Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

Też mi się wydaje że te 22 tys to w przeważającej większości martwe konta. Ludzie się rejestrują, wchodzą na forum, zadają kilka pytań - a gdy się zorientują jaki tu bajzel panuje - rezygnują.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

22004 (liczbauserow) / 2099 (ilosc dni od powstania forum) = ~10,48 no prawie 11 userow dziennie :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

Też w sumie bez przesady z tym bajzlem. Owszem, dziś panuje tutaj znacznie liberalniejsze podejście do jakości wpisów, niż na większosci forów (czego dowodem była istna rzeź i powszechne zaskoczenie, kiedy w zeszłym roku zatrudniono tutaj czasowo dwóch moderatorów, którzy wcześniej pracowali na forum Onetu). Jednak weźmy pod uwagę, ze w znacznej mierze są to przekomarzania sie znajomych (typu stosunki fox-Mac albo XYZ i jego wierne grono antyfanów) lub nagłe powroty emigrantów pod innym nickiem, i w 80% odbywają się na Bocznicy.

Redaktorze, może z Twojego punktu widzenia tak wygląda. Ktoś kto nie zna historii tego forum jedynie widzi że prawie w każdy wątek wpadają jacyś goście z dużą ilością wpisów na koncie, okładają się pałami i wychodzą, po czym wątek zamiera bo już nie wiadomo o co w nim chodzi. Wg mojej definicji tak właśnie wygląda bajzel.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

"22004 (liczbauserow) / 2099 (ilosc dni od powstania forum) = ~10,48 no prawie 11 userow dziennie :)"

Coś koło tego. Obecnie wychodzi nawet nieco więcej. W ciągu ostatniego roku przybywało od 50 do 100 nowych userów tygodniowo. Po 100 było w miesiącach w okolicach Audio Show (październik-grudzień). To jest naturalne, bo tak duży organizm rośnie od pewnego momentu sam. Zresztą starsi forumowicze mogli to oglądać już przy pierwszym skoku ilościowym parę lat temu, kiedy Audiostereo stało się nagle popularne i niemal codziennie pojawiali się na forum nowi userzy. Wtedy właśnie Lukar zaczął zarabiać na reklamach.

• Redaktorzy

"prawie w każdy wątek wpadają jacyś goście z dużą ilością wpisów na koncie, okładają się pałami i wychodzą, po czym wątek zamiera bo już nie wiadomo o co w nim chodzi. Wg mojej definicji tak właśnie wygląda bajzel."

Żeby nie było nieporozumień: nie chcę powiedzieć, ze uważam to za super sytuację. Stąd dyskusja i propozycja innej moderacji. Są ludzie, którym inaczej nie wytłumaczysz, ze tak nie wypada.

>ja bym to nazwal folklorem :)

Widziałeś kiedyś chatę cygańską?

mlb, 2 Kwi 2009, 09:55

"Też mi się wydaje że te 22 tys to w przeważającej większości martwe konta"

A z lektury wątku - w tym z wypowiedzi kolegi Redattore - wynikałoby, że na sumę tę w przeważającej części składają się żywe lub martwe klony odszczepieńców i heretyków? ;-)

Też zresztą doskonały pomysł na statystyki - zbanowanie jednego usera powoduje urodzenie się w krótszym lub dłuższym czasie kilku nowych sklonowanych userów.

Wynika z tego, że ten od przycisku "ban" to nieustraszony anioł poczęcia ;-D

• Redaktorzy

"Wynika z tego, że ten od przycisku "ban" to nieustraszony anioł poczęcia ;-D"

...

Że każda blokada promieniuje serią nowych bytów? Nie, aż tak to nie. Chyba tylko jeden był taki płodny, co to się kiedyś przyznał, ze stara się zawsze mieć co najmniej 30 uśpionych klonów, ale to przypadek specyficzny i on się przygotowywał z góry, nie zaś po fakcie. Natomiast większość ludzi, którzy z różnych powodów porzucili swoje dawne konta (wskutek bana, ale też wskutek własnej decyzji), powraca na Audiostereo z jednym kontem. W końcu jako redagujący stronę takie rzeczy muszę z grubsza wiedzieć.

Za cholere nie mogę zrozumieć co wy z tym atoposem tak na okrągło. Zaśmiecał bocznice pseudo filozofią, a tu ciągle atopos to, atopos tamto. Nic nie wnosił , a ciągle jest na język. Moze o to chodzi(ło).

• Redaktorzy

Cóż, pewnie dlatego, ze jeszcze 2 dni temu zablokowałem jego kolejnego aktywnego klona. Ma stałą bazę na Audiohobby, ale tam mu widać ciasno albo brzydko, czy cóś, więc co jakiś czas zatacza tu kółko i zrzuca prezencik.

>ciasno albo brzydko

mysle, ze brzydko... AH jest takie brzydkie... a atopos wyglada na takiego, ktorego ciagnie do tworow idealnych :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

a ja proponuje zrobienie porządku od 1 maja. zabanowanie pewnie góra 10 adresów i bedzie po problemie, bo nawet jeśli złośliwych nicków jest z 30, to pewnie jest to góra 10 "gości". A jak zaczną chodzić po kawiarenkach internetowych żeby cos napisać to przynajmniej będa za to płaćić.

Tak czy inaczej będą mieć utrudnione życie.

revert, chyba zyjesz w jakiejs utopii :) to jest awykonalne, jedynym w miare sensownym sposobem, jest zlikwidowanie rejestracji w takiej formie jaka jest obecnie, a wprowadzenie systemu "zaproszen" tylko przez juz zarejestrowanych (sprawdzonych) uzytkownikow, a w razie "dymu" zrobionego przez takiego nowego (zaproszonego) usera jakies konsekfencje wyciagac wobec usera zapraszajacego danego zadymiacza... ale tu pojawiaja sie dwa ale :D

1. trzeba by zaczac "od nowa"

2. kto to zaimplementuje i kto za to zaplaci

XYZPawel, 2 Kwi 2009, 11:20

"znakomity pomysł !... Na zarżnięcie forum :)"

Pawełku!

Bez obaw!

Jak nie dostaniesz zaproszenia od Foxbata możesz liczyć na zaproszenie ode mnie! ;-)

• Redaktorzy

To jest pomysł, ale całkiem na inne forum. Ja jestem na takim właśnie forum audio, tylko że ono jest po pierwsze, ukryte (umyślnie unika rozgłosu), a po drugie z założnia bardzo kameralne. Nagłe wtłoczenie w taki schemat tysięcy ludzi jest niewykonalne.

foxbat

>revert, chyba zyjesz w jakiejs utopii :)

Foxbat, taka utopię do której dążysz masz np. na freakowo. Nic tam ciekawego nie ma, oprócz kilku napinających się niedowartościowanych sierot. A jak jakiś idiota uzna że jesteś niewygodny, to można istnieć pod innym nickiem. Nie wiadomo czy śmiać się z tego czy płakać;)

Tego tutaj chcesz? Naprawdę?

To faktycznie kapitalny pomysł na zarżnięcie forum.

Ops... pierwszy raz w historii zgadzam się z xyz, szok! ;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

gagacek, tak tez masz na gronie i jakos to chyba tam dziala... jak wspomnialem, wszystko zalezy od userow i admina... a caly ten mechanizm raczej ma za zadanie walke z klonami...

berberys, 2 Kwi 2009, 11:30

>To naprawdę cudownie... Takie audiowolnomularstwo ;D

no a na AS ja bardziej widze iluminati ;)

O, tak, ale bardzo niskiego szczebla. Jeden z nich chyba zwalczył dołek psychiczny po pułapce kredytowej i właśnie zaczął słuchać i pisać na nowo;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.