Skocz do zawartości
IGNORED

SONY PlayStation3 - zakłócenia obrazu...

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu borykam się z takim tematem, że przy włączonych końcówkach mocy

mam na telewizorze fioletowe pręgi przemieszczające się powoli w górę ekranu.

Wyłączę jedną końcówkę - pręga robi się nieco słabsza i rozmyta, wyłączę drugą końcówkę - pręga całkiem znika.

Ale wtedy nie mam dźwięku! W akcie desperacji skompletowałem oddzielny system stereo (wzmacniacz plus kolumny) tylko do gier, bo kupowanie kabli po 120 zetów (HDMI-Component) już mi się znudziło, tym bardziej że na takim za 20 z allegro obraz niczym się nie różni od tego pięć razy droższego "markowego" kupionego w sklepie nie dla idiotów. Przy połączeniu kablem "fabrycznym" od konsoli (HDMI-RGB) ta pręga co prawda jest nieco mniej widoczna i mleczno biała w dodatku, ale za to obraz generalnie jest do dupy.

No i ręce już mi opadają, bo nie mam nawet cienia pomysłu jak to rozwiązać, żebym mógł mieć dźwięk z konsoli na końcówkach mocy i kolumnach "głównych" a przy tym nie widzieć na ekranie tej wpieniającej pręgi.

Dodam tylko, że na pewno nie jest to wina telewizora (plazma Panasonica 42") bo filmy z odtwarzacza DVD czy programy z tunera Polsatu chodzą idealnie, zero jakichkolwiek zakłóceń, nawet przy odpalonych wszystkich wzmacniaczach, dwóch monoblokach i tego od konsoli.

Pomóżcie coś, bo nie wytrzymie ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.