzie ja to napisałem ?

>Każdy watek z tym niekochanym kończy się generalnie jednym- niesmakiem do sprzętu audio i chęcią

>zakupu zwykłego jamnika.

to znaczy, że kompletnie mnie nie rozumiesz, co mnie nie dziwi, ale nie wiń mnie za to, to jest wytwór Twojej wyobraźni.

Idź się pobaw kabelkami. Kup sobie jeszcze jakiś super drogi, niech Ci uzdrowi Twój system audio :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.