Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki stereo do małego pokoju (10m2)

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, aktualnie posiadam głośniki Magnat Monitor 220, a jakie one są to każdy wie, coraz bardziej przeszkadza mi schowana średnica, buczący bas i piaskowe tony wysokie.

Jakie kolumny do około 700zł (ceny allegro) spiszą się lepiej niż te Magnatki?

Zasilanie NIESTETY Sony DE495, muzyka to hard rock + symfoniczna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co sądzicie o tych?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

zdecydowanie polecam Ci serię C KEFa. Zwróć uwagę na model KEF C3 lub tańszy KEF C1. W przypadku pomieszczenia 10m2 powinny wystarczyć nawet C1. Połączenie kolumn KEF C z SONY zaowocuje dobrą podstawą basową z prawidłowo kontrolowanym basem, ładną i bezpośrednią średnicą i delikatnymi ale szczegółowymi wysokimi tonami. Jeśli lubisz więcej basu, dynamiki pomyśl o C3 - cena niewiele wyższa niż założona kwota, a naprawdę warto

Tonsilowskie monitory Premium - powinieneś nowe kupić za 600zł - grają lepiej od wielu uznanych, często znacznie droższych podstawkowych konstrukcji "bardziej markowej" konkurencji jak np.: KefQ1/iQ3 i Tannoy M1/M2.

Do 700zł można jeszcze znaleźć podstawkowe Magnaty z serii Quantum - to również bardzo dobre konstrukcje.

RADUL, 23 Mar 2009, 17:31

>Tonsilowskie monitory Premium - powinieneś nowe kupić za 600zł -

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :) wpis impulsywny pod rozwagę kupującego.........

Jest wiele głośników grających naprawdę duzo lepiej.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Przed zakupem porównywałem Premium z podstawkowymi Paradigm Monitor 3 (kosztowały wtedy około 1600zł).

Bardzo podobna klasa brzmienia - wybrałem prawie trzykrotnie tańszy krajowy produkt ...

sittek, 23 Mar 2009, 18:56

>Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :) wpis impulsywny pod rozwagę kupującego......

>

>

>Jest wiele głośników grających naprawdę duzo lepiej.

Pewnie, że jest - tylko, że nie w tej cenie...

Więcej, jest wiele sporo droższych, które grają znacznie gorzej.

Dołóż około 200-300 zł i kup Usher S-520 oczywiscie uzywany powinienes znależć w tej cenie.To swietne przejrzyste i muzykalne glosniki a na dodatek maja bass-reflex do przodu wiec w tak małym pomieszczeniu bedzie to zbawienne.Te miniaturki potrafią naprawde sporo.

Już nikt nic nie ma do sprzedania?

A zamiast kolumn do pokoju nie mogą być alufelgi do volvo s-40?

Akurat mam komplet na zbyciu, tanio spuszczę...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

z góry przepraszam założyciela tematu za offtopa.

Bucek... na 18 Twoich wpisów 17 to reklama produktów, których jesteś dystrybutorem... Weź chłopie odżałuj kilka złotych, wykup temat sponsorowany i będzie uczciwie.. Inaczej każdy Twój wpis będę kierował do moderacji..

Ale żeby nie było całkiem offtopowo, to polecam bardzo uniwersalne i sprawdzone w niemal każdej konfiguracji Tannoye M2... można czasami wyrwać w założonym budżecie..

Luxmany i winyle 

Tannoy M2 - odradzam. Też kiedyś szukałem kolumn do małego pokoju dla córki. Kupiłem M2. W końcu po 2 miesiącach powiedziała że już woli słuchać na komputerowych niż na M2 (i miała rację). Brak średnicy, "pulpetowy" bas itp. Bez przeróbki zwrotnicy, wytłumienia i strojenia BR, gra to moim zdaniem daleko od oczekiwań. Jeżeli słuchasz Rock'a to zapomnij.

ralph, 27 Mar 2009, 11:01

>Tannoy M2 - odradzam. Też kiedyś szukałem kolumn do małego pokoju dla córki. Kupiłem M2. W końcu po

>2 miesiącach powiedziała że już woli słuchać na komputerowych niż na M2 (i miała rację). Brak

>średnicy, "pulpetowy" bas itp. Bez przeróbki zwrotnicy, wytłumienia i strojenia BR, gra to moim

>zdaniem daleko od oczekiwań. Jeżeli słuchasz Rock'a to zapomnij.

Bzdura.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

parantulla byl taki de..l Vitold_MAN , podobno dostal BANA czytam rozne watki i godnie go zastepujesz , nasladujesz, a moze Ty i ten Vitold_MAN MACIE COS WSPOLNEGO...?????? Jesli masz cos do powiedzenia , to napisz i pomoz a nie psioczysz i zamet siejesz, przez takich jak Ty to FORUM upada!!! na psy schodzi, czy czasem ty nie jestes nim ??? pozdrawiam

Polecam, nawet bez odsluchu o ile wzmak dobry....Eltax liberty 1+

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te liberty takze sprawdza sie w malym pomieszczeniu. Fajny bas z dobra dynamika i lekkko cofnieta srednica. Ladne skrzynki na zywo wygladaja jezcze lepiej.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

kichanadeta ....tak jak piszesz to prawda , potrafia zaskoczyc choc takie malutkie, co do basu to nikt sie tego po nich nie spodziewal, u mnie podlaczone sa i pelnia funkcje glosnikow efektowych w KD. Ale nieraz podlacze do zestawu stereo i... :) :) :) a co do zdjecia na zywo to wklejam , bo jak przedmowca???? pisze tak jest!!!! czarne lepiej sie praezentuja..... pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-20931-100009374 1238158179_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kichanadeta - według Ciebie bzdura ?

No może niemasz porównania ja poświeciłem im sporo czasu (wraz z kilkoma osobami)na odsłuch w różnych konfiguracjach, moim zdaniem zdecydowanie przereklamowane, zresztą na tym forum znajdziesz podobne do mojej opinie. Kupił je ktoś z ogłoszenia na tym forum. Był bardzo zainteresowany. Ale po 3 miesiącach widziałem że wystawił na sprzedaż.

ralph!!!!! najpierw podlacz je do odpowiedniego wzmaka , bo slaby to nie uciagnie ich i zabrzmia jak glosniczki komputerowe.......sam je porownuje do B&W cdm 7se, tez do B&W 704, i nie stwierdzilem aby im cos brakowalo, oczywiscie w 20m sa za male i basu, niskich tonow do B&W im brakuje....a napedzaly je takie maszynki jak Musical Fidelity A3.2 , Nad c352 , c 372, Creek 4330mk II, amplituner Yamaha 630 rds, rx v 1700 i teraz u kolegi z rx v 3800

slaw123 !!!

Właśnie podłączałem i gdyby to była tylko moja opinia, nic bym nie pisał, ale jak jest podobna opinia 4 osób to coś w tym jest.

P.S

Słuchałem z: NAD C352, Roksan Capsian, Yamaha AX-892 AX-496, Harman PM-655 VXi i jakiś Amplituner ONKYO.

Jeżeli to są słabe wzmaki to sorry.

Ja słucham głównie Rack'a i moim zdaniem do tego się nienadają

(A tak na marginesie - Przez przypadek kiedyś kupiłem córce głośniczki komputerowe COMPAQ'a,

Niwiem kto je dla nich zrobił, ale jak podłączyłem to mocno się zdziwiłem i zaraz je rozebrałem. W środku jeden głośnik ale z magnesem średnicy membrany. Gra zadziwiająco. Ot taka ciekawostka )

Pozdrawiam i dalej się nie upieram, W końcu gusta są różne. I o to chodzi :)

jednemu przepasuja drugiemu nie....nie bede sie sprzeczal , brat ma jest zadowolony , ja nie chcialem papugowac i kupilem eltaxa kolumny i jest ok co do odsluchu to wiesz ze zalezy tez duzo od miejsca jakie stworzymy tym kolumnom aby pokazaly to co potrafia , pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.