Skocz do zawartości
IGNORED

Jest SACD w odtwarzaczach BluRay

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jak Ci sie nudzi to moze zacznij zbierac znaczki zamiast pisac kretynizmy na forach. Tutaj raczej nikt nie traktuje Cie powaznie z wyjatkiem kilku oszolomow z poziomem wiedzy rownym Twojemu.

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71, 25 Sie 2009, 11:24

>Pawel odwal sie ode mnie. Guzik Cie obchodzi co robie zawodowo.

Jasne, ale sam się chwaliłeś na forum, więc teraz mogę się oficjalnie pośmiać ;)

>O audio raczej tez nie mamy co

>rozmawiac bo nie masz nic do powiedzenia. EOT.

tak, bo Tobie można i trzeba WIERZYĆ :))) Jak się można zapisać do Twojej sekty ?

XYZPawel, 25 Sie 2009, 12:05

wnioskujac z Twoich wypowiedz z innych tematow, testy ABX podwaza/podwazaja "lepszosc" formatu sacd nad cd, bo przeciez nikt nie bedzie w stanie rozroznic jednego od drugiego...

to w sumie jakis punkt wspolny jest i powinienes tez "prostowac" Audioholika ;))..

Gość

(Konto usunięte)

misiekthebear, 25 Sie 2009, 14:47

>XYZPawel, 25 Sie 2009, 12:05

>

>wnioskujac z Twoich wypowiedz z innych tematow, testy ABX podwaza/podwazaja "lepszosc" formatu sacd

>nad cd, bo przeciez nikt nie bedzie w stanie rozroznic jednego od drugiego...

>to w sumie jakis punkt wspolny jest i powinienes tez "prostowac" Audioholika ;))..

równie dobrze można prostować sprężyny ;)

A discomaniac wychodzi z idiotycznego założenia, więc trudno tu mówić o "wspólnym" punkcie...

XYZPawel, 25 Sie 2009, 15:58

Brawo. Tylko skąd wiedziałeś że to było do ciebie? Spodziewałeś się? Na to zawsze czekasz?

To jest twój cel? Mieszać????

Po tej twojej prostej odpowiedzi wiem na pewno że jesteś nikim. Takim zwykłym forumowym wycieruchem.

Lec sobie na ten swój Orion. Tak jak ten gość z K-Pax.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość

(Konto usunięte)

sittek, 25 Sie 2009, 16:19

>XYZPawel, 25 Sie 2009, 15:58

>

>Brawo. Tylko skąd wiedziałeś że to było do ciebie?

Situś, ale Ty to nie ja. Pisałeś samokrytycznie, że się pojawiłeś i wątek siadł i ja się z tym zgodziłem. Tam nie było nic o mnie...

Ziółka jakieś zażyj. Widzę, że sobie ze światem nie radzisz.

discomaniac71, 25 Sie 2009, 10:04

>Panowie dlaczego tego idiote rbeja jeszcze nikt nie zablokowal?

Pewnie dlatego że 95% użytkowników tego forum to idioci milion razy więksi niż ja.

pomimo, że miałem dużą róznice zdań z disco71 na temat jednego playera to powtórzę jeszcze raz jedno - słuchałem topowych modeli accu z płyt stockifisha masterowanych w dsd a potem na tym samym playerze z warstwy CD i róznica była żadna- zero, null, żadna. a jakiś tematów jak oppo promowane rzekomo niesamowitym stosunkiem cana jakość nie komentuje. chyba że słyszycie więcej, lepiej.. a może szukacie jakiegoś argumentu żeby poczuć się lepiej . albo czegoś jak rozdzielczość fullhd dla audio - tylko zmysły nie są identyczne, do tego są bardzo omylne i podatne na czarowanie. najlepiej spróbujcie na ucho ustawić głośnośc subwoofera i odróżnić jego głośnośc na ucho w przedziale +-40dB. bo coś mi się wydaje że to siła sugestii....albo wakacyjna plażowa nuda..

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

iwanicki faktycznie mialem o Tobie nienajlepsze zdanie ale zauwazylem ze w tym watku wypowiadasz sie z sensem. Proponuje zapomniec o tamtej sprawie. Bylo minelo.

Niestety gros ludzi na tym forum nie bardzo wie o czym pisze. Nastala moda na ignorantow ktorzy bez wzgledu na wszystko probuja wrzucic swoje trzy grosze. Nie maja ani wiedzy ani osluchania ale po prostu chca zaistniec. To zjawisko rozszerzylbym na ogolny trend w tym kraju. Nagle okazalo sie ze kazdy moze byc studentem choc pewnego poziomu wiedzy niektorzy nie sa w stanie przekroczyc ale od czego sa prywatne uczelnie? Podobnie jest w dziedzinie szalenie mi bliskiej czyli fotografii. Rozwoj cyfrowych aparatow fotograficznych sprawil ze kazdemu 16 17-letniemu dziecku wydaje sie ze jest wielkim artysta. Jesli dodac do tego latwosc jaka daje PS i tupet z jakimi ci mlodzi ludzie sie wypowiadaja mamy calosciowy obraz. Podobnie jest z kolega audioholikiem. Mialem okazje porozmawiac z nim takze na PW. Jest to osobnik szalenie pewny siebie i bardzo przekonany o swojej racji ("bo przeciez nagranie w niskiej rozdzielczosci bedzie zawsze gorsze niz w wysokiej") nie dysponujacy przy tym nawet podstawowa wiedza audio nie mowiac o osluchaniu (sam bezczelnie przyznal ze nie sluchal ZADNEJ innej konfiguracji poza swoja). Asfanter to czlowiek ktory na tym forum gloryfikowal produkty Tonsila i wzmacniacze Pioneera. Stwierdzil tez kiedys ze lepiej kupic tanie dvd bo ma "gesty" przetwornik niz dobry odtwarzacz cd. Recepta na high-endowy dzwiek jest wedlug niego winyl. Sam slucha na tanim gramofonie z Allegro. Powiedz mi jak okreslic takich ludzi? Jgnoranci? A moze pokolenie XXI wieku gdzie kazdy jest mistrzem i artysta? Zobacz na fora internetowe kto i o czym pisze. Ludzie ktorzy nie maja zielonego pojecia w temacie albo trolle. Do trakiej rzeczywistosci musimy sie przyzwyczaic. Najgorsze tylko ze to forum czytaja ludzie ktorzy zdobywaja wiedze i chca sie czegos nauczyc a na tym etapie trudno odroznic ziarna od plew.

wygląda na to, że wielkie kampanie promocyjno reklamowe spustoszyły ludziom w głowach bardziej niż niedobory komuny. Teraz rządzą parametry - w komuterach pc - tak to ma sens ale tutaj sprawa wymaga dużo większej finezji. Mówią, że nie warto dyskutować z głupotą bo to ją tylko nadmiernie nobilituje. Ale cóż jesteśmy na forum dyskusyjnym - stety albo niestety. To tak jak z odtwarzaczami dvd sprzed paru lat, które miały sacd i dvd-a na pokładzie -to nic że jakość takiego urządzenia praktycznie wykluczała wszystkie formaty. Za to sprzedawały się świetnie. Takich młodych i nie młodych ludzi funkcjonujących a może i "wychowanych" bez jakiego kolwiek porzadku przybywa - wiedzą wszystko - do momentu kiedy trafią na minę - najczęsciej niepozornego zawodowca,który sprawia, że albo popadają w niedorzeczne argumenty albo uciekają. Z drugiej strony nie żal mi kiedy za brak jakiejkoliwek pokory płacą straszną cenę - a przecież świat jest taki prosty sacd jest lepsze od cd - cd od winylu. Ale gdzie teraz winyl to też obiekt nawrotu mody - udało się go wykreować na vintage hi-end opcję super wyczesany wypas. Zresztą co na forum to i na drodze, na chodniku...wszędzie....a co mi tam powiem - chamstwo. U nas negacja porzadku to cecha narodowa- ale jest nadzieja powoli wymiera.

iwanicki, 25 Sie 2009, 22:19

>wygląda na to, że wielkie kampanie promocyjno reklamowe spustoszyły ludziom w głowach bardziej niż

>niedobory komuny. Teraz rządzą parametry - w komuterach pc - tak to ma sens ale tutaj sprawa wymaga

>dużo większej finezji.

w komputerach ma to sens, w telewizorach ma to sens... a co z audio? czy tutaj rządzi audio voodoo? czy nagranie 16/44 brzmi lepiej niż nagranie 24/96kHz?

co do kampanii promocyjno reklamowych zgoda - wygląda na to że hasło 'CD perfect sound forever' rzeczywiście spustoszyło ludziom w głowach

To kto z piszacych powyzej mial okazje sluchac plyt SACD z odtwarzcza BluRay/SACD?

Moze ktoz porownal dzwiek z odtwarzaczem CD/SACD lub DVD/SACD?

Tylko prosze darujcie sobie walke miedzy SACD czy CD bo ta zostala stoczona prawie dziesiec lat temu.

Parsec, 25 Sie 2009, 23:58

>To kto z piszacych powyzej mial okazje sluchac plyt SACD z odtwarzcza BluRay

Na to własnie czekam. Jak myslisz Parsec? Stawiam że malo kto. Ale wypowiedziec sie zawsze mozna, wszak to forum internetowe :):)

Jestem SZCZESLIWYM posiadaczen Oppo 83 od ponad 2 mscy. Specjalnie podkresliłem "szczesliwym", gdyz jestem bardzo zadowolony z wyboru.

POmijajac jego zalety jako BR i BR-Audio (niebede rozpatrywał DVD-A, gdyz nigdy niebyłem zwolennikiem tego formatu i kilka plyt ktore posiadam brzmialy i brzmia okropnie), jest to rewelacyjny odtwarzacz SACD i jeszcze lepszy CD (w swojej klasie). Test porownawczy z Levisonem, czy Ayre, bedezie oczywiscie głuptą. Jednak narazie jest to jedyny dostepny BR/SACD w cenie poniżej $4000.

Oczywiscie mozna kupic lepsze playery, dedykowane do sacd, w okolicach $2-2.5K, ale w tym przypadku musimy dokupic porownywalny BR, i tu kolejne $500-$800. Tak wiec wszystko sprowadza sie do stosunku cena-jakosc-uzytecznosc, oraz do wymagan i potrzeb uzytkownika. (Ja wolałem zaplacic, wspomniane 2.5K za tydzien spokoju i pelnego odpreżenia na wyspie Seabrook), kazdy placi za to co lubi.

W mojej opinii (pokrywajacej sie z setkami innych uzytkownikow i dziesiatkami recenzentów) OPPO to najlepszy cd, sacd, br do $1000 (za połowe ceny).

Nikogo nienamawiam, ale jesli wiesz ze obecny denonA1 lub marantz9004, jest finansowo nieosiagalny, a szukasz jednego 'klocka" ktory bedzie gral wszystko i jeszcze DolbyHD i MasterDTS zapoda, do starego ale dobrego receivera, to Oppo jest nie tylko dobrym, ale i rozsadnym wyborem.

PS

porównywałem z Pioneer Elite 45 oraz CA dac magik, w roznych kombinacjach. Czekam na MH dac 25.2, gdyz zarówno pioneer, jak CA niedorownywały OPPO. Jesli MH spowoduje znaczaca, podkreslam ZNACZACA poprawe, to z faktu posiadania wzm.słuch. bede skłonny dodac kolejne $500 do systemu.

pozdr.fb.

discomaniac71, 25 Sie 2009, 10:01

>Firebird odsylam do swoich testow urzadzen SACD na roznym poziomie cenowym ktorych wyniki

>opublikawalem na niniejszym forum. Uwierz ze wiem co mowie.

wierze:)

pzrepraszam za zle stwierdzenie, niezrozumielismy sie. Niechodziło mi o niewiedze tematu "audio", jak wspominałem, niema watpliwosci co do twojej fachowosci w tej dziedzinie. Chodziło mi o wypowiedzi w kierunku firmy Oppo, bez znajomosci ich profilu.

pozdr.fb.

Musisz koniecznie skonfrontować to z playerem BR/SACD za niecałe 400$ - teraz po CESIE 2009 będzie tego coraz więcej. Przynajmniej obraz lepszej jakości trafi pod strzechy wraz SACD.

Szkoda tylko, że niewiele to wszystko wnosi. Stabilizacji w temacie "formatów" jak narazie nie ma i nie zapowiada się aby to nastąpiło w najblizszym czasie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

....o prawdziwej jakości dźwięku z owych zabawek nie wspomnę bo nie ma o czym...

tak sie składa że ten denon a-u1d gra jak cd-ek za 2-2,5 tys zł. i co tu więcej powiedzieć, oppo gra gorzej czyli wielkie nic. czy z sacd czy dvd-audio to bez znaczenia bo nawet z cd gra to mizernie. nie mówię juz o używanym cd-ku za 2 tys bo tutaj ten denon może sie nie spisać a za nim oppo. w zakresie video z dvd i bd miałem akurat w chicago możność porównania owego oppo z budżetowym pioneerem bdp-lx71 i jakoś cudowny ten oppo nie był mimo przeszflifoanej nazwy na SOC-u jakoby to był chip oppo. upscaling w oppo jest na srednim poziomie , w pionierze dużo lepszy. generalnie bez ochów i ahów. więć zanim coś o formatach...

Pawel

"a co to jest prawdziwa jakość dźwięku ? To, co Tobie się podoba ?"

Teraz to już zwykle zaczepne stwierdzenie zapodałeś (jak zwykle?) Nie, nie jest to juz kwastia upodobań.

Gość

(Konto usunięte)

xniwax, 26 Sie 2009, 13:50

>Pawel

>"a co to jest prawdziwa jakość dźwięku ? To, co Tobie się podoba ?"

>Teraz to już zwykle zaczepne stwierdzenie zapodałeś (jak zwykle?) Nie, nie jest to juz kwastia

>upodobań.

no, ale konkretnie, kwestia czego ?

o prawdziwej jakości dźwięku z owych zabawek nie wspomnę bo nie ma o czym...i nie jest to kwestia upodobań...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

rochu, 25 Sie 2009, 23:34

>Oświećcie mnie prosze.

>Czy wprowadzony przez Nadredaktora zakaz pisania XYZ w cudzych watkach przestał obowiązywać?

Przyłączam się do pytania i ponawiam prośbę.User o nicku xyzPaweł uprawia książkowy trolling rozwalający każdą dyskusję.Jeśli musi istnieć, niech żyje w rezerwacie swoich topiców.Proszę moderację forum o wykasowanie wszystkich mądrości Pawła w tym wątku i przypomnienie mu obowiązującego zakazu,o którym sprytnie zapomniał.

P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.